Siirry sisältöön

Design Challenge antoi opiskelijoille mahdollisuuden tuottaa ideoita Lauttasaaren senioritalolle

Yhteistyössä Lauttasaaren senioritalon kanssa opiskelijat pääsivät hyödyntämään oppimaansa oikeiden haasteiden kanssa.

Kuvituskuva

Laurean Service Design -kurssilla yksi suuri päämäärä oli tehdä yhteistyötä avainkumppanimme Lauttasaaren senioritalon kanssa. Opiskelijoiden tähtävänä oli suunnitella asiakaslähtöisiä ideoita perehdyttämiseen, tietosuunnitteluun ja opastukseen uuteen monterssori testaukseen Lauttasaaren senioritalossa. Talon tarvittiin parempia opasteita asukkaiden tueksi.

Tiimien tehtävänä oli ideoida kuinka auttaa asukkaita navigoimaan paremmin senioritalon sisällä ja miten samalla myös kannustetaan asukkaita olemaan sosiaalisempia.

Lauttasaaren senioritalo on monikerroksinen ja jokaiselle tiimille annettiin yksi kerros mihin he keskittyivät, mutta ratkaisuja tuli myös yleisesti koko taloa koskien. Tärkein tehtävä projektissa oli auttaa asukkaita muistisairauden kanssa

Ideoita parempaan opastukseen

Opiskelijatiimit esittelivät ratkaisut ongelmiin videoilla, joissa kerrottiin parannusehdotuksia ja uusia ideoita. Opiskelijoiden ehdotuksista nousi vahvasti esille eri väriteemat kerroksittain, selkeät ja suuremmat opasteet sekä erilaiset kartat. 

Hyvien opasteiden avulla asukkaat uskaltautuisivat useammin yhteisiin sosiaalisiintiloihin ja kokisi liikkumisen talossa helpoksi. Ratkaisulla pyrittiin tuomaan turvallisuuden tunnetta asukkaille. Kun asukkaat eivät eksy, vaan osaavat liikkua paremmin saadaan säästettyä myös henkilökunnan aikaa.

Kursille osallistunut opiskelija tunsi voivansa antaa omia näkemyksiään senioritalolle teorian pohjautuen. Yhteistyö työelämän toimijan kanssa oli toimiva.

-Design Challenge senioritalolle oli hyvin antoisa ja tunsin meidän panoksen olevan hyödyllinen heille. Tällainen kurssi jossa saa käyttää oppimaansa konkreettisessa ongelmassa oli erittäin mielenkiintoinen.

Service Design -kurssin lehtoreina toimivat Antti Keskitalo ja Marja Isokangas.

Lisätietoja: