Siirry sisältöön

Valmistujaisjuhlassa juhlittiin opintonsa päättäviä ja palkittiin parhaita opinnäytetöitä

Laurean perinteistä valmistujaisjuhlaa vietettiin torstaina 8. kesäkuuta.

Valmistujaisjuhlassa opiskelijat kantoivat tutkinnon suorittamisen merkkinä yllään Laurea-viittaa sekä -lakkia.

”Te teitte sen”, aloitti puheensa valmistuville opiskelijoille Laurean vararehtori Katri Ojasalo torstaina 8. kesäkuuta pidetyssä valmistujaisjuhlassa. Juhlatunnelma olikin korkealla, kun yli 360 valmistuvaa opiskelijaa oli kokoontunut Laurean perinteiseen valmistujaisjuhlaan Helsingin Kulttuuritalolle. 

Kahdesti vuodessa vietettävässä juhlassa juhlistetaan kaikki kuluvan lukukauden aikana opintonsa päättäneitä laurealaisia. Kaikkiaan nyt kesäkuussa opintonsa sai Laureassa valmiiksi noin 800 AMK- ja YAMK-tutkinnon suorittanutta opiskelijaa. He liittyvät valmistumisensa myötä Laurean jo yli 35 000 alumnin yhteisöön.

Valmistujaisjuhlassa kuultiin vararehtori Ojasalon puheen lisäksi perinteiseen tapaan niin valmistuvan opiskelijan kuin jo aiemmin valmistuneen alumnin puheenvuorot. Valmistuvan opiskelijan puheen piti tällä kerralla tradenomi Suvi Nieminen ja työelämän tervehdyksen valmistuville toi Laurean vuoden alumniksi 2022 valittu Minna Koskelo

Valmistujaisjuhlan tunnelmiin voi palata vielä katsomalla juhlan videotallenne Laurean Youtube-kanavalta.

Valmistumisen jälkeen suunta uudelle uralle

Kesäkuun valmistujaisjuhlassa on tapana palkita parhaiden opinnäytetöiden tekijöitä. Eri koulutuksista palkinnon sai kaikkiaan 12 opinnäytetyötä. Palkittujen opinnäytetyön tekijöiden joukossa olivat restonomiksi valmistunut Marica Ahlroth sekä sosionomin YAMK-tutkinnon suorittanut Maija Lehtimaa. Valmistujaisjuhlapäivänä molemmat olivat saamastaan tunnustuksesta iloissaan:

- Puoli vuotta keskityin opinnäytetyön tekemiseen, joten totta kai tuntuu hienolta saada tällainen palkinto tehdystä työstä, kuvaili tunnelmiaan Marica Ahlroth, joka opinnäytetyössään tutki Laureassa tehtäviä kestävän kehityksen hankkeita palveluliiketoiminnan kehittämisen apuna. 

Pitkän kokemuksen ravintola-alalta omaava Marica työskenteli opintojensa aikana ravintoloitsijana, joten hän pääsi myös opinnäytetyössään yhdistämään opinnot ja työn. Nyt valmistumisen hetkellä Maricalla on kuitenkin edessä hyppy johonkin uuteen ja tuntemattomaan.

- Opintojen aikana Laureassa minulle avautui hirveästi aivan uusia ajatuksia tulevaisuuden suhteen ja päätin myydä liiketoimintani. Seuraavaksi haluan hakea ammatilliseen opettajakorkeakouluun, hän kertoo. 

Opinnäytetyö tuo uusia näkökulmia

Myös ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnot tänään päättänyt Maija Lehtimaa osallistui valmistujaisjuhlaan torstaina helpottunein mielin. 

- Nyt tuntuu hyvältä ja helpottuneelta, kun saa loppuun opinnot, joita olen tehnyt työn ohessa. Vapaa-aikaa vapautuu elämässä jälleen myös muihin asioihin, Lehtimaa kertoo. 

Lehtimaan palkittu YAMK-opinnäytetyö käsitteli kotoutumista edistävän moniammatillisen yhteistyön kehittämistä. Opinnäytetyö tehtiin osana Helsingin kaupungin hanketta ja opinnäytetyön palkinnon perusteluissa Lehtimaan työtä kiitettiin erityisesti siitä, että sen tulokset ovat työelämässä suoraan hyödynnettäviä. 

- Opinnot ja opinnäytetyön tekeminen tarjosivat minulle paljon uusia näkökulmia sekä uutta oppia, Maija Lehtimaa kuvailee. 

- Ja vaikka aiheet ovat tuttuja oman työnikin kautta, on varsinkin opinnäytetyön tekeminen edellyttänyt aivan erilaista perehtymistä uusiin asioihin ja niiden syvällistä analysointia. Parhaan opinnäytetyön palkinnon saaminen tuntuu todella hienolta ja olen todella kiitollinen. 

Onnea kaikille opintonsa Laureassa päättäneille!

 

Palkitut opinnäytetyöt:

Opinnäytetöihin voi tutustua tarkemmin Theseus-palvelussa.