Siirry sisältöön

Perustiedot tapahtumasta

 • Ajankohta 3.-4.5.2023
 • Paikka Leppävaaran kampus, Vanha Maantie 9, 02360 Espoo
 • Kohderyhmä: Ammattikorkeakoulujen opetushenkilöstö, tki-toimijat, muu henkilöstö, johto ja sidosryhmät

 

 

 • Ennakkohinta 19.3.2023 asti: 390,00 € + alv. 24%.
 • Normaalihinta 20.3.2023 alkaen: 430,00 € + alv. 24%
 • Opiskelija- ja seniorihinta 190,00 € + alv. 24%
 • Etäosallistumisen hinta 120,00 € + alv. 24%

 

Ammattikorkeakoulusektorin suurin vuosittainen tapahtuma kokoaa tänä vuonna tapahtumakävijät Laureaan, Leppävaaran kampukselle Espooseen. Tapahtuman yhteistä ohjelmaa auditoriosta on mahdollista seurata myös etänä.

Tapahtuman teemat

Valtakunnalliset AMK-päivät toteutetaan tänä vuonna kattoteemoilla digitaalisuus, hyvinvointi ja kansainvälisyys. Kattoteemat rytmittävät päivien kulkua sekä määrittävät työpajatyöskentelyn suunnan. Tapahtuman yhteisen ohjelman lisäksi aikatauluun on sisällytetty työpajatyöskentelyä innopajoissa, joissa innostutaan pedagogiikka-, turvallisuus- tai TKI-teemasta.

Innopajoissa käsitellään ajankohtaisia teemoja, jaetaan toimivia käytänteitä ja etsitään uusia ratkaisuja arjen tuomiin haasteisiin korkeakoulutoiminnan kehittämiseksi. Innopaja valitaan ilmoittautumisen yhteydessä. Vaihtoehtoisesti voit osallistua rennompaan ohjelmaan ilman työpajaohjausta. Vaihtoehtoisessa oheisohjelmassa on esillä näytteilleasettajien case-esimerkkejä, puheenvuoroja, paneelikeskustelu sekä tutustumista Laurean Living Lab -tiloihin.

Etäosallistujana voit seurata innopajojen aikana oheisohjelmaa auditoriosta streamattuna, sillä innopajoissa ei ole etäosallistumismahdollisuutta. Huomioithan, että 3.5. iltapäivän oheisohjelmaa ei streamata.

Aikataulu

Pidätämme oikeuden ohjelma- ja aikataulumuutoksiin.

3.5.2023

 • klo 8.30-9.30 Aamukahvitus
 • klo 9.30-11.00 Ohjelmaa auditoriossa
 • klo 11.00-12.00 Innopajat, teemana digitaalisuus
 • klo 12.00-13.00 Lounas
 • klo 13.00-14.30 Ohjelmaa auditoriossa
 • klo 14.30-15.30 Innopajat, teemana hyvinvointi
 • klo 15.30-16.00 Iltapäiväkahvitus ja ohjelmaa aulassa

Iltajuhla järjestetään 3.5. klo 19.00 alkaen Helsingin keskustassa.

4.5.2023

 • klo 8.00-9.00 Aamukahvitus
 • klo 9.00-10.30 Ohjelmaa auditoriossa
 • klo 10.30-11.30 Innopajat, teemana kansainvälisyys
 • klo 11.45-12.30 Ohjelmaa auditoriossa
 • klo 12.30-13.30 Lounas

Ohjelma

 • Keskiviikko 3.5. aamupäivä: digitaalisuus 

  Ohjelma auditoriossa

   

  Limnell_Jarno joulukuu 2022.jpg

  Keynote: Jarno Limnéll
  Jarno Limnell on kyberturvallisuuden työelämäprofessori Aalto-yliopistossa ja dosentti kolmessa muussa yliopistossa. Hän on myös Laurea-ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja.

  Paneelikeskustelu: Digivisio 2030 – unelma vai dystopia?

  antti-palola-6.jpeg

  Antti Palola
  Antti Palola on STTK:n puheenjohtaja. Hän on koulutukseltaan merikapteeni ja aiemmin työskennellyt mm. rehtorina. Palolan luotsaama STTK edustaa noin 430 000 suomalaista ammattilaista ja asiantuntijaa, jotka työskentelevät mm. teollisuudessa, terveydenhuollossa ja palvelualoilla.

   

  Mervi Airaksinen.jpg

  Mervi Airaksinen
  KTM Mervi Airaksinen työskentelee Microsoft Suomen toimitusjohtajana. Ennen Microsoftia hän on tehnyt monipuolista uraa teknologia-alalla työskennellen IBM Suomen, Cisco Systems Suomen ja Baltian sekä Also Suomen toimitusjohtajana. Hallitusvastuita hänellä on muun muassa Vaasan Yliopistossa ja Huoltovarmuuskeskuksessa.

  hanna-2-2-web.png

  Hanna Nordlund
  Hanna Nordlund työskentelee Digivision hankejohtajana, vastaten hankkeen etenemisestä kohti korkeakoulujen yhdessä määrittämiä tavoitteita ja johtaen hanketoimistoa. Nordlundin tärkein tehtävä on poistaa onnistumisen esteitä Digivision tiimiltä, kuunnella, kirkastaa Digivision isoa kuvaa sekä säilyttää hankkeen tekemisessä kurssi ja fokus.

   

  Marjo Valjakka.jpg

  Marjo Valjakka
  Marjo Valjakka toimii tiedonhallinnan asiantuntijana ja tietosuojavastaavana Laurea-ammattikorkeakoulussa. Hänellä on vahva ammattikorkeakoulutausta niin opiskelijana kuin työntekijänä.  Hänen viimeisin tutkintonsa on sähköisen asioinnin ja arkistoinnin YAMK-tutkinto Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta vuodelta 2017. Laureassa Valjakka on työskennellyt vuodesta 2007 lähtien.

   

  Manu_Pajuluoma_nelio.jpg

  Manu Pajuluoma
  Manu Pajuluoma on Lapin korkeakoulukonsernin (Lapin yliopisto ja Lapin AMK) tieto- ja digipalveluiden johtaja sekä ammattikorkeakoulujen IT-johtajien AAPA-verkoston puheenjohtaja. Manu toimii myös Digivisio 2030 -hankkeen ohjausryhmässä.

  Ennen nykyistä tehtäväänsä Manu on toiminut finanssisektorilla OP Ryhmässä liiketoimintatiedon hallintaan, tietohallintoon sekä palvelukehittämiseen liittyvissä esimies- ja johtotehtävissä. Tätä ennen hän toimi liikkeenjohdon neuvonantajan tehtävissä KPMG Oy:llä. Ennen siirtymistään liike-elämän palvelukseen Pajuluoma työskenteli Lapin yliopistolla IT-palveluiden esimies- ja asiantuntijatehtävissä sekä informaatioteknologian opetustehtävissä.

   

  mikael prf.jpg

  Paneelikeskustelun fasilitaattori: Mikael Uusi-Mäkelä
  Mikael Uusi-Mäkelä johtaa digitaalisen koulutuksen kehittämistiimiä Laurea-ammattikorkeakoulussa. Taustaltaan hän on englannin opettaja ja yrittäjä opetusteknologian alalta. Uusi-Mäkelä on ollut perustamassa alan etujärjestöä EdTech Finlandia, ja konsultoi ja mentoroi yhä oppimisteknologia-alan start-up -yrityksiä. Erityisen lähellä hänen sydäntään ovat pelit ja pelillistäminen.

  Innopajat ja oheisohjelma klo 11.00-12.00

  Innopajat toteutetaan oppimistiloissa. Oheisohjelma jatkuu auditoriossa.

  • Inno 1: Turvallisuus
  • Inno 2: TKI
  • Inno 3: Pedagogiikka
  • Oheisohjelmassa: Case-esittely ja keynote-luento auditoriossa (hybridi)

   

 • Keskiviikko 3.5. iltapäivä: hyvinvointi 

  Ohjelma auditoriossa

  Satu U. pysty.jpg

  Keynote: Satu Uusiautti
  Satu Uusiautti, KT, on kasvatustieteen, erityisesti kasvatuspsykologian professori ja vararehtori Lapin yliopistosta. Uusiauttin tutkimukset ovat kohdistuneet ihmisen kukoistamiseen, vahvuuksiin ja myönteiseen toimijuuteen erityisesti työelämässä. Hän on hahmotellut työssämenestymisen ilmiötä erilaisissa työympäristöissä työntekijöiden ja johtajien näkökulmista. Uusiautti on julkaissut yli 300 tieteellistä artikkelia ja yli 20 tieteellistä kirjaa.

  Paneelikeskustelu: Muuttuva työ ja opiskelu - haasteet hyvinvoinnille korkeakouluissa

   

  Päivärinne Tiina.jpg

  Tiina Päivärinne
  Tiina Päivärinne on ollut Laureassa henkilöstöjohtajana keväästä 2017 ja viimeiset reilut kaksi vuotta henkilöstöjohtamisen lisäksi vastannut myös opiskelijoiden ja henkilöstön kansainvälistymiseen liittyvistä asioista, ja Laurean Eurooppa yliopisto -hakemuksen koordinoinnista. Ennen Laureaa Tiina on ollut henkilöstöjohtamisen tehtävissä sekä Helsingin yliopistossa että Aalto-yliopistossa. Koulutukseltaan hän historioitsija ja filosofian tohtori.

   

  leea naamanka.jpg

  Leea Naamanka
  Leea Naamanka on korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia edistävän Ohjauksella hyvinvointia (OHJY-) hankkeen projektipäällikkö Diakonia-ammattikorkeakoulusta. OHJY-hankkeen kohderyhmään kuuluu yli 36 200 opiskelijaa ja yli 3000 henkilöstön jäsentä 6 eri korkeakoulussa ympäri Suomen. Hän on koulutukseltaan sosiaalipsykologi, YTM ja työskennellyt viiden vuoden ajan erilaisissa ihmisten hyvinvointia edistävissä kehittämishankkeissa. Aiemmin hän on työskennellyt mm. kuraattorina toisen asteen ja perusasteen koulutuksissa sekä alle 30-vuotiaiden syrjäytymisvaarassa olevien nuorten ohjaus- ja neuvontatyössä.

   

  virpi kalakoski.jpg

  Virpi Kalakoski
  Virpi Kalakoski (PsT) työskentelee Työterveyslaitoksessa tutkimuspäällikkönä kognitiivisen ergonomian ja digiajan työn sujuvuuden parissa. Kalakosken tutkimuksissa tarkastellaan aivotyön erilaisia tehtäviä ja tilanteita, jotka vaativat tarkkaavaisuutta, muistia, oppimista ja ajattelua. Hänelle on myös tärkeää tutkia ja kehittää yhdessä organisaatioiden kanssa toimintatapoja, joilla vähennetään turhaa kognitiivista kuormaa ja helpotetaan töiden sujumista ja oppimista.

  Sanni Koivuluoma.jpg

  Sanni Koivuluoma
  Sanni Koivuluoma on opiskelijakunta Laureamkon hallituksen varapuheenjohtaja sekä rikosseuraamusalan sosionomiopiskelija. Hänellä on tällä hetkellä käynnissä toinen vuosi hallituksessa ja jo viime vuodesta lähtien hän on toiminut edunvalvonnan parissa, tehden töitä opiskelijoiden hyvinvoinnin ja oikeuksien hyväksi.

  Hänelle on erityisen tärkeää yhdenvertaisuus niin opiskelijoiden kuin korkeakoulujenkin kesken ja jokaisen opiskelijan hyvinvointi ja tarpeen vaatiessa pääsy hyvinvointipalveluiden piiriin. Vapaa-ajallaan hän kuuntelee äänikirjoja ja haaveilee omasta koirasta ja kissasta.

   

  jaana akiola.jpg

  Paneelikeskustelun fasilitaattori: Jaana Akiola
  Jaana Akiola toimii suunnittelijana Laurean opiskeluhyvinvointitiimissä, jossa tuetaan opiskelijoita uudessa elämäntilanteessa ja vahvistetaan opiskelukykyä yksilöllisen tuen sekä vertaisryhmien avulla. Hän on taustaltaan valtiotieteilijä sosiaalipsykologian alalta ja kiinnostus organisaatiopsykologiaan ja hyvinvoinnin tukemiseen on ohjannut hänen uraansa tähän pisteeseen.

  Innopajat ja oheisohjelma klo 14.30-15.30

  Innopajat toteutetaan oppimistiloissa. Oheisohjelmaa on kampuksen eri tiloissa.

  • Inno 1: Turvallisuus
  • Inno 2: TKI
  • Inno 3: Pedagogiikka
  • Oheisohjelmassa: kierros Laurean Living lab -ympäristöihin, keskustelut ajankohtaisista aiheista koulutusaloittain Akavan ja STTK:n fasilisoimana

   

 • Torstai 4.5. aamupäivä: kansainvälisyys 

  Ohjelma auditoriossa

  Mikko_Valtonen_K3_kuva_nelio_ElmoEklund-web-2.jpg

  Keynote: Mikko Valtonen

  Mikko Valtonen on Keskuskauppakamarin johtava asiantuntija. Hän vastaa valmistelusta ja vaikuttamistyöstä osaamiseen ja maahanmuuttoon liittyen. Valtosen työn punaisena lankana on osaavan työvoiman turvaaminen yrityksille ja muille työnantajille. Suomi on väestönrakenteen muutoksen takia isossa murroksessa, eikä osaavan työvoiman saatavuus helpotu lähitulevaisuudessa. Tarvitaan tekoja yhdessä!

   

  Paneelikeskustelu: Suomen pitovoima kansainvälisten osaajien keskuudessa

  pienitiedosto_Maria_L_0167.jpeg

  Maria Löfgren
  Maria Löfgren on Akavan puheenjohtaja. Hän on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti ja toiminut uransa aikana monissa tehtävissä Akava-yhteisössä ja yksityisellä sektorilla. Akavaan Löfgren siirtyi Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn toiminnanjohtajan tehtävästä. Akava on korkeasti koulutettujen työmarkkinajärjestö, jonka 36 jäsenliittoon kuuluu yli 600 000 jäsentä.

   

  50837993631_05d46f0611_w.jpg

  Mikko Vieltojärvi
  Mikko Vieltojärvi työskentelee Elinkeinoelämän keskusliitto EK:ssa asiantuntijana osaamiseen ja koulutuspolitiikkaan liittyvien teemojen parissa. Vieltojärvi on koordinoinut EK:n StayInFinland -kampanjaa, jonka tavoitteena oli kannustaa yrityksiä rekrytoimaan kansainvälisiä opiskelijoita kesätöihin ja harjoitteluihin.

   

  Mika Raunio
  Mika Raunio toimii erikoistutkijana Siirtolaisinstituutissa. Hänen työnsä on painottunut yli kaksikymmentä vuotta aluekehitykseen ja työperäiseen muuttoliikkeeseen sekä erityisesti näiden väliseen rajapintaan. Tutkimuksessa on ollut vahva linkitys sekä alueelliseen, että kansalliseen kehittämistoimintaan ja tätä ohjaavaan politiikkaan.

  230217_Elina_Koskela_0066_Photo_PasiSalminen_com.jpg

  Elina Koskela
  Elina Koskela toimii Baronalla kansainvälisestä työvoimasta vastaavana johtajana. Koskelalla on lähes 15 vuoden kokemus kansainvälisten osaajien rekrytoinnista ja heidän kotouttamisestaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja hän on työskennellyt paljon myös kansainvälisten opiskelijoiden parissa.

   

  Joonas_Soukkio.jpg

  Paneelikeskustelun fasilitaattori: Joonas Soukkio
  Joonas Soukkio toimii tämän vuoden Suomen opiskelijakuntien liitto -SAMOK ry:n puheenjohtajana. Hän asuu tällä hetkellä Tampereella ja opiskelee Tampereen ammattikorkeakoulussa liiketalouden tradenomiksi, suuntautumisena HR & esihenkilötyö. Soukkio lähti opiskelijajärjestötoimintaan mukaan, koska opiskelijoiden toimeentuloon sekä hyvinvointiin on tehtävä parannuksia. SAMOKissa edustetaan kaikkia Suomen ammattikorkeakouluopiskelijoita sekä ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntia.

  Innopajat ja oheisohjelma klo 10.30-11.30

  Innopajat toteutetaan oppimistiloissa. Oheisohjelma jatkaa ohjelmaa auditoriossa.

  • Inno 1: Turvallisuus
  • Inno 2: TKI
  • Inno 3: Pedagogiikka
  • Oheisohjelmassa: Case-esittelyjä ja paneelikeskustelu (hybridi)

Hinnasto ja peruutusehdot

 • Hinnasto 
  Ryhmä Hinta
  Ennakkohinta 390€ + alv 24%, hinta voimassa 19.3.2023 asti
  Normaalihinta 430€ + alv 24%, hinta voimassa 20.3.2023 alkaen
  Opiskelija/seniori 190€ + alv 24%
  Etäosallistuja 120€ + alv 24%
 • Peruutusehdot 

  Ilmoittautuminen päättyy 18.4.2023. Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumalla sitoudut peruutusehtoihin. Osallistumismaksu veloitetaan tapahtuman jälkeen. Peruutus tulee tehdä kirjallisesti osoitteeseen events@laurea.fi.

  • Yli 14 vuorokautta ennen ilmoittautumisen päättymistä tehdyistä peruutuksista pidätämme/veloitamme peruutusmaksun 40,00 € + alv 24 % kulujen kattamiseksi.
  • Alle 14 vuorokautta ennen ilmoittautumisen päättymistä tehdyistä peruutuksista pidätämme/veloitamme 50 % osallistumismaksusta.
  • Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista osallistujamaksua ei palauteta ja ilmoittautunut sitoutuu maksamaan osallistumismaksun.

