Siirry sisältöön

Vuoden laurealainen, kuraattori Leena Kuosmanen: ”Hyvinvointi ja oppiminen kulkevat käsi kädessä”

Vuoden laurealaiseksi valittu kuraattori Leena Kuosmanen haluaa tukea opiskelijoiden hyvinvointia myös omalla esimerkillään.

Kuraattori Leena Kuosmanen korostaa fyysisen aktiivisuuden merkitystä hyvinvoinnille ja haluaa myös näyttää hyvinvoinnista huolehtimisessa esimerkkiä itse.

”Luotettava kollega ja hyvä kuuntelija.” ”… lisää hyvää tunnetta niin opiskelijoille kuin kollegoille valoisalla ja rakentavalla asenteellaan.” ”Toimii aktiivisena yhteisön jäsenenä yli kampusrajojen.”

Muun muassa näin ovat kollegat kuvailleet Vuoden laurealainen 2024-tunnustuksella palkittua kuraattori Leena Kuosmasta. Henkilökunnan ehdotusten perusteella valittu vuoden laurealainen julkistettiin Laurean lukuvuoden avajaisissa elokuussa.

– Olen tästä tunnustuksesta todella otettu. Ja, kun kuuntelin lukuvuoden avajaisissa kollegoiden perusteluja, niin aivan erityisesti minua kosketti luottamus – olen luotettava työkaveri, Kuosmanen tähdentää.

Tutustu kuraattori Leena Kuosmasen työhön alla olevalla videolla:

Laurean hyvinvointipalvelut: kuraattori

Työnmuotoilua tarpeen mukaan

15 vuotta Laureassa työskennellyt Leena Kuosmanen toimii korkeakoulukuraattorina. Kuraattori tarjoaa Laureassa opiskelijoille keskustelutukea ja on mukana erilaisissa hyvinvointia tukevissa opintojaksoissa. Kuraattorin juttusille voi muun muassa tulla, jos opintojen aloitus jännittää, ajankäyttöön ja opiskelutekniikoihin tarvitsee vinkkejä tai oppimisvaikeuksiin apua.

Kuraattorina Leena on osa Laurean hyvinvointipalvelujen tiimiä, johon kuuluvat myös opintopsykologit, urapalvelut, korkeakoulupastorit sekä erityisopettajat.

– Korkeakoulussa opiskelijan tehtävä on opiskella ja me tuemme heitä siinä, hän painottaa.

Samalla hän haluaa korostaa hyvinvoinnin merkitystä; opiskelijan hyvinvointi ja oppiminen kulkevat käsi kädessä:

– Fyysinen aktiivisuus ja sosiaalinen vuorovaikutus vahvistavat mielen hyvinvointia ja kognitiivista osaamista. Elämme tiedon ja ärsykkeiden kyllästämässä Se miten hyvin kykenemme käsittelemään kaikkea tätä tietoa, on äärimmäisen tärkeää, Kuosmanen kuvailee.

Kahvikone ja kampusparkit ovat parhaita satunnaisten kohtaamisten paikkoja

Kuraattorina Leena Kuosmanen haluaa omalla esimerkillään olla myös edistämässä opiskelijoiden ja kaikkien laurealaisten hyvinvointia.

– Me Laureassa muodostamme todella monimuotoisen korkeakoulun. Meillä on yli 10 000 opiskelijaa, jotka tulevat noin 70 eri maasta. Maailma Laureassa, hän hehkuttaa.

– Haluaisinkin omalla esimerkillä kannustaa kaikkia laurealaisia tapaamaan toisiaan kampuksilla, tutustumaan muihin ja oppimaan toisiltamme. Kulttuurien ja kielien kirjo on mahtava voimavara, josta kannattaa uteliaasti ja rohkeasti ammentaa virikkeitä myös omaan työhön. Uskon, että inhimillinen osaaminen ja arvostava vuorovaikutus ovat asioita, joiden merkitys entisestään vain korostuu tässä hektisessä ja teknologistuvassa maailmassa.

Lue lisää opiskelijoiden ohjauksesta ja hyvinvoinnin tuesta Laureassa