Siirry sisältöön

Opinto-ohjaajille

Opinto-ohjaajat ovat tärkeässä roolissa, kun nuoret miettivät tulevaa opiskelupaikkaansa ja punnitsevat tulevaisuuden suunnitelmiaan. Me Laureassa pyrimme tarjoamaan opinto-ohjaajille parhaat mahdolliset eväät ja tiedon ammattikorkeakouluopinnoista, korkeakouluopiskelusta ja Laureasta kertomiseen.

Kuvituskuva.

Kouluvierailukiertue

Laurean perinteinen kouluvierailukiertue on käytössäsi mikäli haluat opiskelijoitamme vierailemaan koulussasi ja kertomaan opiskelusta käytännönläheisellä ja nuorekkaalla tavalla. Kouluvierailukiertueella opiskelijalähettiläämme kertovat Laurean koulutustarjonnasta ja ammattikorkeakouluopiskelusta omien kokemustensa kautta. Kiertueen esitykset ovat saaneet joka vuosi positiivista palautetta ja ovat sisällöltään kattavia ja inspiroivia. 

Opiskelijalähettiläämme voi tilata vierailemaan koulussanne joko paikan päällä tai etänä.

Kutsu opiskelijalähettiläs vierailulle kouluunne täyttämällä alla oleva lomake tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kouluvierailut@laurea.fi. Voit myös kääntyä tiimimme puoleen missä tahansa muissa mieltäsi askarruttavissa asioissa.

Tilaa opiskelijalähettiläs kouluvierailulle

Hakijan Opas

Laurean Hakijan opas on kerrran vuodessa ilmestyvä paperinen ja sähköinen opas, johon on yksien kansien sisään koottu kaikki tärkeimmät hakemiseen ja koulutuksiin liittyvät asiat. Laurean Hakijan oppaita toimitetaan yleensä toisen asteen kouluihin kouluvierailukiertueen yhteydessä. Mikäli tarvitset Hakijan oppaita, voit pyytää niitä lähetettäväksi omaan kouluusi tai itsellesi sähköpostilla kouluvierailut@laurea.fi.

Lue Hakijan opas tästä

pdf-versio Hakijan oppaasta

Tapahtumat

Kouluvierailukiertueen lisäksi järjestämme vuosittain erilaisia tapahtumia, joissa toisen asteen opiskelijat pääsevät tutustumaan Laureaan.

Avoimet ovet

Avoimien ovien päivänä Laurea avaa ovensa kaikille halukkaille opiskelijoille. Päivän aikana opiskelijat pääsevät ottamaan osaa erilaisille luennoille ja työpajoihin sekä kuulemaan opiskelijoiden ja lehtoreiden näkemyksiä ja tarinoita opiskelusta. Avoimien ovien päiviä järjestetään kysynnän mukaan, ja niitä on mahdollista järjestää myös pienemmille opiskelijaryhmille. Jos sinulle on opiskelija/opiskelijoita, jotka haluaisivat tutustua Laureaan, ota rohkeasti yhteyttä markkinointi@laurea.fi, niin voimme yhdessä suunnitella juuri teitä palvelevan ratkaisun.

AMK-kampuspäivä

AMK-kampuspäivänä lukiolaisilla ja ammattikoululaisilla on mahdollisuus tulla tutustumaan Laureaan paikan päälle eri kampuksillemme. Päivän aikana Laurean kampuksilla järjestetään luentoja, ohjelmaa ja kilpailuja. Saman päivän aikana järjestetään ohjelmaa myös neljässä muussa pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulussa: Arcadassa, Diakissa, Haaga Heliassa ja Metropoliassa. Ohjelma on suunniteltu siten, että päivän aikana oppilaiden on mahdollista tutustua kahteen eri ammattikorkeakouluun. Lisätietoa AMK-kampuspäivästä löytyy tapahtuman verkkosivuilta.

Avoin AMK ja kurkistuskurssit

Opiskeluelämään Laureassa voi tutustua ottamalla osaa avoimen AMK:n opintoihin. Kuka tahansa voi hakea opiskelemaan Laurean avoimen AMK:n kursseille, joissa ei ole pohjakoulutus- tai ikävaatimuksia. Avoimen AMK:n tarjonta kattaa kaikki Laurean koulutukset ja alat ja uutta tarjontaa lisätään pitkin vuotta. Tutustu avoimen AMK:n opintotarjontaan.

Tarjoamme toisen asteen opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa ammattikorkeakouluopintoja myös räätälöityjen kurkistuskurssien kautta. Kurkistuskurssit ovat 1-5 opintopisteen laajuisia kevyitä kursseja, joiden AMK-opintoihin voi tutustua itsenäisesti omaan tahtiin. Kurkistuskurssit tarjoavat nimensä mukaisesti lyhyen johdatuksen siihen, millaista opiskelu eri koulutuksissamme on. Kurkistuskursseja on tarjolla useimmista Laurean koulutuksista ja kurkistuskurssien tarjontaa laajennetaan kokoajan. Tutustu kurkistuskursseihin.

Erilaiset väylät tutkintoon

Yhteishaun lisäksi löytyy erilaisia väyliä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi Laureaan. 

Erillishaut

Erillishaut tarjoavat yhteishaun rinnalla vaihtoehtoisen tien tutkintoon johtavaan koulutukseen. Erillishakuja järjestetään ympäri vuoden eri koulutuksiimme. Ylioppilastutkinnon tai sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittaneilla on mahdollisuus hakea mm. sairaanhoitajaopintoihin suoraan valintakoeopintojakson kautta. Lue lisää Laurean erillishauista.

Polkuopinnot

Polkuopinnot ovat Laurean avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettavia opintoja ja ne koostuvat pääasiassa koulutuksen ensimmäisen vuoden opinnoista. Polkuopintojen aikana suoritetuilla 60 opintopisteellä voi hakea tutkinto-opiskelijaksi erillishaun kautta. Polkuopinnot ovat maksullisia opintoja. Lue lisää polkuopinnoista.

Väyläopinnot

Väyläopinnot ovat toisen asteen opiskelijoille suunnattuja AMK-opintoja,  jotka sisällytetään osaksi toisen asteen tutkintoa. Väyläopinnot toteutetaan avoimen AMK:n opintoina ja ne ovat maksuttomia 2. asteen opiskelijoille.Väyläopintojen edellytyksenä on Laurean ja kumppanikoulun välinen sopimus. Opiskelijalta edellytetään kykyä ja sitoutumista itsenäiseen, suunnitelmalliseen opiskeluun ja tämän vuoksi opintojen sisällyttämisestä tulee keskustella oman oppilaitoksen opinto-ohjaajan kanssa. Opiskelija saa ohjausta väyläopintoihin sekä omasta oppilaitoksestaan että Laureasta. Lue lisää väyläopinnoista.

Materiaalia opinto-ohjaukseen

Ammattikorkeakoulujen yhteiseltä ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta löydät kattavasti tietoa mm. hakemiseen ja valintatapoihin liittyen. Opoille on koottu sivustolle oma materiaalipaketti opinto-ohjauksen tueksi. 

Tilaa opo-uutiskirje

Lähetämme n. 4-6 kertaa vuodessa opinto-ohjaajille suunnatun uutiskirjeen, jossa kerromme ajankohtaisia kuulumisia Laurean koulutuksiin sekä 2. asteen yhteistyöhön liittyen. Liity postituslistalle oheisen linkin kautta. 

Tilaa opo-uutiskirje

 

Tietoa toisen asteen opiskelijoille

Olemme koonneet toisen asteen opiskelijoille infosivun, josta löytyy koottuna tietoa koulutuksistamme sekä toisen asteen opiskelijoille tarjottavista kursseista. Voit ohjata opiskelijat lukemaan lisätietoa infosivultamme.

Avoin ammattikorkeakoulu

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelu on kaikille avointa, eikä pohjakoulutus- tai ikävaatimuksia ole. Avoimen AMK:n opintoja on mahdollista hyväksilukea osaksi tutkintoa.


Lue lisää avoimesta ammattikorkeakoulusta

Opiskelijana Laureassa

Laureassa pääset oikeasti tekemään! Hankit ammattialallasi tarvittavaa osaamista osallistumalla kehittämishankkeisiin ja -projekteihin.


Lue lisää opiskelemisesta Laureassa