Siirry sisältöön

Kestävä liikkuminen

Laurean tavoitteena on saavuttaa hiilineutraali korkeakoulu vuonna 2030. Haluamme vähentää hiilijalanjälkeä monin eri tavoin ja yksi näistä osa-alueista on kestävä liikkuminen.

 

Kestävällä liikkumisella tarkoitetaan liikkumista kävellen, pyörällä tai joukkoliikenteellä. Laurean kaikki kuusi kampusta sijaitsevat hyvien julkisten liikennepalveluiden äärellä. Tämä mahdollistaa henkilökunnan ja opiskelijoiden saavuttavan kampukset helposti julkisilla liikennevälineillä oman auton sijaan.

Laurea suosii julkisen liikenteen käyttöä. Meillä on käytössä henkilöstön omaehtoisen virkistystoiminnan tukemiseen tarkoitettu ePassi-sovellus. Sovelluksen käyttöönoton jälkeen, henkilökunnanjäsen saa käyttöön 50 eurolla matkaetua. Tämän edun voi käyttää kulkemiseen kodin ja työpaikan välillä. ePassi Työmatkaedulla voi maksaa paikallisliikenteen, VR:n ja Matkahuollon henkilökohtaiset matkakortit tai kausiliput.

Koronavuosi 2020 on opettanut Laurean henkilökunnalle, että etätyöskentely on mahdollista lähes kaikissa työtehtävissä. Laurea pyrkii jatkossakin pitämään kokouksia etänä, jolloin vältämme turhaa matkustamista kampuksien välillä ja kokouksiin voi osallistua joko kotoa käsin tai omalta työpaikalta. Etäkokouksia pyritään pitämään myös yhteistyökumppanien kanssa.

Lisätietoja: