Siirry sisältöön

Mitä on työhyvinvointimuotoilu? 

  • Työhyvinvointimuotoilu on yksilöiden ja työyhteisöjen työhyvinvoinnin ihmiskeskeistä kehittämistä.
  • Keskiössä ovat työntekijöiden ajatukset, toiveet ja tarpeet.
  • Kehittäminen kohdistuu mm. työhön, työn tekemiseen ja henkilöstöprosesseihin.

Mitä työhyvinvointimuotoilulla tehdään?

  • Työhyvinvointimuotoilulla ratkaistaan mm. työhyvinvointi- ja henkilöstökyselyissä esiin tulevia haasteita sekä luodaan työhön työntekijäkeskeisesti uusia tai kirkastetaan jo olemassa olevia käytänteitä ja prosesseja.

Työhyvinvointimuotoilu tuo työntekijät keskiöön

Työhyvinvointimuotoilulla tehoa kehittämistyöhön

Työyhteisön kehittäminen onnistuu parhaiten, kun henkilökunta otetaan mukaan suunnitteluun, muutos rakennetaan yhdessä ja jokaisen osaamista ja vahvuuksia hyödynnetään muutoksen toteuttamisessa. Osallistava johtaminen, avoin viestintä ja positiivinen ilmapiiri tukevat muutoksen onnistumista. Lähes aina parhaat ratkaisut löytyvät työyhteisön sisältä.

Laurean Työhyvinvointimuotoilu-palvelu tarjoaa puolen vuoden tai vuoden projektin, jossa organisaation työntekijät toteuttavat valitun muutoksen yhdessä työskennellen ja oppien. Projektissa muutetaan organisaation keskeisten prosessien nihkeydet sujuvaksi työskentelyksi ja toimiviksi palveluiksi.

Tämä työskentelytapa ruokkii työntekijöiden innovaatio- ja ratkaisukykyä, sekä sitouttaa heidät aiempaa tiiviimmin organisaatioon. Konkreettisen projektin kautta tapahtuva oppiminen auttaa lisäksi kehittämään rutiineja itseohjautuvaan työskentelyyn. Tuloksena on hyvinvoivat ja sitoutuneet työntekijät, sujuvat palvelut tai prosessit sekä aiempaa tuottavampi yritys.

Asiakaskokemuksia työhyvinvointimuotoilusta  

Työhyvinvointimuotoilu-palveluun ovat luottaneet jo useat yritykset ja organisaatiot, kuten Helsingin kaupunki, Folkhälsan, Pelastusarmeija, Enersense Oy, Evidensia Eläinlääkäripalvelut Oy KiitoSimeon Oy, Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus Oy ja Kustannusosakeyhtiö Otava. 
 
Helsingin kaupunki onnistui työhyvinvointimuotoilun avulla luomaan uudenlaisia toimintatapoja yhteisön kehittämistyöhön. Katso videolta Helsingin kaupungin kokemuksia yhteistyöstä.  
 
Pelastuarmeijassa työhyvinvointimuotoilu-projekti vahvisti vanhusten palvelukodin työntekijöiden välistä yhteistyötä, paransi työssä jaksamista ja edisti uusien työntekijöiden rekrytointia. Katso videolta Pelastusarmeijan palvelukoti Iltalan kokemuksia työhyvinvointimuotoilusta.  

Työhyvinvointiprojektin toteutus

Laurean Työhyvinvointimuotoilu-palvelu sisältää kehittämistyön ohjauksen, henkilöstön valmennuksen kehittämistyöhön ja käytännön työskentelyn fasilitoinnin. Laurean tuki varmistaa, että et jää yksin. Työryhmäsi saa avukseen osaavat asiantuntijat ja laadukkaat menetelmät. Prosessin myötä työntekijäsi oppivat palvelumuotoilun menetelmiä, joita jatkossa voit hyödyntää myös asiakaskeskeisessä kehittämisessä. 

Työhyvinvointimuotoilu-palvelu sopii lähes kaikille yrityksille (ei mikroyrityksille tai muille hyvin pienille yrityksille), kuntaorganisaatioille, valtion hallinnolle, säätiöille ja yhdistyksille toimialasta riippumatta. 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Varaa yksityinen esittelyaika tai ilmoittaudu webinaariin, jossa kerromme työhyvinvointimuotoilun mahdollisuuksista.  

Kiitos lomakkeen lähettämisestä! Olemme sinuun yhteydessä pian.

Haluan
Haluan osallistua webinaariin

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt myös tietosuojaselosteen ehdot.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt myös tietosuojaselosteen ehdot.


Lisätietoa työhyvinvointimuotoilun menetelmistä:

 

Lisätietoja: