Siirry sisältöön

Liiketalouden opiskelija Ida-Emilia: ”Opintojen rakentamisessa kannattaa olla rohkea ja yhdistellä eri kokonaisuuksia”

Liiketaloutta opiskelevalle Ida-Emilia Grimsille opinnot Laureassa ovat tarjonneet vapauden rakentaa omannäköisen opintopolun, jolla suunnata tulevaisuuden työelämään.

Opiskeluaika voi parhaimmillaan tarjota joustavan, oman näköisen ja omaa elämää tukevan tutkinnon, jolla suunnata tulevaisuuden työelämään. Erilaisiin opintokokonaisuuksiin tutustuminen ja niihin tarttuminen rohkeasti voi tarjota opintokokonaisuuden, joka avaa väylän kohti omaa unelmatyötä. 

Opiskelu Laureassa on tarjonnut omannäköisen opintokokonaisuuden myös Otaniemen kampuksella monimuoto-toteutuksena liiketaloutta opiskelevalle Ida-Emilia Grimssille: 

- Opintojen rakentamisessa kannattaa olla rohkea ja yhdistellä eri kokonaisuuksia, jotta saa rakennettua mahdollisimman omannäköiset opinnot, hän kannustaa. 

Polkuopintojen kautta liiketalouden tutkinto-opiskelijaksi

Ennen opintoja Laureassa Ida-Emilia on suorittanut ylioppilastutkinnon. Ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen hän vietti välivuosia ja pohti, mitä haluaisi lähteä opiskelemaan. 

- Mietin pitkään, minne haluaisin hakea. Minua kiinnosti kauppakorkeakoulu ja tiesin, että jostain on aloitettava. Lopulta päätin aloittaa liiketalouden opiskelun polkuopintojen kautta. 

Laureassa polkuopintoja tarjotaan vaihtoehtoisena reittinä tutkinto-opiskelijaksi. Opintokokonaisuus koostuu suurimmaksi osaksi ensimmäisen vuoden opinnoista. Suoritettuaan 60 opintopistettä opiskelijalla on mahdollisuus hakea tutkinto-opiskelijaksi erillishaun kautta. Myös Ida-Emilialle polkuopinnot ovat olleet väylä tutkinto-opiskelijaksi. 

- Aloitin polkuopinnot tammikuussa 2021 ja suoritin niitä vuoden verran. Sen jälkeen hain erillishaussa ja minut hyväksyttiin tutkinto-opiskelijaksi tammikuussa 2022, Ida-Emilia kertoo. 

Liiketalouden opinnoista laajat mahdollisuudet tulevaisuuden työelämään

Ida-Emilialle oli opintoihin hakiessaan tärkeää, ettei hän rajaisi itseltään mitään pois. Liiketalouden opintokokonaisuus tuntui hänelle sopivalta valinnalta, sillä koulutuksessa on mahdollista opiskella monipuolisesti liiketalouden eri osa-alueita ja saada valmiudet laaja-alaiseen osaamiseen työelämässä. 

- Olen ollut valintaani tyytyväinen, sillä liiketalouden opintokokonaisuus on todella laaja.

- Lisäksi sen kautta saa valmiudet yrittäjyyteen sekä mahdollisuuden verkostoitua, Ida-Emilia kertoo. 

Liiketalouden koulutuksen lähtökohtana on myös se, että oppimiselle on erilaisia ratkaisuja opiskelijan elämäntilanteen mukaan. Ida-Emilia suorittaa liiketalouden opinnot monimuoto-opintoina, sillä niissä opiskelija pystyy vaikuttamaan opintojen aikatauluihin enemmän kuin päiväopinnoissa. 

- Opintojen suorittaminen monimuoto-opintoina on ollut joustavaa ja mahdollistanut sen, että myös muulle elämälle jää aikaa.  

Opintokokonaisuuden rakentamisessa kannattaa olla rohkea

Liiketalouden tutkinto koostuu perusopinnoista ja syventävistä opinnoista, joita opiskellaan käytännönläheisesti erilaisissa hankkeissa ja työelämäprojekteissa yhteistyössä työelämän kanssa. Opinnoissa on useita erikoitumisvaihtoehtoja, joihin opiskelija voi suuntautua omien mielenkiintojensa pohjalta. Ida-Emilia on yhdistellyt opintokokonaisuuksia Laurean eri kampuksilta, jotta on saanut rakennettua juuri omannäköisen opintopolun. 

- Opinnossa parasta on ollut Laurean joustavuus ja se, että opinnoista on ollut mahdollista räätälöidä omannäköinen kokonaisuus, Ida-Emilia kuvailee.