Siirry sisältöön

Työharjoittelun kautta työelämään

Liiketalouden P2P (Peer to Peer) -koulutuksesta valmistunut Topi työskentelee tällä hetkellä henkilöstöneuvottelijana Baronalla.

Topi Peltoluhta

Uutinen 18.6.2018

Laurean liiketalouden projektijohtamisen P2P -koulutuksessa opiskellaan aidoissa työelämän projekteissa liiketalouden asiantuntijoiksi. Yksi P2P-koulutuksesta valmistuneista Laurean alumneista on Topi Peltoluhta. Liiketalouden tradenomiksi keväällä 2017 valmistunut Topi työllistyi Baronalle työharjoittelujakson kautta.

- Mietin erilaisia vaihtoehtoja jatko-opiskelumahdollisuuksista, ja kuulin ystäviltäni heidän aloittaneen opiskelut Laureassa. Tikkurilan kampuksella toteutettu liiketalouden koulutus alkoi tammikuussa, ja se sopi tilanteeseeni täydellisesti, sillä halusin aloittaa opinnot mahdollisimman pian, Peltoluhta muistelee opintojensa alkua Laureassa.

Projektipainotteinen opiskelu

Projektipainotteinen opiskelu sopi Topille hyvin. Mahdollisuus vaikuttaa omaan työskentelyyn ja opiskelumenetelmiin sekä yhteistyö oikeiden yrityksien kanssa oli mielenkiintoista.

- Eniten mieleeni opiskeluajoista on jääneet vaihto-opiskelujaksoni Etelä-Koreassa sekä erilaiset projektit, joiden tiimoilta pääsin matkustamaan Saksaan sekä ympäri Suomea. Suosittelen vaihtoon lähtemistä kaikille, se oli todella ainutlaatuinen kokemus, Topi kertoo.

Opinnoissa Topi suuntautui markkinointiin ja viestintään.

- Olen aina kokenut, että omat vahvuuteni ovat viestinnän puolella. Opintojen aikana pääsin useasti esiintymään projektien tiimoilta sekä kehittämään kirjallista viestintääni, Topi iloitsee.

Työharjoittelu

Peltoluhta työskenteli rekrytointiyritys Baronan kautta varastotöissä jo opintojensa ohella ja sitä kautta hänellä oli kontakti heidän logistiikan rekrytointitiimin vastaavan kanssa.

- Työharjoittelun suorittaminen Baronalla ei aluksi edes käynyt mielessäni. En oikeastaan tuntenut HR-alaa entuudestaan, mutta ala kuitenkin vei mennessään ja sain lopulta harjoittelujakson kautta vakinaisen henkilöstöneuvottelijan position teollisuuden puolella, hän kertoo.

Työssään Baronalla Peltoluhta pääsee käyttämään omia vahvuuksiaan, hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja. Työpäiviin kuuluu paljon sähköistä viestintää hakijoille, asiakastapaamisia sekä henkilökohtaisia haastatteluja. Laureassa opittu itsevarmuus esiintymiseen on ollut merkityksellisessä asemassa, etenkin asiakastapaamisissa ja haastattelutilanteissa.

- Itsevarmuus, jonka sain Laureasta, on poikinut erilaisia rooleja Baronalla, hän kuvailee.

- Olen päässyt esimerkiksi toimimaan messuesittelijänä. Baronalla on paljon yritysyhteistyökumppaneita ja koen, että heti alusta lähtien kynnys ottaa yhteyttä uusiin yrityksiin ja toimia heidän kanssaan oli todella matala, sillä olin saanut siitä kokemusta jo opiskeluiden aikana