Siirry sisältöön

Valmistuva opiskelija Krenare Bunjaku: ”Opiskelu Laureassa todella valmisti minut työelämään”

Opiskelijahaastattelussa Safety, Security and Risk Management -koulutuksesta valmistunut Krenare Bunjaku.

Krenare Bunjaku piti valmistuvan opiskelijan puheen perjantain valmistujaisjuhlassa.

Kosovosta Suomeen muutama vuosi sitten muuttanut Krenare Bunjaku on iloinen. Hän valmistui tänään perjantaina 7. kesäkuuta tradenomiksi Laurean englanninkielisestä Safety, Security and Risk Management -koulutuksesta ja juhlii tutkinnon suorittamista perinteisessä valmistujaisjuhlassa. Jo tänä keväänä hän myös sai työpaikan yhdestä alan johtavasta toimijasta ja työskentelee Risk Assurance Associate -roolissa PwC Suomella.

– Tämä koulutus on avannut minulle monia ovia. Oloni on samaan aikaan ylpeä ja kiitollinen, Krenare kuvailee tunteitaan valmistumispäivänä.

Joustava opiskelu mahdollistaa omanlaisen opiskelupolun

Krenare Bunjaku tuli Suomeen ensin vaihto-opiskelijana opiskelleensa vielä Kosovossa kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin koulutuksessa. Hän ihastui Suomeen, jatkoi täällä vielä opintonsa päätökseen ja jäi sille tielleen. Suomalainen koulutusjärjestelmä ja yhteiskunnan turvallisuus tekivät häneen vaikutuksen, joten hän päätti jatkaa vielä opintoja Suomessa. Turvallisuus teemana kiinnosti Krenarea, joten hänen valintansa osui Laurean Safety, Security and Risk Management -koulutukseen.

– Opiskelu Laureassa on ollut loistava kokemus. On vaikea nostaa yhtä asiaa ylitse muiden meidän koulutuksestamme, mutta minulle itselleni kyberturvallisuuteen ja kriittisen infrastruktuurin turvaamiseen liittyvät aiheet ovat olleet kaikkein kiinnostavimpia, hän kertoo.

Yksi asia, joka saa Krenarelta erityistä kiitosta, on opiskelun joustavuus. Toisaalta monimuoto-opiskelun joustavuus on mahdollistanut hänelle sen, että hän on voinut opiskella ja työskennellä samaan aikaan.

– Minun ei ole tarvinnut tinkiä kummastakaan, vaan opiskelu on ollut helppo sovittaa arkeeni. Tässä myös kaikki Laureassa ovat olleet todella kannustavia ja tukeneet minua opinnoissa, Krenare sanoo.

– Toisekseen on mahtavaa, miten Laureassa jokainen voi rakentaa omanlaistaan opiskelupolkua omien kiinnostustensa mukaan.

”Laurean koulutus tunnetaan hyvin alalla”

Aivan erityisen iloinen Krenare on siitä, miten hyvin opiskelu Laureassa on valmistanut häntä työelämään turvallisuuden alalla. Parin vuoden opiskelun jälkeen hän alkoi hakea oman alan työpaikkoja Suomesta ja yllättyi:

– Minulle avautui monia työmahdollisuuksia, vaikka en ollut vielä valmistunut, hän kertoo.

– Tähän vaikutti varmasti se, että Laurean koulutuksella on alalla hyvä maine. Minun ei ole tarvinnut selittää, mitä olen opiskellut Laureassa, vaan työnantajat tuntevat koulutuksen.

Toisen havainnon Laurean turvallisuusalan koulutuksen maineesta Krenare teki opintojensa aikana. Hän katsoi ympärilleen ja tajusi, keitä hänen ympärillään samassa koulutuksessa opiskelee:

– Ryhmässämme on henkilöitä, jotka työskentelevät esimerkiksi poliisissa, Puolustusvoimissa, ilmailualalla. Vaikka näillä ihmisillä on jo vahva kokemus ja osaaminen alalta, niin silti he haluavat oppia lisää. Tämä havainto sai minut ymmärtämään, että opiskelu todella kannattaa, hän kuvailee.

”Koskaan ei ole liian myöhäistä opiskella”

Kanssaopiskelijoihin liittyy myös yksi yllätys, jonka Krenare koki aloittaessaan opinnot Laureassa.

– Kun olin aloittamassa opintojani Laureassa, niin ajattelin olevani varmasti yksi vanhimpia opiskelijoita ryhmässäni, hän muistelee.

– Ja mitä vielä; Suomessa moni jatkaa opiskelua vaikka viisikymppisenä. Niin kauan kuin sinulla on intohimo oppia uutta ja kehittyä, niin ikinä et ole liian vanha opiskelemaan.

 

Laurean valmistujaisjuhlaa vietettiin perjantaina 7.6. Juhlan tunnelmiin voi palata katsomalla juhlan tallenteen Laurean Youtube-kanavalla.