Siirry sisältöön

Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan opiskelija Suvi: ”On ihan parasta, kun on sellaisella alalla, mikä on itselleen niin oma ja sopiva”

Opiskelijahaastattelussa toisen vuoden estenomiopiskelija Suvi.

Estenomiopiskelija Suvi Hiltunen

Suvi Hiltunen on toisen vuoden estenomiopiskelija. Suvi suorittaa opinnot päiväopiskeluna, mutta joka toinen vuosi kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus toteutetaan työn ohessa suoritettavina monimuoto-opintoina. Suvi tiesi jo lukiossa, mitä hän haluaa opiskella ja haki suoraan lukiosta valmistuttuaan opiskelemaan estenomiksi Laureaan. Kovan työn tuloksena hän tuli myös valituksi heti ensimmäisellä kerralla. 

Ennen opintoja hän selvitti mahdollisimman paljon opintojen sisällöstä, mutta opinnot ovat ylittäneet Suvin odotukset. Hän on pitänyt erityisesti siitä, että liiketalouden, markkinoinnin ja kauneudenhoitoalan opintoja on  kuulunut opintoihin tasapuolisesti. 

- On ihan parasta, kun on sellaisella alalla, mikä on itselleen niin oma ja sopiva, että kaikki mitä opiskellaan, on kivaa ja sitä tykkää tehdä, Suvi iloitsee.

- Mikään ei tunnu pakkopullalta tai hankalalta, sillä motivaatiota ja kiinnostuneisuutta on kaikkea kohtaa, mitä opinnoissa käsitellään, Suvi jatkaa

Opinnoissa on mahdollista suunnata tutkintoa juuri siihen suuntaan, mikä itseään kiinnostaa.

Lukiosta suoraan korkeakouluopintoihin tulleena Suvin on yllättänyt se, miten viikot eivät koostukaan ainoastaan lähiopetustunneista, vaan niiden lisäksi erilaisista itsenäisesti ja ryhmissä tehtävistä projekteista. Opintojen aikana on päässyt tekemään lisäksi erilaisia yritysvierailuja sekä myös matkoja kauneudenhoitoalan konferensseihin ulkomaille. Yritysyhteistyöt ovat olleet Suvin mielestä hyvin antoisia, sillä ne ovat antaneet hyvin näköalapaikkoja siitä, mihin opintojen jälkeen voi valmistua sekä myöskin hyviä työelämäkontakteja tulevaisuutta varten.

- On ollut mielenkiintoista myös päästä käytännössä toteuttamaan sitä, mitä luennoilla on oppinut.

Suvi kertoo, että opinnoista on saanut hyvät valmiudet myös oman liiketoiminnan suunnitteluun ja perustamiseen. 

- Itse haluan edistää kosmetiikka-alan ympäristöystävällisyyttä ja parantaa yritysten yhteiskuntavastuullisuutta, Suvi pohtii tulevaisuuden suunnitelmistaan. 

Suvin unelmana on valmistumisen jälkeen työskennellä luonnonkosmetiikka-alan yrityksessä tai virkailijana EU-tasolla, jolloin hän pääsisi vaikuttamaan kosmetiikkalainsäädäntöön ja sen valvontaan. 

Estenomitutkinnon ja kahden vuoden työkokemuksen jälkeen on mahdollista suorittaa ylempi ammattikorkeakoulututkinto. Suvin tavoitteena onkin tulevaisuudessa hakea opiskelemaan kosmetiikka-asiantuntijuuden kehittämisen ja johtamisen ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen.

Suville tulee hyvä fiilis opiskelukavereista ja aiheista, joita opinnoissa käsitellään. Opettajat ovat mukavia ja yhteisö sekä oma opiskeluryhmä tuovat arjessa hyvää fiilistä, motivaatiota sekä jaksamista opintojen keskelle. Suvi on onnellinen siitä, että opiskelupaikka on pääkaupunkiseudulla lähellä perhettä, ja että hän on aidosti löytänyt itselleen oikean ja mielenkiintoisen alan, jota pääsee toteuttamaan nyt ja tulevaisuudessa.

 

Tutustu tarkemmin Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutukseen.