Siirry sisältöön

Opettaja modernien 3D-teknologioiden osaajana

Digitalisaatio sysää teollisuutta nopeasti kehittyvien modernien 3D-suunnittelu- ja virtuaalityökalujen käyttöön. Uuden Opetushallituksen rahoittaman opetustoimen henkilöstökoulutuksen tavoitteena on edistää toisen asteen ammatillisten oppilaitosten ja vapaan sivistystyön parissa toimivien henkilöiden mahdollisuuksia kehittää ammatissa tarvittavaa osaamista uusista 3D-teknologioista ja virtuaalisista oppimisympäristöistä.

  • Toteutusaika:3.11.2021 - 30.6.2023
  • Rahoittaja:OPH
  • Tutkimusohjelma:Palveluliiketoiminta ja kiertotalous
  • Projektityyppi:Muu / Other project
  • Teemat:Digitalisaatio ja tiedon hallinta yhteiskunnassa, Pedagogiikka ja yhteiskehittäminen, Yrittäjyys
  • Projektipäällikkö:Antti Keskitalo

Opettaja modernien 3D-teknologioiden osaajana koulutuskokonaisuuden aikana perehdytään keskeisiin 3D-teknologioihin, kuten 3D-tulostukseen ja -skannaukseen, lisäävään todellisuuteen (AR) ja virtuaalitodellisuuteen (VR) sekä opitaan soveltamaan niitä osana opetusta ja taitojen oppimista. 

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun, Laurea-ammattikorkeakoulun ja Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston LUT:n kanssa. Koulutuskokonaisuuden laajuus on 13 opintopistettä ja se sisältää neljä moduulia:

1. Modernien 3D-teknologioiden perusteet,

2. 3D-tulostuksen erilaiset mahdollisuudet ja  roolit valmistusprosesseissa,

3. Uusien virtuaalityökalujen (AR  &  VR)  hyödyntämisen periaatteet opetuksessa, sekä 

4. Virtuaalisten oppimisympäristöjen perusteet.

Koulutuksen aikana osallistujat toteuttavat omavalintaisen kehittämistyön, jossa hyödynnetään uutta teknologiaa oppimisen tukena ja/tai opetusmenetelmien uudistamisessa. Kehitysalustana toimii Wonda -ohjelmisto, johon on mahdollista mm. 360-kuvauksen ja vuorovaikutteisten tehtävien avulla rakentaa moniulotteisia ja -aistillisia oppimiskokemuksia. Kehittämistyötä ohjaavat HAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun ja 3DBearin, kansainvälistä tunnustusta saaneen koulutusteknologiayrityksen asiantuntijat.

Koulutus toteutetaan kaksi kertaa saman muotoisena: 8.9.- 15.12.2022 ja 26.1.- 11.5.2023. Toteutukseen sisältyy viisi lähiopetuspäivää ja kaksi etäopetuspäivää. Lähiopetuksen toteutuspaikkakuntina ovat HAMK, Riihimäki (4 päivää) ja LUT-yliopisto, Lappeenranta (1 päivä).

Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittautumisohjeet sivustolta: https://sites.google.com/hamk.fi/omo

Yhteyshenkilö: