Siirry sisältöön

Estenomiksi opiskeleva Kira tutustui kauneudenhoitoalaan väyläopintojen kautta

Kira valmistui kosmetologiksi vuonna 2017 ja haki sen jälkeen opiskelemaan estenomiksi Laureaan.

Uutinen 30.10.2018

Ylioppilaaksi Kira Nurmi valmistui vuonna 2015, jolloin hänellä oli jo selvä näkemys siitä, että hän haluaa työskennellä kauneudenhoitoalan parissa. Lukion jälkeen Kira lähti opiskelemaan kosmetologiksi Keudaan ja valmistui kosmetologiksi keväällä 2017.

Jo kosmetologiopintojen aikana hän suoritti kauneudenhoitoalan opintoja väyläopintoina. Väyläopinnot ovat toisen asteen opiskelijoille suunnattuja opintoja, joiden avulla tarjotaan mahdollisuus tutustua ammattikorkeakouluopintoihin jo lukion tai toisen asteen ammatillisen opiskelun aikana.

Väyläopinnot antoivat Kiralle kuvaa siitä, millaisia kauneudenhoitoalan opinnot tulevat käytännössä olemaan. Väyläopinnot auttoivat myös pääsykokeisiin valmistautumisessa.

- Vaikka olinkin jo saamassa kosmetologin ammatin itselleni, halusin saada lisäksi syvempää tietämystä kauneudenhoitoalasta. Estenomiopinnot laajentavat myös työllistymismahdollisuuksia alalla, Kira kertoo.

Kosmetologiksi valmistuttuaan Kiri piti välivuoden työskennellen vaate- ja kenkämyyjänä. Kira pääsi opiskelemaan estenomiksi kevään 2018 yhteishaussa ja aloitti estenomiopinnot Laureassa syksyllä 2018. Kira halusi opiskella kosmetologikoulutuksen jälkeen estenomiksi, sillä hän oli päättänyt, että hän haluaa saada korkeakoulututkinnon.

- Kosmetologiksi lähdin opiskelemaan sen vuoksi, että pääsisin sitä kautta opiskelemaan kauneudenhoitoalaa. Kosmetologin tutkinto toimi hyvänä ponnahduslautana estenomiopintoihin, Kira kertoo.

Välivuosi ennen opintojen aloittamista antoi inspiraatiota ja uutta puhtia korkeakouluopintoihin. Kiraa kiinnostaa työskennellä tulevaisuudessa esimerkiksi kosmetiikan markkinointitehtävissä tai perustaa oma kauneudenhoitoalan yritys.

Tulevaisuudessa haluan ammatin, jossa oikeasti viihdyn ja johon haluan panostaa, Kira toteaa lopuksi.

Tutustu tarkemmin kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutukseen.

Katso video Kiran kokemuksista väyläopinnoista!