Siirry sisältöön

Yhteishaku alkaa keskiviikkona: Laureassa tarjolla 1 170 opiskelupaikkaa

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku on käynnissä 15. – 30.3.2023.

Keskiviikkona käynnistyvässä yhteishaussa haettavana olevat koulutukset alkavat syksyllä 2023. Aloituspaikkoja on tarjolla niin Laurean AMK- kuin YAMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa. AMK-koulutuksissa haettavana on 890 aloituspaikkaa ja YAMK-koulutuksissa 280.

Laurean tunnustetussa kehittämispohjaisen oppimisen (Learning by Developing) mallissa työelämä ja oppiminen kulkevat aina käsi kädessä. Kaikilla koulutusaloillamme opiskelussa keskeisessä osassa ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, kuten projektit ja kehittämistehtävät. Tästä syystä opiskelu Laureassa tarjoaa opiskelijoilleen monipuoliset mahdollisuudet rakentaa tulevaisuuttaan yhdessä työelämän kanssa.

Viime vuosina Laurean vetovoimaisimpia hakukohteita ovat olleet niin sanotut monimuoto-opinnot sekä kokonaan verkossa suoritettavat tutkinnot. Monimuoto-opiskelu sisältää lähi- ja etäopetusta sekä itsenäistä opiskelua ja se mahdollistaa joustavan opiskelun myös työnteon ohessa. Valtaosa kevään yhteishaussa tarjolla olevista koulutuksista on tänä vuonna Laureassa monimuoto-opintoja.

Pääkaupunkiseudun ensimmäinen kuntoutuksen ohjaajan koulutus käynnistyy Laureassa

Yksi koulutus, jolle työmarkkinoilla on selvää kysyntää, on uutena koulutuksena nyt yhteishaussa oleva kuntoutuksen ohjaajan AMK-tutkinto. Laurea on ensimmäinen kyseisen koulutuksen järjestäjä pääkaupunkiseudulla. Muualla Suomessa koulutusta tarjoavat Satakunnan ammattikorkeakoulu SAMK Porissa sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Otaniemen kampuksella syksyllä käynnistyvään koulutukseen on tarjolla 40 aloituspaikkaa.

Kuntoutuksen ohjaaja on eritysesti ohjauksen asiantuntija. Ohjaaja tarjoaa asiakkaalle ja tämän lähipiirille tavoitteellista kuntoutumista edistävää ohjausta, neuvontaa ja tukea. Monipuolisia mahdollisuuksia sosiaali- ja terveysalalla tarjoavalle tutkinnolle on paljon kysyntää, ja Laureassa alkava koulutus on jo herättänyt etukäteen runsaasti kiinnostusta.

Työelämässä kokemusta hankkineille mahdollisuus ylempään korkeakoulututkintoon

Jo työelämän kokemusta hankkineille osaajille Laurea tarjoaa mahdollisuuksia osaamisen syventämiseen useissa ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavissa koulutuksissa. YAMK-tutkinto antaa kelpoisuuden hakeutua tehtäviin, joihin vaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto.

YAMK-koulutuksia Laureassa on kevään yhteishaussa tarjolla Leppävaaran ja Tikkurilan kampuksilla sekä verkko-opintoina. Aloituspaikkoja YAMK-koulutuksissa on yhteensä 280.

Kevään 2022 yhteishaussa ensisijaisten hakijoiden määrällä mitattuna suosituin YAMK-koulutus oli oikeudellisen erityisosaamisen ja oikeusmuotoilun koulutus. Sen oli ensisijaiseksi hakukohteekseen valinnut 162 hakijaa. Viime vuodesta poiketen koulutus järjestetään tänä vuonna kokonaan verkossa. Paikkoja on tarjolla 30.

Oikeudellisen erityisosaamisen ja oikeusmuotoilun opinnot tarjoavat mahdollisuuksia toimia yritystoiminnan tai julkisen sektorin oikeudellisten palvelun asiantuntijana ja kehittäjänä. Koulutuksen käytyään henkilöllä on osaamista kehittää oikeudellisista palveluista, sopimuksista ja muista oikeudellisista teksteistä ymmärrettäviä, käytettäviä ja helposti saavutettavia.

Hakuaika päättyy 30.3.

Korkeakoulujen kevään yhteishaku päättyy torstaina 30.3.2023 klo 15.00. Hakeminen tapahtuu sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi

Yhteishaun aikataulu Laurean verkkosivuilla.