Siirry sisältöön

Avainkumppanuus Lauttasaaren Senioritalon kanssa

Lauttasaaren Senioritalo yrityksenä

Lauttasaaren senioritalo on yksityinen, Lauttasaaren vanhustentalosäätiön ylläpitämä ja voittoa tavoittelematon, hyvää asumista ikäihmisille tarjoava palvelutalo, jonka toimintaa ylläpidetään asukasmaksujen turvin.

Yhteistyö Laurean kanssa

Lauttasaaren Senioritalo on mukana Laurean koordinoimassa Robota-hankkeessa, jossa pilotoidaan robottien hyödyntämistä sote-alalla. Lisäksi Laurea on mukana tukemassa montessoripedagogiikan hyödyntämisessä Lauttasaaren Senioritalossa. Aiemmin Laurea on myös toteuttanut palvelumuotoilun projektin palvelutalossa. 

Lauttasaaren Senioritalo on vuodesta 1975 toiminut palvelutalo, jonka toiminnasta vastaa yleishyödyllinen, voittotavoittelematon Lauttasaaren vanhustentalosäätiö. Senioritalossa asuu 108 asukasta, joiden keski-ikä on 86 vuotta. Työntekijöitä talossa on hieman yli 30. 

Lauttasaaren Senioritalosta on lähdetty kehittämän ensimmäistä palvelutaloa Suomessa, joka hyödyntää toiminnassaan montessoripedagogiikkaa. 

Montessoriopetusta on perinteisesti hyödynnetty erityisesti varhaiskasvatuksessa. Siinä yksi keskeisimmistä kasvatustavoitteista on lapsen itsenäistymiskehityksen tukeminen, johon kuuluu lapsen omatoimisuuteen perustuva ohjaus ja aikuisen tasavertainen asenne lapseen. Montessori for Dementia and Aging -menetelmässä näitä ajatuksia hyödynnetään ikäihmisten tukemisessa ja erityisesti keskitytään heidän toiminnallista kapasiteettia vahvistaviin toimintatapoihin. 

- Yhteistyön tavoitteena Laurean kanssa on, että Montessorifilosofian käyttöönotto meillä etenee. Tässä esimerkiksi opiskelijoiden opinnäytetyönä tehtävät tutkimukset voivat olla tukena, kertoo Lauttasaaren Senioritalon toiminnanjohtaja Eva Keskilammi.

Lue lisää yhteistyöstä

Lisätietoja: