Siirry sisältöön

Lapset mukaan töihin -päivänä lapset tutustuivat Laureaan

24.11. lapset pääsivät tutustumaan Laurean Leppävaran kampukseen ja työelämään hauskan ohjelman siivittämänä.

Perjantaina 24.11. oli lasten vuoro tutustua työelämään. Lapset mukaan töihin -päivä on valtakunnallinen tapahtuma, jossa lapset pääsivät tutustumaan vanhempien ja sukulaistensa työpaikkoihin. Myös Laurea osallistui tapahtumaan ja Laurean Leppävaaran kampuksella lapsille ja heidän huoltajilleen järjestettiin mukavaa ohjelmaa. Tapahtumaan ilmoittautui yhteensä noin 30 huoltajaa ja lasta 4-vuotiaasta 13-vuotiaaseen.

Askartelua, pipareiden koristelua ja kampusbingo

Päivä alkoi Leppävaaran kampuskierroksella ja bingolla, jossa lapset bongasivat korkeakoulun tunnuspiirteitä. Tarkkasilmäiset saattoivat löytää muun muassa Leppävaaran kampuksen kuntoilulaitteet tai limuautomaatin. Käytäviltä kuului riemunkiljahduksia, kun bingolappu täyttyi pikkuhiljaa.

Kampuskierroksen jälkeen lapset pääsivät koristelemaan pipareita sekä askartelemaan joulukortteja. Lasten tekemät kortit lahjoitettiin Siskojen ja Simojen järjestämään Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan. Kampanjassa joulukortit lähetetään kotihoidon ja asumispalveluiden ikääntyneille asiakkaille. Kortteja sai tehdä myös omille läheisilleen. Innokkaat askeleet juoksivat kahden luokan väliä, kun askartelua sekä pipareiden koristelua ei halunnut jättää välistä. Joulukorttien keräyskori täyttyi ja piparit maistuivat. 

Mitä läheisen tekevät työkseen?

Moni lapsi ei välttämättä tiedä mitä vanhempi, sukulainen tai lähiaikuinen tekee työkseen. Kyselimme lapsilta mitä mielikuvia heidän läheistensä työ herättää. Moni tiesi, että oma vanhempi opettaa Laurealla. Lasten mukaan aikuiset tekivät kuitenkin vain yleisesti töitä.

Aktiviteettien äärellä lapset pääsivät pohtimaan myös, mitä he itse haluaisivat tehdä tulevaisuudessa työkseen. Unelma-ammatteja olivat muun muassa leipoja, rakentaja, jalkapallon pelaaja sekä eläintenhoitaja.

Lapset mukaan töihin -päivä on osa Lapsen oikeuksien viikkoa. Teemaviikon tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettavuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa. Työpaikkoihin vierailtaessa lapsilla on mahdollisuus tutustua läheisten arkeen. Lasten mukaan Tuo lapsesi töihin -päivä oli super kiva.