Siirry sisältöön

Tärkeää tietää ilmoittautumisesta

Ilmoittautumis- ja valinta-aikataulu

 • Ilmoittautuminen polkuopintoihin 22.-24.7.2022
 • Kutsu Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-verkkokurssille 25.7.2022 klo 16.00 mennessä
 • Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-verkkokurssin suorittaminen 1.8.2022 mennessä.
 • Päätös polkuopiskelupaikasta viimeistään 8.8.2022
 • Polkuopiskelupaikan vastaanotto viimeistään 10.8.2022

Huomioithan nämä:

 • Voit ilmoittautua vain yhteen koulutukseen/ryhmään polkuopiskelijaksi.
 • Tutustu ennen ilmoittautumista polkuopintopaikkojen opiskelumuotoihin, kampuksiin sekä opetuksen aikatauluihin.

Kysyttävää?

Ota yhteyttä!

Tutustu ennen ilmoittautumista polkuopintopaikkojen opiskelumuotoihin, opetuksen aikatauluihin ja kampuksiin sekä AMK-Polkuopinnot -sivuihin. Lue myös alla olevat ohjeet tarkasti ennen ilmoittautumista.

Polkuopintopaikat syksyllä 2022 (suomenkieliset koulutukset)

Koulutus

Kampus

Toteutus

Paikat

Ryhmäkoodi

Fysioterapeuttikoulutus

Otaniemi

Päivä

5

SFG222SN

Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus

Tikkurila

Päivä

5

PKV222SN

Liiketalouden koulutus

 

 

 

 

 

Hyvinkää

Leppävaara

Lohja

Otaniemi

Tikkurila

Verkko

Päivä

Päivä

Monimuoto

Monimuoto

Päivä

Verkko

5

15

5

15

10

40

HLB222SN

HLA222SN

HLF222SA

HLG222SA

HLV222SN

HLDOPS22

Oikeudellisen osaamisen koulutus

Hyvinkää

Monimuoto

5

HLB222SA

Palveluelämysten tuottamisen ja kehittämisen koulutus

Leppävaara

Päivä

5

MSA222SN

Sosionomikoulutus

 

 

 

 

 

Hyvinkää

Lohja

Otaniemi

Tikkurila

Tikkurila

Verkko

Monimuoto

Monimuoto

Monimuoto

Päivä

Verkko**

Verkko

5

10

5

5

40

20

SSB222SA

SSF222SA

SSG222SA

SSV222SN

SSVOPS22**

SSD222SA

Terveydenhoitajakoulutus

Otaniemi

Monimuoto

5

STG222SA

Tietojenkäsittelyn koulutus, digitaalisten palvelujen kehittäminen

Tikkurila

Päivä

5

NDV222SN

Tietojenkäsittelyn koulutus, kyberturvallisuus

Leppävaara

Monimuoto

10

NKA222SA

Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus

Leppävaara

Päivä

5

HTA222SN

**) HUOM! Tikkurilan sosionomikoulutuksen verkko-opintojen erillisryhmän (SSVOPS22) edeltävyysvaatimuksena on joko 2. asteen sosiaali- ja terveysalan ammatillinen perustutkinto tai  2. asteen ohjaus- ja koulutusalan tutkinto sekä vähintään yhden vuoden työkokemus sosiaali- ja terveys- tai kasvatus- ja ohjausalalta.

Tutustu myös englanninkielisten koulutusten polkupaikkoihin: Path Studies in Autumn 2022.

Opiskelumuodot ja kampukset

Polkuopintoja voidaan tarjota päivä-, monimuoto- tai verkko-opintoina. Opiskelumuodot eroavat toisistaan opintojen käytännön toteutuksen suhteen esimerkiksi lähiopintojen määrässä. Huomioithan, että yksi opintopiste vaatii sinulta 27 tuntia työpanosta kaikissa opiskelumuodoissa. Tarkemmat kuvaukset ja olennaisimmat erot opiskelumuodoista löydät sivulta Opiskelumuodot Laureassa.

