Siirry sisältöön

Kriittisen tiedonvaihtoinfrastruktuurin ja kyberturvallisuuden kansainväliset asiantuntijat kokoontuvat Vantaalle

Kansainvälinen CRITIS2023-konferenssi järjestetään Laurean Tikkurilan kampuksella 13.-15. syyskuuta.

Laurea-ammattikorkeakoulu isännöi kriittisen tiedonvaihtoinfrastruktuurin turvallisuutta käsittelevää kansainvälistä CRITIS2023-konferenssia 13.–15. syyskuuta Vantaan Tikkurilan kampuksella. Vuosittain järjestettävä alan merkittävä kansainvälinen tapahtuma kokoaa yhteen johtavia asiantuntijoita, tutkijoita ja ammattilaisia kriittisen infrastruktuurin ja kyberturvallisuuden alalta jakamaan tietoa, kokemuksia ja ratkaisuja kriittisen tiedonvaihtoinfrastruktuurin suojelemiseksi. Konferenssi tarjoaa ainutlaatuisen foorumin keskustella ajankohtaisista kyberturvallisuusuhkista, haasteista ja mahdollisuuksista, joita kriittisen tiedonvaihtoinfrastruktuurin ylläpitoon ja suojelemiseen liittyy. Erikoisteemana tänä vuonna on hybridiuhat. Alan johtavien asiantuntijoiden ja tutkijoiden puheenvuorojen ohella konferenssi sisältää viimeisimpien tutkimustulosten esittelysessioita tukien verkostoitumista alan kollegojen kanssa. Konferenssiin odotetaan lähes sata osallistujaa Euroopasta, Aasiasta sekä Yhdysvalloista.

Konferenssin aloitus on keskiviikkona 13.9. klo 13.00 Laurean Tikkurilan kampuksella Ratatie 22. 

13.00 Konferenssin aloitus
13.20–13.30 Tervetuloa, Mari Vuolteenaho, tutkimuksesta, kehittämisestä ja innovaatioista vastaava vararehtori, Laurea-ammattikorkeakoulu
13.30–13.50 Puheenvuoro: The new reality of security, Jarno Limnéll, sotatieteiden tohtori, kansanedustaja
13.50 –14.10 Puheenvuoro: Peter Sund, CEO, Finnish Information Security Cluster (FISC)
Keskustelua Laurean turvallisuusalan tutkimusjohtaja Päivi Mattilan johdolla n. klo 15 saakka, jonka jälkeen ohjelma jatkuu aikataulun mukaisesti.

CRITIS2023-konferenssi jatkuu 14.-15.9.2023.

Lisätietoja seminaarista, puhujista ja aikataulusta löydät tapahtuman verkkosivuilta.

CRITIS2023-konferenssin tavoitteena on parantaa valmiussuunnitelmia, taata kriittisen toimintojen jatkuvuus ja tiedonvaihto häiriöiden ja hätätilanteiden aikana sekä varmistaa yhteiskuntamme johonmukainen turvallisuus. Lisäksi tavoitteena on löytää uusia keinoja toimijoiden väliseen yhteistyöhön sekä uusimpien tutkimustulosten hyödyntämiseksi. Suomen maantieteellisen sijainnin huomioiden tänä vuonna uutena käsiteltävänä aihealueena on hybridiuhkien korostaminen kriittisen tietoinfrastruktuurin turvallisuuden yhteydessä. Keskusteluun tuodaan myös muut aiheet, joita pidetään nykyisten turvallisuusongelmien kannalta tärkeinä.

Lisätietoja: