Siirry sisältöön

Vuoden alumni, tradenomi Taru Tuukkanen: ”Urheilussa ja opinnoissa tavoitteena on huippusuoritus”

Koripallokentillä menestynyt Taru Tuukkanen hyödyntää urheilun tuomaa asennetta myös opiskelussa ja työssään kiinteistönvälittäjänä.

Laurean vuoden alumniksi 2024 on valittu tradenomi Taru Tuukkanen. Tuukkanen on kansainvälisillä pelikentillä menestynyt koripalloilija, jonka ura jatkuu edelleen hallitsevan Suomen mestarin Torpan Poikien riveissä. Positiivinen asenne ja halu yltää huippusuorituksiin ovat tuoneet Tarulle menestystä urheilu-uralla ja samat vahvuudet auttoivat häntä niin opinnoissa Laureassa kuin nykyisellä työuralla kiinteistönvälittäjänä.

Vuoden alumni -valinnan perusteluissa mainitaan muun muassa, miten ”Taru yhdisti upealla tavalla ammattikoripalloilijauran, perhe-elämän ja opiskelun Laurean liiketalouden päiväryhmässä. Tarulla oli positiivinen, rohkea ja avoin asenne kehittää itseään koko opintojen ajan. Vaikka työelämä veti Tarun mukaansa opintojen lomassa, hän ei luovuttanut, vaan suoritti tradenomitutkinnon.”

– Valinta vuoden alumniksi on huikea juttu. Laurea on iso oppilaitos ja minulla on sieltä hyvät muistot, niin tämä kunnianosoitus tuntuu hyvältä, Taru Tuukkanen kuvailee.

Kansainvälisiltä koripallokentiltä kiinteistönvälittäjäksi

10-vuotiaasta lähtien koripalloa pelannut Taru Tuukkanen suuntasi lukion jälkeen vuonna 1997 opiskelemaan ja pelaamaan koripalloa Yhdysvaltoihin. Hänet varattiin ensimmäisenä suomalaisena naisten koripalloliiga WNBA:han. Peliuraansa Tuukkanen kuitenkin jatkoi Euroopassa, jossa hän on pelannut Ranskassa, Espanjassa, Italiassa sekä Suomessa. Suomen mestaruuksia hän on voittanut kaksi ja edustanut Suomea maajoukkueessa vuodesta 1998 lähtien.

Liiketalouden opinnot Tuukkanen aloitti Laureassa vuonna 2018 ja valmistui vuonna  2023:

– Olin opiskellut liiketaloutta myös Yhdysvalloissa ja halusin päivittää tutkintoni, Tuukkanen kertoo.
– Opintojeni alussa minulla ei vielä ollut selkeänä mielessä, mitä haluaisin työkseni tehdä. Työharjoittelun kautta avautui ovi kiinteistönvälityksen maailmaan ja kilpailunhaluisena innostuin heti myynnistä todella paljon.

Neljä vuotta sitten Taru aloitti työharjoittelussa kiinteistövälitysyritys Roofilla. Harjoittelun jälkeen Taru jatkoi töitä ja työskentelee nyt kiinteistönvälittäjänä myyden asuntoja koko Uudellamaalla.

Urheilu ja opiskelu sopivat yhteen

Taru Tuukkanen on päässyt pelaamaan pitkän uran huipputasolla ilman suuria poissaoloja. Samalla hän tiedostaa, miten tärkeää urheilijalle on, että opintojen ja tutkinnon kautta tulevaisuuden ura olemassa urheilu-uran päätyttyäkin:

– Urheilu-ura voi päättyä pahimmassa tapauksessa pahaan loukkaantumisen heti seuraavana päivänä, Tuukkanen painottaa.
– Urheilu ja opiskelu eivät myöskään sulje toisiaan pois. Varsinkin, kun opintoja voi suorittaa paljon verkossa, on opiskelu usein helppo sovittaa ammattiurheilijankin arkeen urheilun oheen.

Koripallo on ollut Tuukkasen intohimo 10-vuotiaasta lähtien. Urheilu-ura on tuonut hänelle loputtomasti oppeja ja mahdollistanut myös kaiken sen, mitä hän on urheilun ulkopuolella saavuttanut.

– Olen aina ollut todella kunnianhimoinen ja halunnut olla kentän paras pelaaja – ja sen eteen olen myös ollut valmis tekemään paljon töitä, Taru kertoo.
– Sama periaate pätee myös urheilun ulkopuolella – myös opiskelussa; mitään en tee puolivaloilla, vaan aina tavoitteena on vitosen arvosana.

Tutustu myös aiempiin Laurean vuoden alumni -tunnustuksen saajiin.