Polkuopintoja voidaan tarjota kaikilla kuudella kampuksellamme. Koulutuksen yhteydessä mainittu kampus on opintojen pääasiallinen toteutuspaikka. Varauduthan osallistumaan lähiopetukseen sillä kampuksella, jossa koulutus toteutetaan. Tutustu kampuksiimme!

Opintojen aikataulut 

Opintojen aikataulut ovat samat avoimen AMK:n polkuopiskelijalle ja yhteishaussa valittavalle tutkinto-opiskelijalle.

Syksyn 2022 opintojen aikataulut julkaistaan 9.5.2022, jonka jälkeen pääset tarkastelemaan niitä Lukkarikoneen kautta. 

 1. Avaa Lukkarikone.
 2. Valitse hakukriteeriksi "Hae ryhmiä" ja kirjoita hakukenttään ryhmäkoodi hakuperusteeksi (katso ryhmäkoodi hakukohteen perästä yllä olevasta hakukohdelistauksesta, esim. HLB222SN).
 3. Klikkaa ”Lisää” painiketta hakutuloksen kohdalta ja siirry kalenterinäkymässä elokuuhun. Voit selata aikatauluja kuukausi, viikko tai päivä kerrallaan.
 4. Kalenterissa olevia varauksia klikkaamalla saat lisätietoa kyseisen opinnon toteutuksesta.

HUOM! Ryhmän kalenterissa saattaa näkyä täydentäviä opintoja kuten valmentava englanti, joka koskee ko. opintojakson valitsevia opiskelijoita.

Ilmoittautuminen ja valinta polkuopintoihin

Ilmoittautumis- ja valinta-aikataulu

 • Ilmoittautuminen polkuopintoihin 22.-24.7.2022.
 • Kutsu Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-verkkokurssille maanantaina 25.7.2022 klo 16.00 mennessä
 • Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-verkkokurssin suorittaminen 1.8.2022 mennessä.
 • Päätös opiskelupaikasta viimeistään 8.8.2022
 • Opiskelupaikan vastaanotto viimeistään 10.8.2022

Tutustu ennen ilmoittautumista polkuopintopaikkojen opiskelumuotoihin, opetuksen aikatauluihin ja kampuksiin sekä AMK-Polkuopinnot -sivuihin.

Ilmoittaudu polkuopintoihin!

Lue myös alla olevat ohjeet tarkasti ennen ilmoittautumista.

 • Ohjeet ilmoittautumiseen 

  Ilmoittautuminen syksyllä 2022 alkaviin polkuopintoihin ja Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-verkkokurssille alkaa perjantaina 22.7.2022 klo 8.00 ja päättyy sunnuntaina 24.7.2022 klo 23.59.

  Ilmoittautuminen tapahtuu erillisellä ilmoittautumislomakkeella, joka aukeaa 22.7.2022 klo 8.00.

  Ilmoittaudu polkuopintoihin

  HUOM! Voit ilmoittautua vain yhteen koulutukseen/ryhmään polkuopiskelijaksi. Ilmoittautumisen jälkeen koulutusta, opiskelumuotoa tai kampusta ei voi vaihtaa.

  ** Tikkurilan sosionomikoulutuksen verkko-opintojen erillisryhmän (SSVOPS22) edeltävyysvaatimuksena on joko 2. asteen sosiaali- ja terveysalan ammatillinen perustutkinto tai  2. asteen ohjaus- ja koulutusalan tutkinto sekä vähintään yhden vuoden työkokemus sosiaali- ja terveys- tai kasvatus- ja ohjausalalta. Todistus aiemmasta tutkinnosta ja työkokemuksesta on liitettävä ilmoittautumislomakkeelle. Skannaathan todistukset jo valmiiksi ennen ilmoittautumista.

  Muihin koulutuksiin tai ryhmiin ilmoittautuessa sinun ei tarvitse liittää mukaan todistuksia aiemmista opinnoista tai työkokemuksesta.

  Ilmoittautumisen jälkeen saat ilmoittamaasi sähköpostiisi vahvistusviestin, jossa on ohjeet Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-verkkokurssille kirjautumiseen.

  Saat erillisen kutsun kurssille sähköpostiisi maanantaina 25.7.2022 klo 16.00 mennessä. Pääset kirjautumaan kurssille saamastasi kutsusta. Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin on itseopiskeltava kurssi, joka suoritetaan verkossa 26.7.-1.8.2022.

  HUOM! Varmista että olet kirjoittanut sähköpostiosoitteesi oikein ilmoittautumislomakkeelle. Mikäli vahvistusviesti ei näy sähköpostissa, tarkista myös sähköpostisi roskaposti-, mainos- tai muut vastaavat kansiot.

 • Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-verkkokurssi 

  Polkuopiskelijavalinta tehdään Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-verkkokurssin perusteella. Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin on itseopiskeltava kurssi, joka suoritetaan verkossa. Kurssilla pääset tutustumaan Laurea-ammattikorkeakouluun oppimisympäristönä, polkuopintoihin sekä opetuksen aikatauluihin. Lisäksi hahmotat ja arvioit omia opiskeluvalmiuksiasi ja vahvuuksiasi korkeakouluopintoihin erilaisten tehtävien ja testien kautta. Tarkemmat kurssin sisällöt näet kurssin Canvas-työtilasta, kun olet kirjautunut sinne.

  Ilmoittautumisen jälkeen saat ilmoittamaasi sähköpostiisi vahvistusviestin, jossa on ohjeet Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-verkkokurssille kirjautumiseen. Saat erillisen kutsun kurssille sähköpostiisi maanantaina 25.7.2022 klo 16.00 mennessä. Pääset kirjautumaan kurssille saamastasi kutsusta. 

  Kirjaudu kurssille viimeistään torstaina 28.7.2022, jotta saat tarvittaessa apua mikäli rekisteröitymisessä tulee ongelmia. Teknistä tukea on saatavilla ma-pe klo 8-16 osoitteesta servicedesk@laurea.fi. Tarkemmat ohjeet saat ilmoittautumisen vahvistusviestissä. 

  Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-verkkokurssi on 1 opintopisteen laajuinen ja se vastaa noin 27 tuntia opiskelua. Varaa itsellesi aikaa kurssin tekoon 26.7.-1.8.2022. Voit suorittaa kurssin useammassa osassa ja eri päivinä. Kurssi tehdään itsenäisesti Canvas-työtilassa 1.8.2022 mennessä ja sen tekemiseen suosittelemme tietokonetta.

  Jos suoritat kurssin hyväksytysti, voit saada opintosuoritusmerkinnän riippumatta siitä, tuletko valituksi polkuopintoihin.

  Jos olet suorittanut Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-kurssin aiempien polkuopintoihin ilmoittautumisen yhteydessä, et valitettavasti voi saada uutta opintopistettä samasta kurssista. Kurssin sisällön päivittämisen takia sinun tulee suorittaa uudistettu kurssi hyväksytysti, jotta sinut voidaan ottaa huomioon opiskelijavalinnassa tällä hakukierroksella.

 • Valintaperusteet 

  Polkuopiskelijat valitaan hyväksytysti suoritetun Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-opintojakson perusteella seuraavilla kriteereillä:

  1. Hakija on suorittanut kaikki moduulit hyväksytysti
   • on suorittanut kaikki moduulin osiot.
   • on palauttanut moduulin tehtävät.
   • on tehnyt moduulin testit.
   • on saanut minimipistemäärän moduulien testeistä (pistemäärät kerrotaan testien yhteydessä).
   • on suorittanut hyväksytysti videotehtävän.
  2. Pisteiden perusteella paremmuusjärjestys polkuhakukohteittain, jos opintojakson hyväksytysti suorittaneita on enemmän kuin opiskelupaikkoja.
   • Hakijoista valitaan eniten pisteitä saaneet kunkin koulutuksen/ryhmän polkuopiskelupaikkojen määrän mukaisesti.
   • Pisteytyksessä otetaan huomioon moduulien 2, 3 ja 5 testien pisteet.
  3. Tasapistetilanteessa videolla osoitettu motivaatio, sitoutuminen opiskeluun, opiskeluvalmiudet ja alalle soveltuvuus ratkaisee polkuopiskelijavalinnan.
  4. Arvonta mikäli yllä olevilla kriteereillä ei saada tehtyä polkuopiskelijavalintaa.

  Jos suoritat kurssin hyväksytysti, saat opintosuoritusmerkinnän riippumatta siitä, tuletko valituksi polkuopintoihin. Hyväksytyt suoritusmerkinnät kirjataan elokuun 2022 loppuun mennessä. Hyväksytyn suoritusmerkinnän näet Oma opintopolku-palvelusta.

  Jos olet suorittanut Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-kurssin aiempien polkuopintoihin ilmoittautumisen yhteydessä, et valitettavasti voi saada uutta opintopistettä samasta kurssista. Kurssin sisällön päivittämisen takia sinun tulee suorittaa uudistettu kurssi hyväksytysti, jotta sinut voidaan ottaa huomioon opiskelijavalinnassa tällä hakukierroksella.

 • Opis­ke­lu­pai­kan vas­taa­not­ta­mi­nen 

  Ilmoitamme opiskelijavalinnasta viimeistään maanantaina 8.8.2022 sähköpostilla. Myönteisen valintapäätöksen yhteydessä tarjotaan opiskelupaikkaa, joka tulee ottaa vastaan heti kun saat tiedon valinnasta. Tarkkailethan sähköpostiasi ja myös roskaposti-, mainos- tai muita vastaavia kansioita.

  Laurean avoimen AMK:n vuosimaksu, 400 euroa, on maksettava polkuopintopaikan vahvistamisen yhteydessä yhdessä erässä.  

  Opiskelupaikan vastaanotto tulee tehdä viimeistään keskiviikkona 10.8.2022.  
   
  Avoimen AMK:n opiskelumaksua ei palauteta sen jälkeen, kun olet vahvistanut opiskelupaikan. Ainoastaan siinä tapauksessa maksu voidaan palauttaa, jos saat tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelupaikan Laureassa yhteishaun varasijajärjestelyn kautta ennen opintojen alkua. Tutkinto- tai polkuopiskelupaikka toisessa AMK:ssa ei ole peruste rahojen palautukselle, koska voit olla samanaikaisesti avoimen AMK:n opiskelijana Laureassa.     

  Jos suunnittelet opiskelua työttömyystuella, selvitä etuuksien saamisen edellytykset ennen opiskelupaikan vahvistamista. TE-toimiston kielteinen tukipäätös ei oikeuta avoimen AMK:n opiskelumaksun palautukseen. HUOM! TE-toimiston vaatimia todistuksia kirjoitetaan opintoihin hyväksytyille vasta opintojen alkaessa. Tarkista oman kampuksesi opintotoimiston palveluaika ja sovi lomakkeen täytöstä opintotoimiston kanssa.

  Kun olet ottanut vastaan opiskelupaikan ja maksanut avoimen AMK:n vuosimaksun, sinulle lähetetään ohjeet opintojen aloitukseen viimeistään perjantaina 12.8.2022.

 

Erillishaku polkuopiskelijoille

Erillishaku tutkintoon johtavaan koulutukseen avoimen AMK:n opinnoilla

Avoimessa ammattikorkeakoulussa 60 opintopistettä koulutukseen soveltuvia opintoja suorittanut voi hakea tutkinto-opiskelijaksi erillishaun kautta. Erillishaku avoimen AMK:n suoritusten perusteella tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Tarkista hakuajat sekä ohjeet