Siirry sisältöön

Yrittäjyys

Laurea on edelläkävijä työelämässä ja yrittäjyydessä tapahtuvien muutosten ymmärtämisessä ja siihen liittyvän uuden osaamisen sekä uusien toimintamallien kehittämisessä ja hyödyntämisessä.

Työelämän muutosvauhti on huimaa. Muutoksen ilmentymiä ovat monenlaiset pätkä- ja projektityöt, joiden tarjonta toteutuu alustatalouden kautta (Amazon, Uber, Wolt, yms.). Maailmalla itsensä työllistämisestä on tullut arkipäivää, moni ei edes tavoittele pitkäkestoisia työsuhteita. Suomessakin kehitys kulkee samaan suuntaan. Kevytyrittäjyyden laskutuspalveluja hyödyntää jo 100 000 kansalaista vuosittainen ja kasvuvauhti on noin 20 prosentin luokkaa. 

Tulevaisuudessa tämän ilmiön odotetaan voimistuvan. Monet tutkijat ovat povanneet, että 2030-luvun lopulla 60 prosenttia suomalaisesta työvoimasta on yrittäjiä tai freelancereita ja vain 40 prosenttia on palkkatyöntekijöitä.

Kaikkien ei tarvitse perustaa omaa start-up yritystä, vaan itsensä työllistäminenkin on yrittäjyyttä. Tulevaisuudessa se tulee koskettamaan lähes jokaista, halusipa sitä tai ei.

Yrittäjyyskasvatuksen näkökulmasta tämä työelämän murros tuo mukanaan aivan uudenlaisia haasteita. Pärjätäkseen jokaisen meistä tulisi ymmärtää yrittäjyyden perusteet, vähintäänkin osata hinnoitella ja kaupallistaa oma osaaminen – ja toimia oman itsensä pomona.  

Yrittäjyysjana helpoista ensimmäisistä askeleista vaativampiin yrittäjyyden muotoihin.

Tutkimus- ja kehittämismielessä Laurea haluaa olla edelläkävijä tässä työelämän murroksessa. Haluamme ymmärtää ja kehittää niitä tulevaisuuden taitoja, jota itsensä työllistäminen jatkossa edellyttää. 

Hankemielessä haluamme tarjota samanlaisia itsensä työllistämisen mahdollisuuksia ja oppia niin työttömille kuin työssäkävijöille, kansalaisuudesta tai ikärakenteesta riippumatta. Tutkimuksellisesti nämä eri kohderyhmät tuottavat arvokasta tietoa yrittäjyyskasvatuksen saralle.

Olemme kiinnostuneita kaikesta hankeyhteistyöstä tähän osa-alueeseen liittyen.


Ota yhteyttä mahdollisissa yrittäjyyshanketiedusteluissa

Tutustu hankkeisiin

 

Lisätietoja:

TKI-hankkeet

Tutustu Laurean yrittäjyyshankkeisiin

Laurealla on käynnissä useampia kansainvälisiä tai kansallisia yrittäjyyttä ja yrittäjien verkostoitumista edistäviä hankkeita.

Lue lisää