Siirry sisältöön

Tämä koulutus ei ole tarjolla syksyn 2024 yhteishaussa.

Perustiedot

  • Tutkintonimike: Sairaanhoitaja (ylempi AMK), terveydenhoitaja (ylempi AMK), fysioterapeutti (ylempi AMK), sosionomi (ylempi AMK), Master of Health Care/Master of Social Services
  • Tutkinnon nimi: Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto
  • Laajuus ja opintojen kesto: 90 op, 1,5-2,5 vuotta

Koulutukseen vaaditaan sairaanhoitaja (AMK), terveydenhoitaja (AMK), fysioterapeutti (AMK), sosionomi (AMK) tai kuntoutuksen ohjaaja (AMK)-tutkinto tai muu soveltuva sosiaali- ja terveysalan korkeakoulututkinto tai soveltuva sosiaali- ja terveysalan opistotutkinto. Lisäksi vaaditaan kahden vuoden työkokemus tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Tutustu Helmin tarinaan

Koulutuksen sisältö

Suomalaisen yhteiskunnan muutoksesta avautuvat haasteet, kuten työssä jaksaminen, lisääntyvät mielenterveyden häiriöt, masennus ja muut yksilöiden toimintakykyä haastavat tekijät luovat tarpeen kehittää hyvinvoinnin, terveyden ja toimintakyvyn edistämiseen sekä sosiaaliseen kuntoutukseen voimavaralähtöisiä ja terapeuttisia työskentelytapoja. Tämänkaltaisen työorientaation kehittäminen ja johtaminen edellyttävät myös työntekijöiden omia voimavaroja ja motivaatiota vahvistavan valmentavan työotteen omaksumista. Näiden taitojen kehittämisen ohella koulutus huomioi sote-palveluiden integraationäkökulman edistämällä sosiaali- ja terveysalan yhteisiä osaamisalueita asiakaslähtöisyydessä, eettisyydessä ja moniammatillisessa työskentelyotteessa.

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija kehittyy osaajaksi terveyden ja toimintakyvyn edistämisen sekä sosiaalisen kuntoutuksen asiantuntija-, johtamis- ja kehittämistehtäviin. Koulutuksen ydinsisältönä on voimavaralähtöisten ajattelu- ja toimintatapojen soveltaminen eri toimintaympäristöissä.

Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille, jotka haluavat syventää menetelmällistä asiantuntijuuttaan sekä tutkimus-, kehittämis- ja johtamisvalmiuksiaan terveyden ja toimintakyvyn sekä sosiaalisen kuntoutuksen edistämisessä.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina, joihin sisältyy kolme lähiopetuspäivää kuukaudessa, itsenäistä työskentelyä, verkko-opintoja sekä työelämään kiinnittyvä kehittämistehtävä.

Opintojen rakenne

Ylemmät AMK-koulutukset koostuvat pakollisista ydinosaamisen opinnoista (30 opintopistettä), vapaasti valittavista täydentävän osaamisen opinnoista (30 opintopistettä) sekä opinnäytetyöstä (30 opintopistettä). Tutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin 1,5-2,5 vuotta.

Ydinosaamisen opinnot

Koulutuksen ydinosaamisen opinnot rakentuvat seuraavien teemojen ympärille:

  • Terveyden ja toimintakyvyn sekä sosiaalisen kuntoutuksen edistäminen monitieteisenä ja -alaisena työmuotona
  • Voimavaraistavat ja terapeuttiset menetelmät sosiaali- ja terveysalan eri toimintaympäristöissä
  • Terveyden ja toimintakyvyn edistämiseen liittyvien eettisten kysymysten analysointi asiakastyössä ja johtamisessa.
  • Verkkovälitteisen asiakastyön johtaminen ja kehittäminen sosiaali- ja terveysalalla
  • Voimavaraistava ohjaus työyhteisössä
  • Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta

Täydentävän osaamisen opinnot

Ydinopintojen lisäksi syvennät ja laajennat osaamistasi vapaasti valittavilla täydentävän osaamisen opinnoilla. Täydentävän osaamisen laajuus on 30 opintopistettä, joista 5 opintopistettä kertyy kaikille yhteisestä, pakollisesta opintojaksosta.

Täydentävän osaamisen opinnot voit valita itsenäisesti, joten voit vapaasti muotoilla oman yksilöllisen opintopolkusi täydentävistä opintojaksoista. Täydentävän osaamisen opintoihin voi sisällyttää myös mm. Laurean tarjoamia opintojaksoja, kesäopintoja, verkko-opintoja muista korkeakouluista sekä erilaisia vastuuopettajan kanssa sovittavia projektiopintoja.

Voit tutustua Laurean tarjoamiin täydentävän osaamisen opintojaksoihin osoitteessa ops.laurea.fi >>

Opinnäytetyö

Opinnäytetyön avulla osoitat pystyväsi tekemään itsenäisesti oman alasi kehittämistyötä sekä soveltamaan koulutuksen aikana hankkimaasi tutkimustietoutta ja kehittämismenetelmiä. Opinnäytetyö tehdään useimmiten omalle työnantajalle ja sen avulla kehitetään yrityksen toimintaa. Opinnäytetyö on mahdollista tehdä myös ilman toimeksiantajaa. Opinnäytetyön laajuus on 30 opintopistettä.

