Siirry sisältöön

3AMK Oppimistoiminta - Perinteiset korkeakoulurajat madaltuvat

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian opiskelijat voivat hyödyntää kaikkien kolmen korkeakoulun yhteistä opetustarjontaa ja rakentaa yksilöllisiä osaamispolkuja, jotka johtavat laajemman, tulevaisuuden tarpeita vastaavan osaamisen kehittymiseen.

 

3AMK on pääkaupunkiseudun kolmen suurimman ammattikorkeakoulun, Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian liittouma, jonka tarkoituksena on tarjota uudenlaista osaamista muuttuvaan työelämään ja viedä parasta ammattikorkeakouluopetusta maailmalle.

3AMK:n oppimistoiminta tuottaa monipuolisesti erilaisia opintojaksoja ja -kokonaisuuksia yhteistyössä 3AMK-korkeakoulujen. Yhteensä Haaga-Heliassa, Laureassa ja Metropoliassa on kuusi koulutusalaa lukuisine tutkinto-ohjelmineen ja yli 34 000 opiskelijaa. Monipuolisen ja poikkialaisen osaamisen ansiosta 3AMK tarjoaa opiskelijoille yksillösiä, ainutlaatuisia ja poikkialaisia opintojaksoja ja osaamispolkuja, jotka johtavat laajemman, tulevaisuuden tarpeita vastaavan osaamisen kehittymiseen.  

Infograafi 3AMK-yhteistyön koulutusalat ja opiskelijamäärät.
Lue lisää 3AMK oppimistoiminnasta 3AMK-verkkosivuilla

3AMK-opintotarjonta

3AMK opintotarjonnassa hyödynnetään kolmen korkeakoulun yksilöllisiä vahvuuksia ja näin tuodaan opiskelijoille lisää vaihtoehtoja opintotarjontaan. Opintojaksot ja -kokonaisuudet koostetaan pitäen tulevaisuuden työelämän tarpeet keskiössä ja luodaan joustavia ja monipuolisia ratkaisuja opiskelijoiden saataville. 3AMK tekee opintoyhteistyötä myös Aalto yliopiston ja Helsingin yliopiston kanssa. Lisäksi 3AMK:lla on strateginen yhteistyökumppani HAUS kehittämiskeskus Oy, jonka kanssa oppimistoiminta tuottaa opintoja.

Tavoitteena on synnyttää räätälöityä osaamista sekä uniikkeja moniosaajia tulevaisuuden työelämään!

Opintoja tarjotaan tutkinto- ja jatkuvan oppimisen opiskelijoille AMK- ja YAMK-opintoina. 3AMK tarjoaa opiskelijoille:

  • Intensiiviopintoja, jotka ovat 5–10 opintopisteen laajuisia, Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteisesti tuottamia opintojaksoja.
  • Osaamispolkuja, jotka koostuvat kunkin korkeakoulun 5 opintopisteen laajuisesta opintojaksosta. Osaamispolun laajuus on yhteensä 15 opintopistettä ja se suoritetaan pääsääntöisesti yhden lukukauden aikana.
  • Kieliopintoja sekä 3AMK-korkeakoulujen että Aalto yliopiston tarjonnasta. Opintojaksot ovat osa korkeakoulujen omaa opintotarjontaa, mutta niihin on varattu paikkoja 3AMK:n kautta tuleville opiskelijoille.

Tutustu koko 3AMK-opintotarjontaan ja ilmoittaudu opinnoille 3AMK-verkkosivuilla

3AMK opiskelijapalvelut

3AMK tarjoaa opiskelijoille myös seuraavia yhteisesti tuotettuja ja yhteisiä palveluita:

  • JobTeaser - rekrytointiportaali, joka yhdistää yritykset ja korkeakouluopiskelijat: yritykset voivat ilmoittaa avoimista harjoittelu- ja työpaikoista sekä opinnäytetyöaiheista, joihin opiskelijat voivat hakea.
  • CreerBot - 3AMK:n luoma palvelu, joka auttaa opiskelijoita löytämään unelmauransa tekoälyn avulla. CareerBot auttaa opiskelijaa uran luomisessa opinnoista ja oman osaamisen tunnistamisesta opinnäytetyöhön ja työpaikan löytämiseen.
  • Yhteiset kirjastopalvelut - 3AMK-korkeakoulujen kirjastoilla on yhteinen painettu aineisto sekä asiakasrekisteri. Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian opiskelijat voivat siis lainata ja palauttaa kirjoja minkä tahansa 3AMK-kampuksen kautta. Sama kirjastokortti käy kaikkiin kirjastoihin.
  • Zone-liikuntapalvelut - Zone-liikuntapalvelut mahdollistavat 3AMK-korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilöstölle monipuolisia ja edullisia tapoja liikkua ja lisätä arkiaktiivisuutta.

Lisätietoja: