Siirry sisältöön

eHealth-konferenssi järjestetään Laurean Tikkurilan kampuksella 12.-13.10.

Täyttävätkö digipalvelut niille annetut lupaukset sosiaali-ja terveydenhuollossa? Suomen Telelääketieteen ja e-Health seura ja Laurea-ammattikorkeakoulu järjestävät kansainvälisen eHealth-konferenssin 12.–13.10.2023 Vantaalla Laurean kampuksella.

Vuoden 2023 alussa sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuu siirtyi kunnilta ja kuntayhtymiltä hyvinvointialueille. Hyvinvointialueiden perustamisen taustalla oli tavoite taata yhdenvertaiset, saavutettavat, laadukkaat ja kustannusvaikuttavat palvelut kansalaisille. Siirtymä on merkinnyt laajoja muutoksia terveydenhuollon tietojärjestelmiin, joiden kehittämistyöt tulevat jatkumaan seuraavina vuosina.

Laurea isännöi yhdessä Suomen Telelääketieteen ja e-Health seuran kanssa vuosittaisen konferenssin ajankohtaisista aiheista. Konferenssin teema on Ihmislähtöinen lähestymistapa sähköisessä terveydenhuollossa ja digitaalisissa palveluissa (Human oriented approach in eHealth and digital services).

Laurea-ammattikorkeakoulun tutkimusohjelma ja eHealth 2023-konferenssin kantava teema korostaa oppilaitoksen sitoutumista digitaalisen sosiaali- ja terveydenhuollon innovaatioiden edistämiseen ja parantamiseen. Keskittymällä ihmiskeskeisyyteen, vankkaan tiedontuotantoon ja käyttäjälähtöisten, turvallisuustietoisten ratkaisujen kehittämiseen Laurealla on hyvät edellytykset antaa arvokas panos digitaalisten sosiaali- ja terveyspalvelujen muuttuvaan toimintaympäristöön. Lisäksi Laurea on erittäin kiinnostunut lisäämään osaamistaan ja kyvykkyyttään tällä alueella.

Digipalveluille asetetut tavoitteet liittyvät lupauksiin hoidon ja palvelujen viiveettömyydestä, tehokkuudesta ja saavutettavuudesta. Konferenssissa pohditaan, kuinka digitaalisilla palveluilla voidaan edistää hoitoon pääsyä – ja onnistuuko kansalaisen sähköinen asiointi ajasta ja paikasta riippumatta? Lisäksi käsitellään erilaisten käyttäjäryhmien yhdenvertaista huomioimista sähköisten palveluiden kehityksessä.

Puheenvuoroissa tuodaan esille, miten asiakkaiden tarpeet sekä heidän kyvykkyytensä käyttää palveluja ohjaavat palvelujen käyttöönottoa – ammattilaisten puolestaan pitää voida luottaa siihen, että tietojärjestelmät ovat luotettavia ja käyttäjäystävällisiä. Siksi kehitystyössä tarvitaan monien alojen yhteistyötä. Konferenssi tuo yhteen niin sosiaali- ja terveydenhuollon, teknologia-alan kuin palvelukehittämisen ammattilaiset ja yritykset. Tänä vuonna pureudutaan esimerkiksi kestävästi rakentuviin digipalveluihin, etäpalveluiden käytäntöihin ja haavoittuvien ryhmien asemaan. Seminaarin sisältyy myös teemaan liittyvät työpajat, posteriesitykset ja yritysnäyttely.

Konferenssi tarjoaa tietoa alan kehityksestä niin suomalaisesta kuin kansainvälisestäkin näkökulmasta. Tänä vuonna seminaarin kansainvälistä luennoitsijakuntaa edustaa muun muassa Euroopan komission neuvonantaja Ilias Iakovidis. Hänen luentonsa käsittelee digitalisaatiota ja kestävää siirtymää terveydenhuollon sektorilla. Konferenssin yhteydessä jaetaan myös perinteinen eHealth-tunnustuspalkinto.

Lisätietoja ja konferenssin ohjelma

Paula Veikkolainen, Suomen Telelääketieteen ja eHealth -seuran hallituksen jäsen, viestintävastaava.

Sähköposti:
paula.veikkolainen@oulu.fi
Puhelinumero: 0407415312

ehealth_seuran_logo-copy.jpg

Lisätietoja: