Siirry sisältöön

Kansainvälistä uraa pelialalla tekevä Pauliina Törnqvist on Laurean vuoden alumni

Tradenomiksi vuonna 2015 valmistunut Pauliina Törnqvist on toiminut tuottajana useissa kansainvälisissä pelituotannoissa.

”Tavoittele unelmiasi!” Tämä lausahdus kuvastaa hyvin Laurean vuoden alumniksi 2023 valitun tradenomi Pauliina Törnqvistin uraa. Tällä hetkellä Yhdysvalloissa asuva Pauliina on valmistunut Laureasta vuonna 2015. Heti valmistumisensa jälkeen hän suuntasi töihin pelitalo Ubisoftille Pariisiin ja on sen jälkeen työskennellyt tuottajana useissa pelitaloissa ja monissa kansainvälisesti tunnetuissa pelituotannoissa, kuten Call of Dutyssä.

Tällä hetkellä Pauliina työskentelee seniortuottajana Metalla Oculus-virtuaalilaseja hyödyntävien pelien kehittämisen parissa. Työn ulkopuolella hän toimii myös puhujana ja mentorina keskittyen erityisesti tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi pelialalla.

Projektimaiset opinnot opettivat ongelmanratkaisua

Pauliina Törnqvist on pelannut tietokone- ja videopelejä pienestä pitäen, mutta kipinä urasta pelialalla syttyi vasta opiskeluaikana Laureassa. Pauliina oli aktiivisesti mukana opiskelijayrittäjyyttä edistävän LaureaES:n toiminnassa ja osallistui mm. Cambridge Venture Camp -yrittäjyysleirille.

-          Silloin toden teolla heräsi ajatus, että peleistä voisi oikeasti tehdä uran. Perustimme parin kaverini kanssa oman pelifirman, harjoittelimme pelien tekemistä ja pääsin työharjoitteluun Roviolle ennen viimeistä opiskeluvuotta, hän muistelee. 

Törnqvist opiskeli Laureassa Otaniemen kampuksella, jossa liiketalouden opintoja suoritettiin projektimaisesti. Viimeisen vuoden opinnot Pauliina linkittikin tiiviisti oman yrityksen pyörittämiseen. Monista tradenomiopinnoissa opituista tiedoista ja taidoista, kuten budjetoinnista, on ollut sittemmin pelituottajana paljon hyötyä.

-          Sen lisäksi olen työssäni tunnistanut, miten paljon opiskeluaikana sain oppia ongelmanratkaisuun ja luovaan ajatteluun. Tämä on pitkälti peräisin projektimaisesta tavasta opiskella, jossa jouduimme ratkomaan oikeita työelämän haasteita tosi nopealla aikataululla, hän pohtii.

-          Se on vaikuttanut tosi paljon siihen, miten työskentelen vielä tänäkin päivänä. Se myös osoittaa, että tällainen tapa oppia toimii niin Suomessa kuin maailmallakin.

Kasvava peliala tarjoaa monia mahdollisuuksia

Pauliina Törnqvist on pian kymmenen vuoden ajan työskennellyt pelistudioissa niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassakin ja nähnyt samalla pelialan kehityksen. Tänä päivänä peliala on maailmanlaajuisesti valtavan suuri bisnes – jopa suurempi kuin elokuvat, televisio ja musiikki yhteensä.

Törnqvist näkee, että pelialan kasvu vain jatkuu, ja sitä myötä se tarjoaa uramahdollisuuksia yhä useammille. Hän kannustaakin opiskelijoita näkemään alan mahdollisuudet laaja-alaisesti:

-          Pelialalle tarvitaan koko ajan uusia tekijöitä eikä se suinkaan tarkoita, että pitäisi osata koodata. Pelit ovat viihdebisnestä ja pitävät sisällään kaikki mahdolliset toiminnot kehityksestä ja testauksesta markkinointiin ja taiteelliseen puoleen, hän painottaa.

Laurean Vuoden alumni -tunnustuksella palkitaan vuosittain Laureasta valmistunut henkilö, joka tuo positiivisella tavalla esiin koulutusta ja laurealaisuutta. Vuoden alumnina Pauliina Törnqvist haluaa rohkaista nykyisiä opiskelijoita tavoittelemaan rohkeasti omia unelmiaan:

-          Jos joku olisi minulle sanonut opiskeluaikana, että jonain päivänä työskentelen Los Angelesissa ja tuotan Call of Dutyä, olisin sanonut ”Yeah right, niinpä varmaan”, Pauliina naurahtaa.

-          Ei kannata rajoittaa itseään sillä epäilyksellä, että onkohan minusta tähän. Kannattaa ehdottomasti tavoitella uralla omia unelmiaan, sillä Laureasta valmistumisen jälkeen siihen on kaikki eväät.

Tutustu myös aiempien vuosien vuoden alumneihin