   

  Järjestäjä pidättää oikeuden aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Mikäli tapahtuma perutaan järjestäjän toimesta, ei osallistujamaksua veloiteta.

Saapuminen

Laurean Leppävaaran kampus sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Espoossa (Vanha maantie 9, 02650 Espoo). Paikan päälle voi saapua helposti julkisilla sekä omalla autolla. Julkisista kulkuvälineistä Leppävaaran kampukselle pääsee helpoiten lähijunalla. Autolla saapuville parkkipaikkoja löytyy Kelloseppäkoulun takaa.

Lisätietoja saapumisesta löydät kampuksen yhteystiedot -sivulta.

banneri_Amk-paivat_kartta-ilman-logoa_1200x700px.jpg

Majoitustarjous

Majoitusta tarvitsevat voivat varata tarjoushintaisia huoneita tapahtumalle varatusta majoituskiintiöstä. Yöpymistä varten voi valita hotellin joko Laurean Leppävaaran kampuksen läheisyydestä tai Helsingin keskustasta.

Hinnat ovat huonehintoja per vuorokausi, sisältäen buffet aamiaisen (arvo 9€/hlö, ALV 14%), WiFi:n ja arvonlisäveron 10%. Huoneita on tarjolla rajoitetusta ja varaukset tulee tehdä 03.04.2023 mennessä.

Kiintiöstä tehty varaus voidaan peruuttaa veloituksetta viimeistään 72h ennen saapumista. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista tai perumatta ja saapumatta jätetyistä varauksista hotelli veloittaa täysimääräisesti ensimmäisen yön.

GLO Hotel Sello

Hotelli sijaitsee kauppakeskus Sellon yhteydessä kävelyetäisyyden (n. 10 min) päässä Laurean Leppävaaran kampukselta.

Leppävaarankatu 1, 02600 Espoo
sello@glohotels.fi
0103444200

Lisätietoja hotellin verkkosivulta

Huonehinnat:

 • 155,00 € / 1hh Comfort Double tai Comfort Twin
 • 175,00 € / 2hh Comfort Double tai Comfort Twin

Varaa huone Glo Hotel Sellosta

GLO Hotel Art

Hotelli sijaitsee Helsingin keskustassa

Lönnrotinkatu 29, 00180 Helsinki
art@glohotels.fi
0103444100

Lisätietoja hotellin verkkosivulta

Huonehinnat:

 • 140,00 € / 1hh Comfort Double tai Comfort Twin
 • 160,00 € / 2hh Comfort Double tai Comfort Twin

Varaa huone Glo Hotel Artista

AMK-päivien somekanavat

Sisältöä päivitetään kevään kuluessa verkkosivuille ja AMK-päivien somekanaviin. Somekanavia seuraamalla pääset kulkemaan kanssamme kevään ajan kohti AMK-päiviä! Otathan tapahtuman somekanavat seurantaan alta.

square-facebook.png square-instagram.png square-twitter.png

Yhteistyössä

Arene

Arenen toiminnan tarkoituksena on ammattikorkeakoulujärjestelmän kehittäminen, ammattikorkeakoulujen välisen yhteistyön lisääminen sekä yhteisen keskustelufoorumin muodostaminen ammattikorkeakouluille. Arene ry on AMK-päivien toimeksiantaja, joka osallistuu aktiivisesti AMK-päivien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Lue lisää Arenen sivuilta.

arene_uusi.png

Akava

Akava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akava valvoo jäsenkuntansa etuja ja toimii jäsentensä yhteiskunnallisena puolestapuhujana. Akava, sen neuvottelujärjestöt ja liitot tekevät työtä, jotta akavalaiset menestyvät ja voivat hyvin työurallaan. Lue lisää Akavan sivuilta.

Akava-Logo-RGB.jpg

STTK

STTK on poliittisesti sitoutumaton ja moniarvoinen koulutettujen ammattilaisten keskusjärjestö, johon kuuluu 13 jäsenliittoa ja noin 430 000 jäsentä. STTK:n visio on menestyvä Suomi, jossa yhteistyöllä rakennetaan maailman parasta työelämää ja hyvinvointia. Lue lisää STTK:n sivuilta.

STTK_Merkki_295_RGB.png

Lisätietoja

Events@laurea.fi