Siirry sisältöön

Ihmisyyden monimuotoisuus rikastuttaa korkeakoulumme yhteisöä

Laurea kutsuu henkilöstönsä ideoimaan konkreettisia toimia, jotka edistävät yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja osallisuutta.

Pride-kuukausi tuo hienolla tavalla esiin koko ihmisyyden monimuotoisuuden. Se muistuttaa meitä kaikkia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista, jotka eivät ole itsestäänselvyys Suomessa, eikä missään muuallakaan maailmassa. Sateenkaariliput liehuvat ylväinä Laurean kampuksilla muistuttamassa meitä asian tärkeydestä. 

- Haluamme ammattikorkeakouluna tarjota turvallisen ja hyväksyvän ympäristön jokaiselle laurealaiselle. Salliva yhteisö on kunnia-asia, ja pyydän jokaisen sitä kunnioittamaan. Hyväksytään toisemme sellaisina kuin olemme, Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori Jouni Koski sanoo. 

Ihmisten moninaisuuden huomioivan ilmapiirin, yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja osallisuuden edistäminen on Laureassa yhteinen asia, jota vaalitaan ylpeydellä. Erityisen tärkeäksi korkeakouluyhteisössä koetaan konkreettiset toimenpiteet asian edistämiseksi. Laurea on mukana neljän muun eurooppalaisen korkeakoulun ohella tutkimusyhteistyötä edistävässä InCITIES-hankkeessa. Kansainvälisessä hankkeessa on mukana 11 sidosryhmäkumppania sekä Suomesta Uudenmaan liitto ja Porvoon kaupunki. Laurean vastuulla on muun muassa henkilöstön ja opiskelijoiden yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja osallisuuden edistämisen kokonaisuus. Syksyllä järjestettävien hanketyöpajojen tarkoituksena on kerätä Laurea-yhteisön avustuksella konkreettisia toimia, joilla lisätään henkilöstön ja opiskelijoiden tietoisuutta aiheesta. Organisaatiotasolla syntyvä aito keskustelu ja mahdollisiin epäkohtiin puuttuminen ovat hankkeen keskeisimpiä tuotoksia. Hankkeen työpajoihin ovat tervetulleita kaikki laurealaiset. Jokaisen ääni on tärkeä.

Liput lasketaan saloista aikanaan, mutta työ yhdenvertaisuuden edistämiseksi tulee jatkua vuoden jokaisena päivänä; eilen, tänään ja huomenna. Aina on oikea aika juhlia elämää ja vapautta! 

Lue lisää yhdenvertaisuuden edistämisestä Laureassa