Siirry sisältöön

Laurea ServiceDesk

Laurea-ammattikorkeakoulun tietohallinnon tuottama ServiceDesk-tukipalvelu auttaa opiskelijoita ja henkilökuntaa tietotekniikan ongelmissa.

Opiskelijat työskentelevät yhdessä etäyhteyden kautta.

Yhteystiedot ja aukioloajat

Avoinna arkisin klo 8.00-16.00

Puhelin: (09) 8868 7112

Sähköposti: servicedesk@laurea.fi

 

Laurean käyttäjätunnukset ja salasanat

Käyttäjän tulee vaihtaa salasanansa neljän kuukauden välein, tai käyttäjätunnus lukkiutuu. Salasanan vanhentumisesta lähetetään käyttäjälle muistutus sähköpostitse 2kk ennen eräpäivää (henkilökunta: muistutusviestit ovat väliaikaisesti poissa käytöstä, mutta tulevat käyttöön käyttäjänhallintaprojektin myöhemmässä vaiheessa. Toistaiseksi suosittelemme seuraamaan työasemien Windows-käyttöjärjestelmän ilmoitusta vanhenevasta salasanastasi). Voit myös vaihtaa salasanasi, vaikka et olisi saanut muistutusviestiä sähköpostiisi. Salasanan voit vaihtaa seuraavasta linkistä:

• Opiskelija: https://my.laurea.fi/

• Henkilökunta: https://iam.laurea.fi

Opiskelija: mikäli sinulla ei ole pankkitunnuksia, hae kertakäyttöinen salasana opintotoimistosta tai käy ServiceDeskissä (henkilöllisyys todistettava). Kertakäyttöisellä salasanalla tulee kirjautua Laurean koneelle tai omalla laitteella Laurean opiskelijaintraan ja vaihtaa se ensimmäisellä kirjautumisella. Tämä kertakäyttöinen salasana ei toimi kirjauduttaessa MyLaureaan. Opiskelijan tunnukset ovat voimassa hänen opiskeluoikeutensa ajan. Väärinkäytökset voivat aiheuttaa tunnusten sulkemisen.

Käyttäjätunnus ja salasana ovat henkilökohtaisia, eikä niitä saa luovuttaa toisten käyttöön. Henkilö on vastuussa omalla käyttäjätunnuksellaan tehdyistä väärinkäytöksistä.

Käyttäjätunnukset lukkiutuvat samana päivänä, kun opiskelija valmistuu tai hänet kirjataan eronneeksi Laurea-ammattikorkeakoulusta. Tästä syystä valmistuvien opiskelijoiden on syytä ajoissa kerätä esim. henkilökohtaisilta verkko-asemiltaan ja sähköpostistaan kaikki tarpeelliseksi katsomansa tieto.

Henkilökunta: Vaihda tai uusi salasanasi

Opiskelija: Vaihda tai uusi salasanasi

Löydät käyttösäännöt täältä »

Käyttäjänhallinnan kuvaus »

 

Palveluihin kirjautuminen

 • Kirjautuminen Laurean palveluihin kotikoneelta 

  Osa palveluista on saatavilla myös ulkoverkosta. Voit tällöin käyttää palvelua esim. kotikoneellasi tai mobiililaitteella, mikäli sovellus tukee mobiililaitteita. 

  Kirjaudu Laurean ulkopuolelta tarvittaessa Laurean käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

  Opiskelijoiden käyttäjätunnus ilmoitetaan muodossa käyttäjätunnus@laurea.fi 

  Esim. 0395677@laurea.fi

  Huom. @-merkistä huolimatta kyseessä ei ole sähköpostiosoite.

  Kirjaudu aina ulos sovelluksesta ja sulje selain kun et ole omalla henkilökohtaisella laitteellasi.

 • Haka -kirjautuminen 

  Haka on Suomen korkeakoulujen yhteinen käyttäjätunnistusjärjestelmä. Haka mahdollistaa Laurean tunnuksilla kirjautumisen muiden korkeakoulujen sovelluksiin, joiden käyttöön Laurealle lupa on erikseen annettu. Haka-kirjautumista tarvitset esimerkiksi kirjautuessasi 

  1) HAKA – kirjautuminen alkaa valitsemalla HAKA-vaihtoehto

  2) Valitse organisaatio, esim. Laurea-ammattikorkeakoulu 

  3) Kirjaudu Laurean tunnuksella ja salasanalla tarvittaessa. 

  Ongelmatilanteessa ota yhteyttä Laurean ServiceDeskiin.

 • Canvas kurssikutsun hyväksyminen 

  Jos olet saanut sähköpostiisi kutsun Canvas -kurssille, sinun tulee ensin hyväksyä kutsu päästäksesi työtilaan ja aloittaaksesi opinnot.

  Lue ohjeet miten kurssikutsu hyväksytään ja miten kirjaudutaan Canvas -työtilaan.

 • Canvas-kirjautuminen 

  Kun olet Laurean opiskelija, aktivoi Laurean tunnus ennen Canvas-oppimisalustalle kirjautumista. Canvasiin kirjaudutaan osoitteessa canvas.laurea.fi. Jos olet opiskelijana jossain toisessa suomalaisessa korkeakoulussa, voit vaihtoehtoisesti käyttää oman korkeakoulusi Haka-tunnusta rekisteröimällä sen Canvasin kirjautumissivulla.

  Jos haluat antaa opintojaksopalautetta Laurean Pakissa, tarvitset Laurean käyttäjätunnusta. Kirjaston lisensioitujen e-aineistojen käyttöoikeudet ovat korkeakoulukohtaiset. Laurean käyttäjätunnusta voit tarvita e-aineistoihin, joihin omalla korkeakoulullasi ei ole lisenssiä. Lisätietoja materiaaleista saat tarvittaessa opintojakson vastuuopettajalta. 

Uusi opiskelija!

Aktivoi käyttäjätunnuksesi ennen opintojen alkua

Voit aktivoida tunnuksen 5 vuorokautta ennen opinto-oikeuden alkamista suomalaisilla pankkitunnuksilla. Aktivoi tunnuksesi ennen ensimmäistä koulupäivääsi.

Lue ohjeet