Siirry sisältöön

Käyttäjätunnukset ja salasanat

Käyttäjätunnuksilla pääset Laurean tietojärjestelmiin ja voit tutustua mm. opiskelijaintraan.

Laurea käyttäjätunnuksen aktivointi

Laurea käyttäjätunnus aktivoidaan pankkitunnuksilla, alla olevia ohjeita seuraten. Mikäli sinulla ei ole suomalaisia pankkitunnuksia, nouda tunnus ja kertakäyttöinen salasana opintotoimistosta, henkilöstöpalveluista tai ServiceDeskistä (sähköpostitse). Huom. Lue käyttösäännöt etukäteen.

Tunnuksen muodostumisessa voi kestää jonkin aikaa. Aktivoi tunnuksesi hyvissä ajoin ennen opintojen aloitusta, jotta ehdit tehdä verkko-orientaation. Jos sinulla on ongelmia, ota yhteyttä Laurean ServiceDeskiin tai opintotoimistoon.

Huom. 2022 syksyllä opinnot aloittava: Käyttäjätunnuksen pääset luomaan elokuun aikana. Mikäli tunnuksen luomisessa on ongelmaa, kokeilethan seuraavana päivänä uudelleen. Suuri määrä aloittavia opiskelijoita saattaa ruuhkauttaa palvelun. Mikäli ongelma jatkuu, olethan yhteydessä ServiceDeskiin. (Huom. varasijoilta opiskelupaikan vastaanottavat, lukuvuodelle ilmoittautumisesi jälkeen menee 1-2 arkipäivää ennen kun pääset luomaan tunnukset.)

Tunnusten aktivointi - Tee näin:

  1. Avaa https://iam.laurea.fi
  2. Valitse Suomi.fi-kirjautuminen. Tunnistaudu pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  3. Onnistuneen kirjautumisen jälkeen sinut ohjataan hyväksymään käyttösäännöt. Lue ja hyväksy käyttösäännöt
  4. Aseta itsellesi salasana. Huomioi vaatimukset!
  5. Ota talteen käyttäjätunnuksesi. Huomaathan että käyttäjätunnuksesi voi olla jokin opiskelijanumeroistasi tai mikäli opiskelet ensimmäistä kertaa Laureassa (tai yli 9kk tauon jälkeen) on tunnuksesi kirjain ja numeroyhdistelmä nimestäsi. Mikäli olet opiskellut Laureassa viimeisen 9kk sisällä, jatkat aiemman käyttäjätunnuksesi käyttöä.
  6. Laurean järjestelmiin kirjaudutaan pääasiassa muodossa käyttäjätunnus@laurea.fi

Huomaathan, että vaikka opiskelijanumerosi saattaa vaihtua opintojen aikana, käyttäjätunnuksesi pysyy samana

Sähköpostisi on muotoa etunimi.sukunimi@student.laurea.fi