Siirry sisältöön

Laurea-ammattikorkeakoulun ohjeet AMK-valintakokeeseen saapuvalle hakijalle

AMK-valintakokeen suorituspaikka ja aika valitaan yhteishaun hakulomakkeella hakuaikana. Aikaa tai paikkaa ei voi muuttaa hakuajan päätyttyä.

Nämä ohjeet koskevat hakijoita, jotka ovat valinneet yhteishaun hakulomakkeellaan jonkin Laurea-ammattikorkeakoulun järjestämistä koekerroista.

Laurea-ammattikorkeakoulun AMK-valintakokeet järjestetään kevään 2024 toisessa yhteishaussa ma 27.5. - ke 29.5.2024. Hyvinkään, Leppävaaran ja Tikkurilan kampuksilla. AMK-valintakoe toteutetaan turvallisesti viranomaisten ohjeita noudattaen.

Saavu paikalle klo 8:00, jos kokeesi alkaa klo 9:00. Kokeesta saa poistua aikaisintaan kahden tunnin kuluttua kokeen aloituksesta.

Saavu paikalle klo 13:00, jos kokeesi alkaa klo 14:00. Kokeesta saa poistua aikaisintaan kahden tunnin kuluttua kokeen aloituksesta.

Mukaasi tarvitset oman kannettavan tietokoneesi ja hyväksyttävän henkilöllisyystodistuksen. Ilman hyväksyttävää virallista henkilöllisyystodistusta et voi osallistua valintakokeeseen. Ilman omaa kannettavaa tietokonetta et voi osallistua valintakokeeseen.

Sinulla tulee olla valintakokeessa mukana kuvallinen henkilöllisyystodistus. Ilman hyväksyttävää henkilöllisyystodistusta et voi osallistua valintakokeeseen.

Hyväksyttäviä todistuksia ovat seuraavat voimassa olevat henkilöllisyystodistukset:

  • passi
  • poliisin myöntämä suomalainen, kuvallinen henkilökortti
  • suomalainen ajokortti
  • kuvallinen EU/ETA-maan henkilökortti


Myös vanhentunut passi tai henkilökortti kelpaa, jos sen voimassaolo on päättynyt enintään vuosi sitten koepäivästäsi. Sinut täytyy kuitenkin voida tunnistaa henkilöllisyystodistuksessa olevasta kuvasta.

Mikäli turvapaikanhakijan passi on tilapäisesti viranomaisen hallussa, voidaan todistus passin luovuttamisesta viranomaiselle ja kopio passista hyväksyä henkilöllisyystodistukseksi.

Voit halutessasi ottaa mukaan erillisen langallisen hiiren. Langattomia verkkoyhteyksiä hyödyntäviä laitteita ei saa käyttää. Ota valintakokeeseen mukaan oma kynä. Valintakoetilassa on jokaiselle tarjolla paperia omia muistiinpanoja varten, paperit jätetään koetilaan kokeesta poistuttaessa.

Saat viikolla 21 (viimeistään 22.5.2024) linkin tunnisteeseen, joka sisältää QR-koodin ja tiedon hakulomakkeella valitsemastasi valintakokeen ajasta ja paikasta. Tunniste lähetetään hakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ja tekstiviestillä. Tarkista tarvittaessa sähköpostisi roskapostikansio. QR-koodi on saatavilla myös hakulomakkeellasi Oma Opintopolku -palvelussa. Ota QR-koodi esille kampukselle saapuessasi.

Omaa maskia saa käyttää. Varaudu poistamaan kasvomaski henkilöllisyyden tarkastamisen ajaksi.

Ulkovaatteet ja reput saa ottaa mukaan koetilaan. Koetiloissa on huomioitu riittävä turvaväli.

Saapumisohjeet

Saavu kampuksen pääovista, josta hakijat ohjataan järjestyksessä koetilaan, jossa tapahtuu henkilöllisyyden tarkistaminen sekä tunnistaminen QR-koodin avulla.

Jos sinulle on myönnetty yksilöllisiä järjestelyjä QR-koodissasi näkyy valmiina koeluokkasi. Näytä QR-koodisi jo pääovella, jolloin sinut ohjataan oikeaan tilaan.

Hyvinkään kampus

Leppävaaran kampus

Tikkurilan kampus

 

Lue AMK-valintakokeen tarkempi ohjeistus ammattikorkeakouluun.fi -sivulta.

 

Laurea Hakijapalvelut

Ratatie 22
01300 Vantaa
Puh. (09) 8868 7293
fax (09) 8868 7298
Hakemiseen liittyvät yhteydenotot: hakijapalvelut@laurea.fi

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu ma-to klo 10 - 12.
Kesällä palvelemme puhelimitse ajalla 17.6.-9.8. ti-to klo 10-12. 

Puhelinpalvelu suljettu;
Valintakoeviikolla 27.-29.5.2024.

Palvelemme opiskelijahakuun liittyvissä asioissa puhelimitse, sähköpostitse ja voit myös varata etäohjausajan Teams tapaamiseen. Teams ajanvarauksia voi tehdä ma -to klo 12:45 - 15:00 väliselle ajalle -> linkki ajanvaraukseen. Vahvistamme varatun ajan erikseen sähköpostilla. Toimistomme sijaitsee Tikkurilan kampuksella opintotoimiston yhteydessä. Seuraavat ohjausajat ovat tarjolla syyslukukaudella 2024. 

Mikäli asiasi koskee Avoimen AMK opintoja tai polkuopintoja, olethan yhteydessä Avoimen AMK:n toimijoihin.