Tutustu koulutuksen opetussuunnitelmaan (pdf) ja koulutuksen rakenteeseen ops.laurea.fi

Opintojen aikataulu

Ydinosaamisen opintojen opetuspäivät keväällä 2024

11.-13.1.2024
8.-10.2.2024
7.-9.3.2024
4.-6.4.2024
2.-4.5.2024

Täydentävän osaamisen opinnot erillisen aikataulun mukaan. Täydentävän osaamisen opinnot toteutetaan pääsääntöisesti verkossa.

Hakeminen ja va­lin­ta­ko­keet

Koulutukseen haetaan syksyn 2023 yhteishaussa Opintopolku.fi-palvelussa.

Hakukelpoisuuden Voimavaraistavien työtapojen johtaminen ja kehittäminen sosiaali- ja terveysalalla YAMK-koulutukseen antaa; sairaanhoitaja (AMK), terveydenhoitaja (AMK), fysioterapeutti (AMK), sosionomi (AMK) tai kuntoutuksenohjaaja (AMK) -tutkinto.

Koulutuksessa on käytössä harkinnanvarainen valinta, jolloin hakukelpoisuuden antavaksi pohjakoulutukseksi voidaan hyväksyä myös muu soveltuva sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto; jalkaterapeutti (AMK), röntgenhoitaja (AMK), geronomi (AMK), toimintaterapeutti (AMK) tai niitä vastaava  Suomessa suoritettu sosiaali- ja terveysalan opistoasteen tutkinto tai muu soveltuva sosiaali- ja terveysalan korkeakoulututkinto.

Harkinnanvaraisuus koskee vain hakijan hakukelpoisuutta. Tutkintonimike määräytyy tutkinnonanto-oikeuden mukaan, jolloin ylempi AMK-tutkinnon tutkintonimike ei välttämättä vastaa tutkinnon suorittaneen pohjakoulutusta.

Soveltuvan tutkinnon lisäksi hakijalta vaaditaan kahden vuoden soveltuva työkokemus tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Tutustu hakemisen ohjeisiin ja aikatauluun.

Tietoa valintakokeesta

  • Voimavaraistavien työtapojen johtaminen ja kehittäminen sosiaali- ja terveysalalla 

    Tämän koulutuksen valintakoe järjestetään syksyn 2023 yhteishaussa etäkokeena verkko-oppimisympäristössä.

    Hakijalla tulee olla tietokone valintakokeen tekemiseen. Tietokoneessa tulee olla kamera ja mikrofoni. Käytä mielellään tietokonetta, joka ei ole viittä vuotta vanhempi. Laurea ei lainaa tietokoneita kokeen tekemistä varten. Koetta ei ole myöskään mahdollista tehdä Laurean tiloissa.

    Aikataulu ja tes­taa­mi­nen

    Koe järjestetään etäkokeena 26.10.2023 klo 9.00 - 12.00. Koe suoritetaan ilmoitettuna ajankohtana sähköisessä oppimisympäristössä. Kokeen kaikki tehtävät tulee palauttaa oppimisympäristöön koeaikana.

    Valintakokeeseen ei ole ennakkoaineistoa.

    Hakijan vastuulla on testata tietokoneen toimivuus ja kirjautuminen Canvas-oppimisympäristöön hyvissä ajoin ennen valintakoepäivää, jotta mahdolliset ongelmatilanteet ehditään selvittää.
    Hakijat pääsevät testaamaan tietokoneen toimivuuden oppimisympäristössä muutama päivä ennen varsinaista valintakoetta.

    Tarkemmat ohjeet

    Tarkemmat ohjeet lähetetään hakijoille noin viikkoa ennen valintakoetta hakijan hakulomakkeella ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

    Huolehdi että sähköpostissasi on tilaa vastaanottaa uusia viestejä, muista tarkistaa myös roskapostikansiot.

    Valintakoeyhteistyö

    Voimavaraistavien työtapojen johtaminen ja kehittäminen sosiaali- ja terveysalalla sekä Sosiaali- ja terveysalan johtaminen -koulutukset ovat valintakoeyhteistyössä. Molempiin koulutuksiin voi hakea suorittamalla yhden valintakokeen.

    Pisteytys

    Valintakokeen kaikki osat on suoritettava hyväksytysti. Valintakokeesta on saatava vähintään 20 pistettä, jotta valintakoetulos voidaan hyväksyä. Valintakokeesta voi saada maksimissaan 100 pistettä.

    Hakukelpoisuus tarkistetaan opiskelijaksi hyväksytyiltä.

Lisätietoa opiskelijavalinnasta ja aikataulusta sivultamme Opiskelijavalinnat ja valintakokeet.

Yleistä YAMK -kou­lu­tuk­ses­ta

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin YAMK -opiskelusta ja -tutkinnosta.

Haluatko saada lisätietoa kou­lu­tuk­ses­ta? Liity pos­ti­tus­lis­tal­le!

Kiitos viestistäsi! Yhteystietosi lisätään postituslistallemme.

Rastimalla ruudun hyväksyt myös tietosuojaselosteen ehdot.

Rastimalla ruudun hyväksyt myös tietosuojaselosteen ehdot.

 

Koulutuksen esittely

Yliopettaja Mikko Häkkinen kertoo koulutuksesta.

Lisätietoja:

  • Eeva Lassila
  • Opintopäällikkö
  • Eeva.Lassila@laurea.fi
  • Puh (09) 8868 7249
  • Eeva vastaa yleisiin YAMK-koulutuksiin liittyviin kysymyksiin sekä YAMK-polkuopintoja koskeviin kysymyksiin.

Tutustu opiskelijatarinoihin