Siirry sisältöön

Lukuvuoden avajaisissa palkittiin parhaita innovaatioita ja vuoden laurealainen

Laurean henkilöstö kokoontui lukuvuoden avajaisiin elokuun alussa.

Yliopettaja Teemu Rantanen vastaanottamassa Vuoden laurealainen -palkintoa.

Perinteiseen tapaansa Laurean henkilöstö kokoontui lukuvuoden avajaisiin perjantaina 11. elokuuta käynnistämään yhdessä uutta työkautta. Tänä vuonna lukuvuoden avajaisissa julkistettiin Laurean uusi pedagoginen ohjelma, mutta myös palkittiin ansioituneita laurealaisia.  

Vuoden laurealainen -tunnustus on jo useana vuonna jaettu Laureassa opiskelijoiden ja henkilöstön tekemien ehdotusten perusteella erityisen ansioituneelle henkilölle tai tiimille. Niin ikään henkilöstön ehdotusten perusteella palkittiin vuoden vaikuttavimpia laurealaisia innovaatioita neljässä eri kategoriassa: vuoden pedagoginen teko, TKI-teko, palveluteko ja liiketoimintateko.  

Vuoden laurealaiseksi valittiin yliopettaja Teemu Rantanen

Tänä vuonna Vuoden laurealainen -tunnustuksen saajaksi haettiin aktiivista työn uudelleenmuotoilijaa. Valinnassa painotettiin erityisesti sitä, että kyseinen henkilö on edistänyt aktiivisesti yhteisten toimintatapojen ja tuloksellisuuden kehittämistä Laureassa. Vuoden laurealainen 2023 on yliopettaja Teemu Rantanen. Jo yli 20 vuotta Laureassa työskennellyt Rantanen on toiminut aktiivisesti niin sosiaalialan YAMK-koulutusten kuin TKI-hankkeidenkin parissa.  

Valintaperusteissa Rantasta kiitettiin, että hän on ”pidetty ja arvostettu kollega, joka on toiminut avainroolissa YAMK-koulutusten kehittämisessä sekä tuloksellisessa toteuttamisessa. Hän on erinomainen onnistuja hankehauissa, arvojen mukainen vaikuttava yhteistyön rakentaja eri yksiköiden välille.” 

- Opiskelijoiden innostus ja positiivinen asenne sekä halu kehittyä on myös minua itseäni eteenpäin vievä voima. YAMK-opiskelijoiden kautta pysyy myös itse ajan tasalla siitä, mitä sosiaalialan eri osa-alueilla tapahtuu, ja mihin kehitys vie, kuvaili Teemu Rantanen kiitospuheessaan työtään Laureassa. 

Vaikuttavia laurealaisia innovaatioita 

Laurean Vuoden pedagoginen teko -tunnustus jaettiin nyt viidettä kertaa. Tunnustuksella halutaan nostaa esille laurealaisia koulutustoiminnan hyviä käytänteitä. Tänä vuonna tunnustuksen sai Orientaatio avoimen AMK:n opintoihin -valintaopintojakso. Ensimmäisen kerran AMK-polkuopiskelijahaussa otettiin käyttöön Orientaatio avoimen AMK:n opintoihin -valintaopintojakso syksyllä 2021. Tämä ratkaisu on tukenut avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin orientoitumista ja tarjonnut avoimemman prosessin hakeutua polkuopiskelijaksi Laureaan. Valintaopintojakson koordinoinnista ovat vastanneet suunnittelijat Sari Kinnaslampi ja Kaisu Kettunen

Vuoden TKI-tekona palkitaan teko, jossa yhdistyi onnistuneesti Laurean kehittämis- ja koulutustoiminta. Tänä vuonna tunnustuksen sai Palvelujen kehittäminen teknologian, palvelumuotoilun ja yhteiskehittämisen avulla – PamuRobo -hanke. Hankkeen tavoitteena on ollut kartoittaa osaamistarpeita ja tuottaa uutta osaamista työelämään, parantaa työllistymismahdollisuuksia, kehittää henkilöstön osaamista, edistää yhteistyötä sidosryhmien kanssa ja tuottaa toimintamalli koulutuksen, työvoimapalveluiden ja työelämän yhteistyölle.  Koulutusta on hankkeessa toteutettu alanvaihtajille, työttömille, työttömyysuhan alla oleville ja urakehitystä tavoitteleville yli 2600 opintopisteen verran. Hankkeessa ovat Laureasta toimineet Jenni Viljanen, Annukka Jussila, Miia Seppänen, Hannu Nyqvist, Henna Kemppainen, Jaakko Hannula, Päivi Harmoinen ja Hanna Jaakola.

Vuoden palveluteoksi etsittiin palvelua tai hyvää käytännettä, jolla tuetaan ja kehitetään laurealaisten arkea ja Laureaa korkeakouluna. Tunnustuksen sai jälleen tammi-helmikuussa 2024 järjestettävä UraFest-rekrytointitapahtuma. UraFest-tapahtuma tuo yhteen Laurean opiskelijat, avainkumppanit ja eri alojen yritykset. Tapahtuma antoi konkreettisen mahdollisuuden henkilökohtaiseen ja ryhmämuotoiseen tukeen työnhakuun liittyen. Vastuuhenkilönä UraFest-tapahtumassa on toiminut asiantuntija Olga Kymäläinen

Vuoden liiketoimintateko -tunnustus jaettiin nyt ensimmäistä kertaa ja tunnustuksen sai MAPA- eli Management of Actual or Potential Aggression -koulutusten tiimi. Liiketoimintateossa huomioitiin erityisen onnistunut liiketoiminnan tuote tai palvelu, jolla on yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja vahvistetaan Laurean taloutta. MAPA-koulutukset ovat ylittäneet sille asetetut tavoitetulokset merkittävästi, onnistuneen myyntiprosessin ja tuotteen jatkuvan kehittämisen ansiosta. Palkitun tiimin muodostavat Anna Vaara, Minttu Riutsola ja Heidi Koskinen