Siirry sisältöön

Opinto-ohjaajille

Opinto-ohjaajat ovat tärkeässä roolissa, kun nuoret miettivät tulevaa opiskelupaikkaansa ja punnitsevat tulevaisuuden suunnitelmiaan. Me Laureassa pyrimme tarjoamaan opinto-ohjaajille parhaat mahdolliset eväät ja tiedon ammattikorkeakouluopinnoista, korkeakouluopiskelusta ja Laureasta kertomiseen.

Kuvituskuva.

Kouluvierailukiertue

Laurean perinteinen kouluvierailukiertue on käytössäsi mikäli haluat opiskelijoitamme vierailemaan koulussasi ja kertomaan opiskelusta käytännönläheisellä ja nuorekkaalla tavalla. Kouluvierailukiertueella opiskelijamme kertovat Laurean koulutustarjonnasta ja ammattikorkeakouluopiskelusta omien kokemustensa kautta. Kiertueen esitykset ovat saaneet joka vuosi positiivista palautetta ja ovat sisällöltään kattavia ja nuorekkaita.

Esittelijämme voi tilata vierailemaan vierailemaan koulussanne joko paikan päällä tai sähköisesti. Vierailun voi varata toteutettavaksi:

  • livenä paikan päällä
  • livenä etäyhteyden avulla
  • etämateriaalein (ennalta kuvattu esittelyvideo ja paperinen hakijan opas)

Lähetämme kutsun kouluvierailukiertueelle kaikille Uudenmaan alueen opinto-ohjaajille kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä. Mikäli et ole saanut kutsua, saat vierailijamme käymään koulullanne ottamalla yhteyttä kouluvierailutiimiimme osoitteessa kouluvierailut@laurea.fi. Voit myös kääntyä tiimimme puoleen missä tahansa muissa mieltäsi askarruttavissa asioissa.

Voit myös tilata vierailun koulullesi suoraan tämän lomakkeen kautta

Hakijan Opas

Laurean Hakijan opas on kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä paperinen ja sähköinen opas, johon on yksien kansien sisään koottu kaikki tärkeimmät hakemiseen ja koulutuksiin liittyvät asiat. Laurean Hakijan oppaita toimitetaan yleensä toisen asteen kouluihin kouluvierailukiertueen yhteydessä. Mikäli tarvitset Hakijan oppaita, voit pyytää niitä lähetettäväksi omaan kouluusi tai itsellesi sähköpostilla kouluvierailut@laurea.fi.

Lue Hakijan opas tästä

pdf-versio Hakijan oppaasta

Tapahtumat

Kouluvierailukiertueen lisäksi järjestämme vuosittain erilaisia tapahtumia, joissa toisen asteen opiskelijat pääsevät tutustumaan Laureaan. Avoimien Ovien päivänä Laurea avaa ovensa kaikille halukkaille opiskelijoille. Päivän aikana opiskelijat pääsevät ottamaan osaa erilaisille luennoille ja työpajoihin sekä kuulemaan opiskelijoiden ja lehtoreiden näkemyksiä ja tarinoita opiskelusta. Avoimien Ovien Päiviä järjestetään kysynnän mukaan, ja niitä on mahdollista järjestää myös pienemmille opiskelijaryhmille. Jos sinulle on opiskelija/opiskelijoita, jotka haluaisivat tutustua Laureaan, ota rohkeasti yhteyttä markkinointi@laurea.fi, niin voimme yhdessä suunnitella juuri teitä palvelevan ratkaisun.

AMK-kampuspäivä

AMK-kampuspäivänä lukiolaisilla ja ammattikoululaisilla on mahdollisuus tulla tutustumaan Laureaan paikan päälle eri kampuksillemme. Päivän aikana Laurean kampuksilla järjestetään luentoja, ohjelmaa ja kilpailuja. Opiskelijoilla on lisäksi mahdollisuus tutustua AMK-opiskeluun käytännönläheisesti osallistumalla eri luennoille. Saman päivän aikana järjestetään ohjelmaa myös neljässä muussa pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulussa: Arcadassa, Diakissa, Haaga Heliassa ja Metropoliassa. Ohjelma on suunniteltu siten, että päivän aikana oppilaiden on mahdollista tutustua kahteen eri ammattikorkeakouluun. Lisää AMK-kampuspäivästä voit lukea täältä.

Avoin AMK

Opiskeluelämään Laureassa voi tutustua myös ottamalla osaa avoimen AMK:n opintoihin. Tarjoamme toisen asteen opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa ammattikorkeakouluopintoja väyläopintojen ja kurkistuskurssien kautta.

Väyläopinnot

Väyläopinnot ovat toisen asteen opiskelijoille suunnattuja AMK-opintoja,  jotka sisällytetään osaksi toisen asteen tutkintoa. Väyläopinnot toteutetaan avoimen AMK:n opintoina ja ne ovat maksuttomia 2. asteen opiskelijoille. Opiskelijalta edellytetään kykyä ja sitoutumista itsenäiseen, suunnitelmalliseen opiskeluun ja tämän vuoksi opintojen sisällyttämisestä tulee keskustella oman oppilaitoksen opinto-ohjaajan kanssa ennen kuin hakeutuu väyläopintoihin Laureaan. Opiskelija saa ohjausta väyläopintoihin sekä omasta oppilaitoksestaan että Laureasta.

Kurkistuskurssit - Tutustu AMK-opintoihin!

Kurkistuskurssit ovat 1-5 opintopisteen laajuisia kevyitä kursseja, joiden AMK-opintoihin voi tutustua itsenäisesti omaan tahtiin. Kurkistuskurssit tarjoavat nimensä mukaisesti lyhyen johdatuksen siihen, millaista opiskelu eri koulutuksissamme on. Kurkistuskursseja on tarjolla useimmista Laurean koulutuksista ja kurkistuskurssien tarjontaa laajennetaan kokoajan.

Lue lisää väyläopinnoista ja kurkistuskursseista

Yksittäiset avoimen AMK:n kurssit

Väyläopintojen ja kurkistuskurssien ohella kuka tahansa voi hakea opiskelemaan Laurean avoimen AMK:n kursseille, joissa ei ole pohjakoulutus- tai ikävaatimuksia. Avoimen AMK:n tarjonta kattaa kaikki Laurean koulutukset ja alat ja uutta tarjontaa lisätään pitkin vuotta.

Tutustu avoimen AMK:n opintoihimme

Tilaa opo-uutiskirje

Lähetämme n. 4-6 kertaa vuodessa opinto-ohjaajille suunnatun uutiskirjeen, jossa kerromme ajankohtaisia kuulumisia Laurean koulutuksiin sekä 2. asteen yhteistyöhön liittyen. Liity postituslistalle oheisen linkin kautta. 

Tilaa opo-uutiskirje

 

Avoin ammattikorkeakoulu

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelu on kaikille avointa, eikä pohjakoulutus- tai ikävaatimuksia ole. Avoimen AMK:n opintoja on mahdollista hyväksilukea osaksi tutkintoa.


Lue lisää avoimesta ammattikorkeakoulusta

Opiskelijana Laureassa

Laureassa pääset oikeasti tekemään! Hankit ammattialallasi tarvittavaa osaamista osallistumalla kehittämishankkeisiin ja -projekteihin.


Lue lisää opiskelemisesta Laureassa