Siirry sisältöön

HarkkaFest

HarkkaFest on rekrytointitapahtuma, jossa hyvin valmistautuneet opiskelijat tulevat suoraan haastateltaviksi avoimiin harjoittelupaikkoihin. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

"Löysimme tapahtumasta heti sopivan harjoittelijan." (Palaute v. 2023 tapahtumasta.)

Torstaina 7.11.2024 klo 10-14, Laurean Leppävaaran kampus
Vanha maantie 9, 02650 Espoo

HarkkaFest – tutustu ensin ihmiseen

HarkkaFest -rekrytointitapahtuma antaa mahdollisuuden tutustua ihmiseen ennen CV:n lukemista. Saatte heti syvällisemmän näkemyksen harjoittelupaikkaa hakevasta opiskelijasta. Opiskelija puolestaan pääsee suoraan työhaastattelun ensimmäiseen vaiheeseen ja näyttämään, millainen hän on ihmisenä. Osaaminen ja motivaatio käydään läpi keskustelun edetessä. Tämän jälkeen voitte kutsua potentiaaliset tekijät toiseen haastatteluun – kun olette ensin tutustuneet ihmiseen.

Kenelle?

Kutsumme paikalle yritykset, joilla on HarkkaFestin aikaan avoimia harjoittelupaikkoja. Harjoittelun toivottu aloitus on kesään 2025 mennessä.

Tapahtumassa harjoittelua etsivät opiskelijamme seuraavilta aloilta:

Palvelualat

 

Liiketalous ja tietojenkäsittely

Laureassa opiskelee paljon kansainvälisiä osaajia. Huomioittehan myös englanninkieliset harjoittelupaikat.

Mitä?

Rekrytointitapahtuma, jossa hyvin valmistautuneet opiskelijat tulevat suoraan haastateltaviksi avoimiin harjoittelupaikkoihin.

Saatte oman haastattelutilan, johon opiskelijat voivat varata 15 minuutin haastatteluaikoja. Tämän jälkeen voitte kutsua teille sopivimmat ehdokkaat syvällisempiin haastatteluihin teille sopivana ajankohtana.

Harjoittelupaikat tulee julkaista JobTeaserissa 13.10.2024 mennessä. Lue ohjeet alta kohdasta "toimintaohjeet yrityksille".

Haastattelujen lisäksi voitte pitää aulassa standiä, jossa pääsette keskustelemaan opiskelijoiden kanssa myös muista työmahdollisuuksistanne.

Avainkumppaneilla on myös mahdollisuus tulla tarjoamaan opinnäytetyöaiheita. Olettehan tästä erikseen yhteydessä. Paikkoja rajoitetusti.

Kokemuksia

HarkkaFest järjestettiin ensimmäisen kerran marraskuussa 2023. Jokainen tapahtumapäivään osallistuneista yrityksistä löysi itselleen harjoittelijan.

"Tapahtuman paras anti oli jalkautuminen kampukselle, opiskelijoiden kanssa keskustelu sekä yhteistyö Laurean kanssa. Saimme myös tapahtumasta edettyä nyt jo työsuhteeseen opiskelijanne kanssa. Kiinnostuneita on pidemmällekin ajalle, eli jatkamme keskusteluita monen kanssa ensi vuoden puolella."

"Löysimme tapahtumasta heti sopivan harjoittelijan."

Missä?

Laurean Leppävaaran kampus

Vanha maantie 9, 02650 Espoo

Milloin?

Torstaina 7.11.2024 klo 10–14

Haastattelujen välissä pidetään tauko, jonka aikana voitte käydä lounastamassa restonomiopiskelijoidemme ylläpitämässä BarLaurea lounasravintolassa (omakustanteinen). Tarjoamme osallistujillemme myös kahvia ja pientä purtavaa päivän ajan.

Ilmoittautuminen

Osallistujatyyppi Ilmoittautuminen Hinta
Avainkumppani 14.5.-13.10.2024 0 €
Muu yhteistyökumppani 3.6.-13.10.2024 300 € + alv 24%

Huomioittehan, että ilmoittautuminen on sitova ja perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan, jos peruuntumista ei ilmoiteta 13.10.2024 mennessä. Voitte päivittää antamianne tietoja 20.10.2024 asti vahvistussähköpostissa olevasta linkistä.

Varmistakaa, että yrityksellänne on harjoittelijahaku auki tapahtuman aikana. Harjoittelun toivottu aloitus on kesään 2025 mennessä.

 

Ilmoittaudu tapahtumaan

Yleinen ilmoittautuminen avataan 3.6.2024.

 

Lisätietoa harjoittelusta

 • Miten pitkä harjoittelu on? 

  Harjoittelujakson pituus on vaihtelee 2,5:sta kuukaudesta viiteen kuukauteen. Laurean opiskelijoiden opintoihin sisältyy kaksi harjoittelua, jotka opiskelija voi suorittaa joko kahtena erillisenä harjoitteluina tai yhtenä pidempänä harjoitteluna. Yhdistetyn harjoittelun suorittaminen on tällä hetkellä opiskelijoiden suosiossa.

  Harjoittelun voi suorittaa myös osa-aikaisena, jolloin yhden harjoittelukauden pituus on 400h. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa harjoittelu myös kesäaikana, jolloin harjoittelujaksosta voidaan muodostaa määräaikainen työsuhde kesätyön tapaan.

 • Palkallinen vai palkaton harjoittelu? 

  Työharjoittelu voi olla palkallista tai palkatonta.
   
  Palkallisessa harjoittelussa opiskelija on työ- tai virkasuhteessa harjoittelupaikkaansa. Tällöin opiskelija ja työnantaja tekevät keskenään erillisen työsopimuslain mukaisen työsopimuksen, jolloin opiskelija saa harjoittelustaan palkkaa ja on työnantajan työsuojelun piirissä. Palkan suuruudesta ei ole yhtä käytäntöä, vaan palkat vaihtelevat yrityksestä riippuen. Valtion harjoittelupaikoissa palkka on noin 1400-1700€/kk. On toivottavaa, että harjoittelijaa kohdeltaisiin samoin kuin muita työntekijöitä, jolloin muut mahdolliset edut olisivat sen mukaisia.

  Harjoittelu voi olla myös palkatonta, jolloin opiskelija, harjoittelupaikan edustaja ja Laurean edustaja tekevät harjoittelusopimuksen. Palkattoman harjoittelun aikana opiskelija on vakuutettu Laurean toimesta.

 • Milloin opiskelija voi aloittaa harjoittelun? 

  Opiskelija voi suorittaa harjoittelun joustavasti eri vaiheessa opintojaan, joten harjoittelun ajankohta on helposti sovitettavissa harjoittelupaikan tarjoajan tarpeeseen.

  HarkkaFestin aikaan sovitut harjoittelut toivotaan alkavaksi kesään 2025 mennessä.

Lisätietoa tapahtumasta

 • Toimintaohjeet yritykselle 
  1. Ilmoittaudu tapahtumaan
   • Varaa valmiiksi:
    • Logo
    • Markkinointiteksti
    • Mahdolliset laskutustiedot
  2. Julkaise viimeistään sunnuntaina 13.10.2024 JobTeaseriin harjoittelupaikka. Lisätietoja JobTeaserista löydätte täältä.
   • Kaikki harjoittelupaikat ilmoitetaan JobTeaseriin niin, että 14.10. alkaen opiskelijat pääsevät lukemaan ilmoituksia ja varaamaan teille haastatteluaikoja.
   • Jokainen työpaikkailmoitus jätetään omanaan. Eli jos teillä on useampi harjoittelupaikka auki, kirjatkaa kaikki ilmoitukset ominaan. Ilmoituksen otsikko kirjataan muodossa "HARKKAFEST: Työtehtävän nimike, harjoittelu", eli esimerkiksi näin: "HARKKAFEST: palkanlaskennan assistentti, harjoittelu".
   • Kuvauksen alkuun lisätään aina seuraava teksti: "Tämä harjoittelupaikka on osa HarkkaFest -rekrytointitapahtumaa. Tähän tehtävään voit varata itsellesi haastatteluajan torstaille 7.11. klo 10-14 välille, Leppävaaran kampukselle. Varauskalenteriin pääset tästä."
    • Varauskalenterien linkit lisätään Laurean toimesta jokaiseen ilmoitukseen.
  3. Varaudu 15 minuutin haastatteluihin
   • Huomioitavia asioita:
    • Hyvä ajatus voisi olla, että keskittyy ns. motivaatiokysymyksiin ja tutustumaan ihmiseen – ei keskitytä kokemukseen
     • ”Miksi haluat työskennellä tällä alalla/yrityksessä/tms.?”
     • ”Mitä haluat oppia tästä harjoittelusta?”
     • ”Miten tämä harjoittelu sopii tulevaisuuden suunnitelmiisi?”
   • Korkeintaan yhdeksän haastattelua tapahtuman aikana
  4. Varaa kalenteriin aikoja HarkkaFestin jälkeen työhaastatteluille
   • Opiskelijan olisi hyvä päästä varaamaan aika itse, kun on saanut luvan (esim. suora linkki kalenteriin)
  5. Valmistele omat markkinointimateriaalinne
   • Käytössänne yksi pöytä ja sähköt
   • Tarvitsetko jotain muuta? Ole yhteydessä!
  6. Valmistele saapuminen Leppävaaraan
   • Saapumisohje löytyy nettisivulta alempana
 • Saapumisohjeet 

  Laurea Leppävaaran osoite on Vanha maantie 9, 02650 Espoo.

  Alueen ilmaiset parkkipaikat löytyvät kampuksen läheisyydestä: urheilupuiston tai juna-aseman parkkipaikka. Tarkempi kuva paikoista alla.

  Kampuksen pääovien läheisyydessä on pieni parkkipaikka, jossa voi purkaa ja pakata tavarat. Autoa ei kuitenkaan saa parkkeerata siihen.

  Mikäli ette löydä paikalle, voitte soittaa järjestäjälle Olga Kymäläiselle, puh. 050 472 8612. Apua saatte tarvittaessa myös Leppävaaran kampuksen kouluisänniltä, puh. (09) 8868 7402.

  Olemme teitä vastassa heti kampuksen aulassa.

 • Tapahtuman aikataulu 

  Torstai 7.11.2024

  Klo 10-14

  HarkkaFest - Tutustu ensin ihmiseen

  • 15 minuutin haastatteluajat erillisissä huoneissa
  • Standit aulassa
  • Kahvia ja pientä purtavaa tarjolla

   

  Klo 10.45-13.00

  Lounasmahdollisuus Laurean restonomiopiskelijoiden ylläpitämässä lounasravintola BarLaureassa (omakustanteinen)

   

Lisätietoja