Siirry sisältöön

Yrityksesi mukaan hankeyhteistyöhön

Hankeyhteistyön mahdollisuuksia yrityksille.

Tutustu hankeyhteistyön mahdollisuuksiin Laurean kanssa.

Yrityskumppaniksi lukioihin suunnattuun hankkeeseen

Tällä hetkellä teemme Yhdessä lisää yritteliäisyyttä - YLY -hankkeessa yhteistyötä Hyvinkään ja Riihimäen lukioiden kanssa ja toivomme yhteistyöhön mukaan kaikenlaisia yrityksiä. Pyrimme edistämään työelämään tutustumista ja työelämänäkökulman avaamisesta lukiolaisille. Yrityksille lukiolaiset ovat työvoimaa lähitulevaisuudessa ja jo välittömästikin lomakausina. Vastaavasti ammattikorkeakoulusta on saatavilla osaajia harjoittelujaksoille ja valmistuvien opiskelijoiden lisäksi vakinaiseen työhön myös opinnäytetyön tekijöitä, kun opinnäytetyö kytkeytyy läheisesti työtehtäviin.

Etenkin nyt korona-aikana ajankohtaista on etsiä uusia tapoja lukioiden työelämäyhteistyöhön ja uusi teknologia voisi olla osa ratkaisua. Miltä kuulostaisi yrityksen 3D-virtuaaliesittely tai alustavan perehdytyksen VR-toteutus?

Hankevalmistelua yhdessä tai mukaan käynnissä olevaan hankkeeseen

Euroopan unionin rakennerahastojen ESR+ ja EAKR uuden ohjelmakauden rahoitusten haut ovat avautumassa. Tämä tarkoittaa yrityksille monipuolisia mahdollisuuksia hankeyhteistyöhön yhteisen projektin suunnittelusta alkaen.

Esimerkiksi osatyökykyisten työllistymisen edistäminen on yksi hankehakujen teemoista Laureassa. Tämä on yhteiskunnallisesti tärkeä asia, mutta työllistäminen voi olla yksittäisen yrityksen kannalta hankala toteuttaa. Hankerahoituksen avulla on mahdollista löytää ratkaisuja edistämään osatyökykyisen työhön ottamisen ja töiden käynnistämisen sujuvuutta. Onko teillä kokemusta osatyökykyisistä työntekijöistä tai oletteko ajatelleet osatyökykyisiä osaksi henkilöstöänne tulevaisuudessa?

Laureassa käynnissä olevissa hankkeissa tehdään yritysten kanssa monipuolista tutkimus- ja kehittämistyötä. Kuten YLY-hankkeessakin myös niissä olisivat uudet yrityskontaktit arvokas lisä. Yritykselle hankeyhteistyö tarjoaa:

  • tavan suunnitella ja toteuttaa yrityksen kehittämistyötä
  • resurssien lähteen hankerahoituksena ja yhteistyöverkoston osaamisena
  • hankeverkoston kontaktit
  • uuden henkilökunnan rekrytointiympäristön

Tulevaisuuden työelämää kehittämään

Tulevaisuuden työelämä hyödyntää uutta teknologiaa. Esimerkiksi osatyökykyisten työllistämisessä sen avulla voidaan edistää sekä työn ja tekijän kohtaamista että työn ja työntekijän työkyvyn yhteensovittamista eli uudelleenmuotoilla työtä yksilöllisesti. Uuden teknologian soveltamista palvelujen tuottamisessa ja uudistamisessa tutkitaan ja kehitetään useissa Laureassa käynnissä olevissa hankkeissa, esimerkkeinä etäläsnäolo, virtuaalitodellisuus ja palvelurobotiikka.

Olkaa yhteydessä kaikenlaisissa yhteistyöajatuksissanne liittyen uuden teknologian soveltamiseen palvelujen tuottamisessa tai kehittämisessä. Yhteistyö voi suuntautua sosiaali- ja terveysalan sekä hyvinvointialan lisäksi myös muille palvelualoille sekä myöskin kaupan ja teollisuuden palveluihin.

Lisätietoja: lehtori Teppo Leppälahti, teppo.leppalahti@laurea.fi, puh 046-8567417

YLY-logo.png

Tule Laurean avainkumppaniksi!

Laurea tarjoaa avainkumppaneilleen näkyvyyttä erilaisissa medioissa ja tarjoaa käyttöön JobTeaser-uraportaalin, joka mahdollistaa harjoittelijoiden, opinnäytetyöntekijöiden sekä valmistumisvaiheessa olevien Laurean opiskelijoiden rekrytoimisen. Lisäksi Laurea tekee avainkumppaneidensa kanssa tutkimus- ja kehittämisprojekteja. Laurealla on tällä hetkellä 60 avainkumppania.

Lue lisää avainkumppanuudesta.

Lisätietoja: aluepalvelu- ja liiketoimintapäällikkö Irene Väkevä-Harjula, irene.vakeva-harjula@laurea.fi, puh. 040-6682779.