Siirry sisältöön

Voit hakea oikeudellisen osaamisen koulutukseen syksyn yhteishaussa 4.-14.9.2023. Koulutus toteutetaan Hyvinkään kampuksella monimuoto-opintoina.

Perustiedot

 • Tutkintonimike: Tradenomi (AMK)
 • Tutkinnon nimi: Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto
 • Laajuus ja opintojen kesto: 210 op, 3,5 vuotta

Esimerkkityötehtäviä: oikeudellisen asiantuntijan tehtävät, hallinnolliset avustavat tehtävät esim. lakimiestoimistossa, vakuutusyhtiössä tai pankeissa sekä yrityksissä, joissa tarvitaan oikeudellista osaamista

Koulutuksen sisältö

Oikeudellisen osaamisen koulutus on liiketalouden tradenomikoulutus, jossa perehdytään monipuolisesti yhteiskunnan eri alueita sääteleviin oikeudellisiin normeihin. Koulutuksesta käytetään puhekielessä myös nimitystä oikeustradenomin koulutus.

Koulutukseen kuuluvissa työelämäprojekteissa pääset näkemään yritysten toimintaa hyvin eri näkökulmista. Opinnoissasi perehdyt siihen, mitä yhteiskunta vaatii yritykseltä ja sen toiminnalta ja opiskelet kirjanpitoa sekä verotusta. Kun liiketalouden perusasiat on opittu, niitä täydennetään oikeudellisella osaamisella. Opintoihin kuuluu kaksi isoa kokonaisuutta, julkisoikeus ja yksityisoikeus.

Opinnot on suunniteltu yhdessä oikeusministeriön kanssa ja oikeudellisen osaamisen ammattikorkeakouluopintoja tarjoaa Laurean lisäksi vain muutama muu ammattikorkeakoulu Suomessa. 

Ydinosaamisen opinnot

Oikeudellisen osaamisen koulutuksessa pakollisia ydinosaamisen opintoja ovat:

 • Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen (30 op)
 • Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaamisen kehittäminen (30 op)
 • Sustainability and Business Analysis (30 op)
 • Ammatillinen asiantuntija työyhteisössä eli harjoittelut 1 ja 2 (30 op)
 • Kehittämisosaaja ja työelämän uudistaja (mm. opinnäytetyö, ura-ohjausopinnot) (30 op)

Täydentävät opinnot

 • Julkisoikeus (35 op)
 • Yksityisoikeus (25 op)

Laurean kehittämispohjaisen oppimisen toimintamalliin (Learning by Developing, LbD) kuuluu tiivis yhteistyö alueen yritysten ja muiden organisaatioiden kanssa. Laurea tekee yhteistyötä myös eri korkeakoulujen kanssa sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Tutustu opetussuunnitelmaan

Opetusmuoto

Monimuoto-opinnot sisältävät sekä lähi- että verkko-opetusta. Ainakin osa lähiopetuksesta vaatii paikallaoloa. Monimuoto-opinnot mahdollistavat työn ja opintojen yhteensovittamisen. Oikeudellisen osaamisen koulutuksessa keskeistä on työelämäyhteydet ja jo opintojen aikana saat kontakteja työelämän ja yritysyhteistyökumppaneiden kanssa.

Lue lisää opetusmuodoista >>

Hyväksiluku ja osaamisen näyttö

Aiemmin hankkimasi tutkintotavoitteiden mukainen osaaminen voidaan tunnustaa osaksi tutkintoasi. Opintojen alussa osaamisen tunnistamisessa ja tunnustamisessa tukenasi on oma opettajatuutorisi.

Hyväksiluku on mahdollista tehdä aiempien korkeakouluopintojen perusteella. Opintojen vanhentuminen arvioidaan suhteessa opetussuunnitelmassa esitettyihin osaamistavoitteisiin. Yli kymmenen vuotta vanhoilla opintosuorituksilla arvioitua osaamista voidaan pyytää täydentämään esim. osaamisen näytöllä, jos työelämän osaamisvaatimukset ovat merkittävästi muuttuneet.

Muualla kuin korkeakouluopinnoissa kertynyttä tutkintotavoitteiden mukaista osaamista voit osoittaa osaamisen näytöllä. Osaamisen osoittamisen tavasta sovitaan joko kanssasi yksilöllisesti tai näyttötapa voi olla jo valmiiksi määritelty opintojaksosta riippuen.

Opintojesi aikana voit hankkia osaamista joustavasti eri tavoin. Lisätietoa joustavista tavoista hankkia osaamista osaksi tutkintoa löydät täältä.

