Siirry sisältöön

Kokista kyberturvallisuuden ammattilaiseksi

Tietojenkäsittelyn tradenomin Petri Jurvasen polku ei noudattanut perinteistä kaavaa

Uutinen 30.10.2018

Laurean alumni Petri Jurvanen on valmistunut tietojenkäsittelyn tradenomiksi vuonna 2014 ja työskentelee nykyisin kyberturvallisuuden palveluita tarjoavalla Nixu Corporationilla tietoturvakonsulttina. Tietojenkäsittely ja tietoturvallisuus eivät kuitenkaan olleet heti ensimmäisenä mielessä, kun hän aloitti opinnot Ravintolakoulu Perhossa. 

Ravintola-alalta tietojenkäsittelyyn

"Ennen korkeakouluopintoja suoritin kaksoistutkinnon ja olin ammatiltani kokki. Hyppäsin korkeakouluopintoihin ensin restonomiopintojen pariin, se vaikutti luontaiselta jatkumolta aikaisempiin opintoihini Perhossa. Ensimmäisen vuoden jälkeen mielessäni vahvistui kuitenkin ajatus siitä, ettei ravintola-ala ollutkaan se oma juttu. Olin kuullut ystävältäni paljon positiivista palautetta tietojenkäsittelystä ja päätinkin vuoden opintojen jälkeen vaihtaa siihen, tietojenkäsittely ja siihen liittyvät osa-alueet kiinnostivat lopulta enemmän siinä vaiheessa. Tiesin Laurean entuudestaan ystäväni siskon kautta, joka oli aloittanut opinnot Laureassa jo Espoo-Vantaan ammattikorkeakoulun aikoihin. Jännitin valintakoetta todella paljon, olin kuullut niistä paljon kauhutarinoita tuttaviltani. Kuitenkin yllätyin positiivisesti, että kuinka hyvin suoriuduin kokeesta eikä itse koetilanne ollutkaan niin stressaava mitä ajattelin.  Opiskeluajoilta päällimmäisenä jäi mieleen elinikäiset ystävät. Muodostimme muutaman koulukaverini kanssa tiiviin porukan ja teimme useamman kouluprojektin yhdessä. Yksi opiskelukavereistani on tällä hetkellä kollegani Nixulla. Yleisesti opiskeluiden aikana oli todella hyvä meininki ja kaikki puhalsivat yhteen hiileen. Kokoonnumme opiskelukavereideni kanssa edelleenkin säännöllisesti, kiireistä huolimatta."

Valmistumisen jälkeinen aika

"Ensimmäinen IT-alan työtehtävä tuli eteen jo opintojeni aikana. Suoritin työharjoitteluni Tector nimisessä yrityksessä, joka erikoistui Applen tuotteiden jälleenmyyntiin. Tein sinne myös opinnäytetyöni ja työllistyin sinne hetkeksi valmistumiseni jälkeen. En ehtinyt valmistumiseni jälkeen olla pitkään Tectorilla kunnes aloitin uudet työt Helsingin yliopiston tietoturvaryhmässä asiantuntijan roolissa. Siellä vierähti seuraavat 2,5 vuotta ja nyt olenkin työskennellyt viimeiset puolitoista vuotta kyberturvallisuuden konsulttipalveluita tarjoavassa Nixu Corporationissa.   Omat maanantait lähtevät käyntiin käymällä läpi edellisen viikon lopulla tulleet sähköpostit ja omien asiakkaideni valvomotapahtumat, jos viikonlopun aikana on tullut ilmoituksia päivystykseen. Maanantaisin tapaan myös asiakkaitani, virtuaalisesti tai kasvotusten. Nykyaikana tapaamiset ovat helpompia ja tehokkaampia hoitaa virtuaalisesti, pitkien välimatkojen takia. Iltapäivällä siirryn sitten enemmän sisäisen kehittämisen pariin ja päivä loppuu noin viiden aikaan iltapäivällä. 

"Tuleville ja nykyisille opiskelijoille antaisin vinkiksi sen, että miettikää ajoissa mitä haluatte tehdä valmistumisen jälkeen. Opintoja on helppo lähteä painottamaan sen jälkeen tiettyyn suuntaan ja niistä saa paljon enemmän irti. Siitä ei kuitenkaan kannata huolehtia liikaa, sen ehtii keksiä myöhemminkin ja tulevaisuutta ei voi ikinä liian pitkälle ennustaa."
 
Tutustu tarkemmin tietojenkäsittelyn koulutukseen Laureassa.
 
Syksyn yhteishaku AMK- ja YAMK-koulutuksiin alkaa 4.9.2023. Tutustu yhteishaussa tarjolla oleviin koulutuksiimme.