Siirry sisältöön

Terveys- ja hyvinvointipalvelut opiskelijalle

Laurea tarjoaa opintopsykologin ja erityisopettajan palveluita sekä erilaisia ohjauspalveluita opintojen etenemiseen ja uralla etenemiseen. Yhteistyökumppanimme YTHS tarjoaa terveydenhoitopalveluja ja kampuspaikkakuntiemme seurakunnat oppilaitospappien palveluja.

Tuemme opiskelijoiden hyvinvointia

Opiskeluhyvinvoinnilla tarkoitetaan opiskelijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä opiskelijoiden tukemista opiskelussa, oppimisessa ja kehittymisessä. Opiskeluhyvinvointipalveluiden tavoitteena on, että opiskelija saa tarvitsemaansa tukea ja välineitä hyvinvointinsa ylläpitämiseen ja sen esteiden poistamiseen.

Opiskeluhyvinvointia kehitetään keskitetysti opiskeluhyvinvoinnin kehittämisryhmässä, jossa ovat edustettuina opiskeluhyvinvoinnin keskeiset toimijat ja kampusten edustajat.  

Laurea tarjoaa opintopsykologin ja erityisopettajan palveluita sekä erilaisia ohjauspalveluita opintojen etenemiseen ja uralla etenemiseen. Yhteistyökumppanimme YTHS tarjoaa terveydenhoitopalveluja ja kampuspaikkakuntiemme seurakunnat oppilaitospappien palveluja. 

Opiskelijakunta Laureamkon järjestää monipuolista liikunta- ja kerhotoimintaa sekä toteuttaa yhteistyössä Laurean kanssa opiskelijatuutoritoimintaa ja häirintään liittyvää tukitoimintaa.

Tutustu palvelukarttaan (vaatii kirjautumisen)

Hyvinvointi- ja kansainvälisyyspalveluiden esittely

Terveydenhuolto

Vuodesta 2021 alkaen ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin.

Opiskeluterveydenhuolto on maksullista läsnäoleville tutkinto-opiskelijoille ja maksu maksetaan Kelalle.

Maksuvelvollisia eivät ole avoimen AMK:n opiskelijat, polkuopiskelijat, vaihto-opiskelijat, erikoistumisopiskelijat ja tilauskoulutusopiskelijat. Kyseiset opiskelijat eivät ole myöskään oikeutettuja YTHS:n palveluihin.

Mikäli YTHS ei tarjoa tarvitsemaasi palvelua tai ei palvele sinua, voit kääntyä oman kunnan terveydenhuollon puoleen.

Opintopsykologi

Opintopsykologipalvelun tavoitteena on tukea opiskelijan hyvinvointia, opiskelukykyä ja mielenterveyttä erilaisten elämään liittyvien haasteiden keskellä. Vastaanotolle voit tulla keskustelemaan elämäntilanteestasi sekä etsimään välineitä parempaan itsetuntemukseen ja ongelmien hallintaan.

Palvelu on pääasiassa lyhytkestoista neuvontaa, mutta ohjeita saa tarvittaessa myös jatkotuen hakemiseen.

Psykologi on terveydenhuollon ammattihenkilö, jonka kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Palvelu on opiskelijalle maksuton.

Opintopsykologin palvelu on tarkoitettu Laurean opiskelijoille. Opiskeluoikeus tarkistetaan.

Tutustu psykologien palveluihin (vaatii kirjautumisen)

Oppilaitospastorit

Oppilaitospastoreihin voit ottaa yhteyttä esimerkiksi, kun elämässä mättää tai haluat jutella ihmissuhteistasi, jaksamisestasi, elämän suunnasta ja uskonnollisista tai hengellisistä pohdinnoistasi. 

Oppilaitospastorit järjestävät monenlaista toimintaa mm. retriittejä ja parisuhdekursseja yhdessä hyvinvointityöryhmän ja opiskelijakunta Laureamkon kanssa. Tule aktiivisesti mukaan toimintaan.

Keskustelut ovat maksuttomia ja henkilökohtaisissa asioissasi pappeja sitoo ehdoton vaitiolovelvollisuus. Pastorin voit tavata oppilaitoksessa tai seurakuntien tiloissa.

Tutustu oppilaitospappien palveluihin  (vaatii kirjautumisen)

Erityisopettaja

Opiskelija voi olla yhteydessä erityisopettajaan,  jos opiskelun alku tuntuu vaikealta tai ote opiskeluun on kadoksissa jossain opiskelun vaiheessa. Tapaamisessa  voidaan selvittää esimerkiksi oppimiseen ja opiskeluun liittyviä esteitä ja haasteita sekä miettiä tukitoimia.

Tutustu erityisopettajan palveluihin (vaatii kirjautumisen)

Liikuntapalvelut

Zone- liikuntapalvelut tarjoavat monipuolista, edullista ja innostavaa liikuntaa kaikentasoisille liikkujille. Koko palvelutarjonta – ryhmäliikunta, palloilu, kuntosali- ja hyvinvointipalvelut – ovat käytettävissä Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kaikille opiskelijoille ja henkilökunnalle. Onnistuneesta liikuntaelämyksestä pitävät huolen ammattitaitoiset ohjaajamme niin ryhmäliikuntatunneilla kuin kursseillakin. Valitse oma tapasi liikkua ja hyppää mukaan hyvään porukkaan! Lisätietoja löydät www.zonesports.fi.