Siirry sisältöön

YAMK-opiskelija Helena: ”Pääsin strategisen johtamisen opintojen myötä osaksi oman organisaationi strategiauudistusta”

Itsensä kehittäminen ja oman osaamisen syventäminen kannustivat Helena Inkistä hakeutumaan YAMK-opintoihin.

Ylemmällä ammattikorkeakoulututkinnolla voi syventää ja laajentaa osaamista sekä saada kelpoisuuden tehtäviin, joiden vaatimuksena on YAMK-tutkinto. Myös strategisen johtamisen opiskelija Helena Inkinen jatkoi YAMK-opintoihin: 

- Jatkoin YAMK-opintoihin, sillä halusin kehittää omaa osaamistani nykyisiin työtehtäviini liittyen, Helena kertoo.

Työelämässä toimiminen herätti ajatuksen jatkokouluttautumisesta

Helena on aiempina koulutuksina suorittanut kaksoistutkinnon, josta hän valmistui ylioppilaaksi ja parturikampaajaksi sekä Laurean hotelli- ja ravintola-alan liiketoiminta koulutuksen, josta hän valmistui restonomiksi. Restonomikoulutus sisälsi paljon palvelukehittämistä, palvelumuotoilua ja tapahtumatuotantoon liittyviä opintoja, joiden ohjaamana Helena päätyi lastensuojelun kehittämisyhteisö Pesäpuuhun töihin asiakaslähtöisen kehittämistyön pariin.

- Olen kehittänyt lastensuojelupiirissä olevien nuorten kanssa heidän osallisuuteensa ja kokemusasiantuntijuuteen liittyviä malleja sekä työmenetelmiä.

Työskentely Pesäpuussa asiakaslähtöisen kehittämistyön tehtävien parissa sai Helenan pohtimaan uraansa ja herätti ajatuksen jatkokouluttautumisesta.

- Minua alkoi kiinnostamaan itseni kehittäminen työn kautta kohti työyhteisöjen tai eri organisaatioiden johtamista, Helena kertoo. 

Laurea väylänä oman osaamisen syventämiseen

Laurean YAMK-koulutuksiin tutustuessa Helenan huomio kiinnittyi strategisen johtamisen koulutukseen, joka valmistaa toimimaan mukana organisaation uudistumisessa ja kehittää uusia näkökulmia strategiseen johtamiseen. 

- Opintoihin tutustuessani huomasin strategisen johtamisen opintojen sisältöjen koostuvan itseäni kiinnostavista teemoista, kuten muutosjohtamisesta ja työhyvinvoinnin kehittämisestä. 

Opinnoissa yhdistyvät moderni strategiatutkimus sekä strategisen johtamisen käytännöt, joiden kautta opiskelija sisäistää globaalin liike-elämän ajankohtaiset muutostrendit sekä juridisen toimintaympäristön esihenkilötyössä. Opinnot koostuvat pakollisista ja kaikille yhteisistä ydinopinnoista, valinnaisista täydentävistä opinnoista sekä opinnäytetyöstä. Haku tutkintoon tapahtuu valintaopintojakson kautta, jonka Helena koki mielekkääksi.

- Pidin valintaopintojaksosta todella paljon, sillä se antoi itsessään jo todella paljon ja oli äärettömän mielenkiintoinen.

Verkko-opinnot mahdollistavat opitun teorian soveltamisen käytäntöön

Strategisen johtamisen koulutus järjestetään kokonaan verkko-opintoina, mikä mahdollistaa opiskelun joustavasti työn ohella. Itsenäisen työskentelyn lisäksi opinnot sisältävät webinaareja sekä ryhmätöitä. Helenan verkko-opiskelu on yllättänyt positiivisesti.

- Parasta Laureassa opiskelussa on ollut se, että kurssien sisällöt on suunniteltu todella laadukkaasti. Tieto kurssilla on ollut ajankohtaista ja tutkittua, ja siten myös suoraan sovellettavissa omaan työelämään, Helena jatkaa. 

Helenalle strategisen johtamisen verkko-opinnot ovat mahdollistaneet myös pääsyn osaksi oman organisaation strategiauudistusta.

- Strategisen johtamisen verkko-opinnot ovat mahdollistaneet pääsyn omassa työyhteisössä tapahtuvaan muutokseen, mikä on tukenut omaa oppimisprosessia ja informaation läpikäymistä.

Tulevia hakijoita Helena kannustaakin ehdottomasti hakemaan koulutukseen, mikäli strategiat, isot linjat ja organisaatioiden kehittäminen kiinnostavat.

- Mikäli aihe yhtään kiinnostaa, niin kannustan hakemaan! Prosessi on itselleni ainakin ollut todella mielekäs.