Siirry sisältöön

Uraseurantakysely käynnistyy Laureasta vuonna 2018 valmistuneille

Vuonna 2018 valmistuneet pääsevät tänä vuonna osallistumaan valtakunnalliseen uraseurantakyselyyn.

Millainen on ammattikorkeakouluista valmistuneiden työtilanne? Millaisissa tehtävissä eri alojen valmistuneet tällä hetkellä työskentelevät? Entä miten tyytyväisiä he ovat opintojensa tarjoamaan osaamiseen tai millaista osaamista tänä päivänä eri aloilla vaaditaan? Muun muassa näihin aiheisiin haetaan vastauksia juuri käynnistyvässä ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselyssä.

Ammattikorkeakoulujen valtakunnallinen uraseurantakysely käynnistyy 12.10. Vuosittain toteutettavan kyselyn saavat aina kaikki viisi vuotta sitten ammattikorkeakouluopintonsa päättäneet eli tänä vuonna vastaamaan pääsevät vuonna 2018 valmistuneet. Kysely toteutetaan samanaikaisesti kaikissa Suomen ammattikorkeakouluissa.

Uraseurantatieto auttaa koulutusten kehittämisessä

Ammattikorkeakoulujen valtakunnallisella uraseurantakyselyllä kootaan tietoa siitä, millainen on ammattikorkeakoulusta valmistuneen työ- ja uratilanne viisi vuotta valmistumisen jälkeen, ja miten tyytyväisiä he ovat työuraansa ja tutkintoonsa. 

Kyselyn tulokset ovat tärkeitä koulutuksen kehittämisessä sekä opintojen ohjauksessa. Uraseurantakysely onkin mahdollisuus Laureasta valmistuneille vaikuttaa koulutusten kehittämiseen Laureassa, jotta voimme entistä paremmin vastata tämän päivän työelämän tarpeisiin: 

- Tutkintoon johtavien koulutusten lisäksi haluamme Laureassa kehittää myös jatkuvan oppimisen ratkaisuja, kuten avoimen ammattikorkeakoulun opintoja ja täydennyskoulutuksia, painottaa Laurean koulutuksesta vastaava vararehtori Katri Ojasalo

- Uraseurantakysely tarjoaakin meille äärimmäisen arvokasta tietoa, jotta voimme tarjota valmistuneiden tarpeisiin paremmin sopivia koulutuskokonaisuuksia osaamisen päivittämiseen. 

Kyselyn tulokset antavat myös arvokasta tietoa nykyisille opiskelijoille. Uraseurantakyselyn tulokset auttavat opiskelijoita urapohdinnoissa ja tarjoavat tietoa esimerkiksi erilaisista urapoluista. 

Kolmanneksi valtakunnallinen uraseurantakysely vaikuttaa myös ammattikorkeakoulujen rahoitukseen ja jokainen vastaus on Laurealle tärkeä. 

Kysely sähköpostilla ja tekstiviestillä valmistuneille

Uraseurantakysely lähetetään tänä vuonna torstaina 12.10. vuonna 2018 valmistuneille sähköpostitse ja tekstiviestillä. Vastausaikaa kyselyyn on 12.11. asti. 

Kyselyn vastaukset käsitellään luottamuksellisesti eikä yksittäistä vastaajaa voi vastauksista tunnistaa. Tuloksia aikaisempien vuosien kyselyistä voit nähdä Opetushallinnon tilastopalvelu Vipusesta sekä korkeakouluista valmistuneiden työtehtäviä ja urapolkuja esittelevässä kaikille avoimessa töissä.fi-verkkopalvelussa.