Siirry sisältöön

Erillishaku sairaanhoitajakoulutukseen käynnissä nyt

Opiskelupaikan sairaanhoitajatutkintoon voi erillishaussa hankkia jo tulevaksi syksyksi osoittamalla motivaationsa hakukirjeellä ja ryhmähaastattelussa.

Tänä keväänä on Laureassa tarjolla ennätysmäärä opiskelupaikkoja sairaanhoitajakoulutuksessa. Maaliskuun yhteishaun lisäksi opiskelupaikan tulevaksi syksyksi voi hankkia erillishakujen kautta, joista ensimmäinen käynnistyy 22.4 ja jatkuu 13.5. asti. Lue lisää erillishausta sairaanhoitajakoulutukseen.

Opintoja tarjolla Tikkurilassa ja Otaniemessä

Tässä erillishaussa voi hakea opiskelemaan sairaanhoitajakoulutukseen Laurean Tikkurilan ja Otaniemen kampuksille. Opintoja on tarjolla niin perinteisinä päiväopintoina kuin joustavina monimuoto-opintoinakin. Tarjolla on 140 aloituspaikkaa. Opinnot alkavat syksyllä 2024.

Erillishaussa voivat opiskelupaikkaa hakea kaikki Suomessa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon eli lähihoitajan tutkinnon tai ylioppilastutkinnon suorittaneet. Hakukelpoisuuden antaa myös muu yleinen ammattikorkeakoulukelpoisuus sekä soveltuva työkokemus sosiaali- ja terveysalan työtehtävistä.

Suurin osa nyt käynnistyvän erillishaun opiskelupaikoista on varattu ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakeville.

Haku tapahtuu hakukirjeellä ja ryhmähaastattelulla

Yhteishausta poiketen erillishaussa ei opiskelijavalintaa tehdä todistusvalinnan tai valtakunnallisen AMK-valintakokeen perusteella. Sen sijaan erillishaussa opiskelupaikan voi hankkia osoittamalla motivaationsa hakukirjeellä ja ryhmähaastattelussa.

Hakuaika erillishaussa on käynnissä 13.5.2024 klo 15.00 asti. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelun kautta. Motivaatiokirje täytyy liittää viimeistään 20.5. klo 15:00 mennessä Opintopolun hakulomakkeelle.

Motivaatiokirjeen ajallaan palauttaneet kutsutaan ryhmähaastatteluun. Ryhmähaastattelu järjestetään Zoomin/Teamsin välityksellä 10.11.6. Erillishaun tulokset ilmoitetaan 24.6. mennessä.

Uudet aloituspaikat sairaanhoitajakoulutuksessa vastaavat alan osaajapulaan

Nyt erillishaussa haettavana olevat opiskelupaikat sairaanhoitajakoulutukseen on avattu Laureassa opetus- ja kulttuuriministeriön lisärahoituksen ansiosta. Uusilla aloituspaikoilla Laurea vastaa sosiaali- ja terveysalan kiihtyvään osaajapulaan erityisesti Uudellamaalla.

– Uudet opiskelupaikat sosiaali- ja terveysalalla Uudellamaalla ovat merkittävä asia sekä sosiaali- ja terveysalan työnantajien että uusmaalaisten nuorten näkökulmasta, painottaa Laurean rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski.

– Uudellamaalla on akuutti tarve uusille sairaanhoitajille ja samaan aikaan korkeakoulutuksen aloituspaikkoja on ollut uusmaalaisille nuorille suhteellisesti vähemmän kuin muissa maakunnissa.

Lue lisää erillishausta sairaanhoitajakoulutukseen ja hae

 

Laureassa järjestetään myös toinen erillishaku sairaanhoitajakoulutukseen, joka on suunnattu erityisesti maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille. Koulutuksen aikana tuetaan suomen kielen oppimista (S2 kielituki). Lokakuussa 2024 alkava koulutus toteutetaan päiväopintoina Tikkurilan kampuksella ja siihen voi hakea 25.7.–15.8. Lue lisää sairaanhoitajakoulutuksesta maahanmuuttajataustaisille.