Siirry sisältöön

Erillishaku Laurean sairaanhoitajakoulutukseen kiinnosti hakijoita: yhteensä hakemuksia lähes 1300

Tänä keväänä on Laureassa ollut tarjolla ennätysmäärä opiskelupaikkoja sairaanhoitajakoulutukseen.

Tänä keväänä on Laureassa tarjolla ennätysmäärä opiskelupaikkoja sairaanhoitajakoulutuksessa. Maaliskuun yhteishaun lisäksi opiskelupaikan tulevaksi syksyksi on voinut hankkia erillishaun kautta.

Sairaanhoitajakoulutuksen erillishaku järjestettiin 22.4.–13.5. ja kiinnostus koulutusta kohtaan oli suurta. Kaikkiaan kevään erillishaussa Laureaan saatiin 1290 hakemusta.

Erillishaussa voi hakea opiskelemaan sairaanhoitajakoulutukseen Laurean Tikkurilan ja Otaniemen kampuksille. Opintoja oli tarjolla niin perinteisinä päiväopintoina kuin joustavina monimuoto-opintoinakin. Kaikkiaan opiskelupaikkoja oli tarjolla 140, joista suurin osa oli varattu ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakeville.

Opiskelijavalinnan ratkaisee motivaatiokirje ja ryhmähaastattelu

Yhteishausta poiketen erillishaussa ei opiskelijavalintaa tehdä todistusvalinnan tai valtakunnallisen AMK-valintakokeen perusteella. Sen sijaan erillishaussa opiskelupaikan voi hankkia osoittamalla motivaationsa hakukirjeellä ja ryhmähaastattelussa.

Hakuaika erillishaussa päättyi maanantaina 13.5. ja motivaatiokirje sekä muut hakukelpoisuuteen vaadittavat liitteet voi toimittaa 20.5. klo 15.00 mennessä Opintopolku-palvelussa.

Motivaatiokirjeen ajallaan palauttaneet kutsutaan ryhmähaastatteluun. Ryhmähaastattelu järjestetään Zoomin/Teamsin välityksellä 10.–11.6. Ilmoitus opiskelijavalinnasta tehdään 24.6. mennessä ja opinnot alkavat syksyllä 2024.

Erillishaku sairaanhoitajakoulutukseen maahanmuuttajataustaisille tulossa heinäkuussa

Tulevana kesänä Laureassa järjestetään vielä erillishaku sairaanhoitajakoulutukseen, joka on kohdennettu maahanmuuttajataustaisille hakijoille. Erillishaussa 25.7.–15.8. voi hankkia opiskelupaikan kielituetussa sairaanhoitajakoulutuksessa, jossa opinnot alkavat lokakuussa 2024.

Maahanmuuttajataustaisille suunnattu erillishaku sairaanhoitajakoulutukseen järjestetään nyt Laureassa ensimmäistä kertaa. Syksyllä käynnistyvässä koulutuksessa opetus tapahtuu suomeksi, joten hakijoilta vaaditaan vähintään B1-tason suomen kielen osaamista. Opintojen aikana kuitenkin tuetaan opiskelijoiden suomen kielen oppimista, vaikka suomen kielentaito olisikin parempi kuin B1.