Harjoittelu

Opintoihin liittyy kaksi harjoittelua, joista ensimmäinen kolmen kuukauden harjoittelu tehdään liiketalouden alaan kuuluvassa harjoittelupaikassa. Toinen harjoittelu suoritetaan harjoittelupaikassa, jossa voi työskennellä oikeudellisten asioiden parissa. Oikeusministeriö tarjoaa Laurean opiskelijoille tietyn määrän harjoittelupaikkoja, mutta opiskelija voi myös itse hakeutua yritykseen tai organisaatioon harjoitteluun, jossa vaaditaan oikeudellista osaamista.

Työllistyminen

Oikeudellisen osaamisen tradenomitutkinnon suoritettuasi mahdollisuudet sijoittua työelämään ovat moninaiset. Monet yritykset tarvitsevat henkilöstöä, jolla on hyvät tiedot toimialaa säätelevästä lainsäädännöstä. Oikeustradenomina osaat arvioida, milloin juristin apu on tarpeen. Erityisesti tietosuojavastaaville on kysyntää tulevaisuudessa koko EU:n alueella.

Työpaikkasi voi olla tradenomin ydinosaamista vaativissa tehtävissä tai oikeudellista osaamista vaativissa tehtävissä, kuten esimerkiksi tuomioistuimissa käräjä- tai lainkäyttösihteerinä, oikeushallinnossa, asianajo- ja lakiasiaintoimistossa assistenttina, yrityksissä hallintopäällikkönä tai asiantuntijana sekä julkisella sektorilla hallintosihteerinä.

Jatko-opiskelu

AMK-tutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakeutua suorittamaan ylempää AMK-tutkintoa kahden vuoden työkokemuksen jälkeen. Ylempi AMK-tutkinto tuottaa saman kelpoisuuden julkiseen virkaan kuin yliopistoissa ja muissa tiedekorkeakouluissa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto. Ylemmän AMK-tutkinnon suorittaminen kestää 1- 1,5 vuotta päätoimisina opintoina.

AMK-tutkinnon suoritettuasi voit hakeutua jatkamaan opintojasi myös yliopistoissa tai muissa korkeakouluissa.

Usein kysyttyä

 • Voinko suorittaa oikeudellisen osaamisen opintoja jos opiskelen liiketaloutta muualla kuin Hyvinkäällä? 

  Oikeudellisen osaamisen täydentäviä opintoja voi opiskella osana omia täydentäviä opintojaan muidenkin kampusten opiskelijat, mikäli opinnoilla on tilaa.

  Mikäli haluat suorittaa oikeudellisen osaamisen opinnot kokonaisuudessaan, voit hakea siirtoa koulutukseen. Huomioithan, että oikeusministeriön kanssa sovitun oikeustradenomikelpoisuuden saavuttaminen edellyttää myös toisen harjoittelun (15op) suorittamista oikeudellisessa kohteessa. Lisäksi opinnäytetyö laaditaan oikeudellisesta aiheesta.

Haluatko saada lisätietoa koulutuksesta? Liity postituslistalle!

Rastimalla ruudun hyväksyt myös tietosuojaselosteen ehdot.

 

Laurea Hakijapalvelut

Ratatie 22
01300 Vantaa
Puh. (09) 8868 7293
fax (09) 8868 7298
Hakemiseen liittyvät yhteydenotot: hakijapalvelut@laurea.fi

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu ma-to klo 10 - 12.
Puhelinpalvelumme on kiinni valintakoeviikon ajan, 29.-31.5.

Palvelemme opiskelijahakuun liittyvissä asioissa puhelimitse, sähköpostitse ja voit myös varata etäohjausajan Teams tapaamiseen. Teams ajanvarauksia voi tehdä ma -to klo 12:45 - 15:00 väliselle ajalle -> linkki ajanvaraukseen. Vahvistamme varatun ajan erikseen sähköpostilla. Toimistomme sijaitsee Tikkurilan kampuksella opintotoimiston yhteydessä. 

Mikäli asiasi koskee Avoimen AMK opintoja tai polkuopintoja, olethan yhteydessä Avoimen AMK:n toimijoihin. 

Opiskelijatarinoita

Tradenomi (AMK), liiketalous, oikeudellinen osaaminen, Hyvinkää, 35 aloituspaikkaa

 • Opetus alkaa: Tammikuu 2024
 • Opetustapa: Monimuoto-opinnot
Hae Opintopolussa 

Tradenomi (AMK), liiketalous, oikeudellinen osaaminen, Hyvinkää, 35 aloituspaikkaa

 • Opetus alkaa: Syksy 2024
 • Opetustapa: Monimuoto-opinnot
 • Opetusaika: Tarkempi aikataulu ilmoitetaan lähempänä hakuaikaa
Hae Opintopolussa