Siirry sisältöön

Koulutuksen osaamistavoitteina ovat lastensuojeluosaamisen syventäminen ja moniammatillisen yhteistyön vahvistaminen. Koulutukseen lisähaku käynnissä 31.1.2021 asti!

Perustiedot

  • Kohderyhmä: Varhaiskasvatuksen työntekijät. Hakijan tulee olla työsuhteessa koulutuksen alkaessa.
  • Hakuaika: 25.5.-31.1.2021 (hakuaikaa jatkettu!)
  • Ajoitus: 2.10.2020 – 29.10.2021
  • Laajuus: 10 op
  • Sijainti: Laurean Tikkurilan kampus ja verkko-opetus
  • Hinta: Maksuton

Koulutuksen sisältö

Lastensuojelu varhaiskasvatuksessa –koulutuksen tavoitteena on antaa varhaiskasvatuksen henkilöstölle syventävää tietoa ja valmiuksia toimia tilanteissa, joissa lapsesta ja perheestä herää hyvinvointiin ja arjessa selviytymiseen liittyvä huoli. Osallistuja saa työkaluja huolen tunnistamiseen ja sanoittamiseen sekä erityisvalmiuksia toimia yhteistyössä eri toimijatahojen kanssa lastensuojeluun liittyen. Koulutuksessa perehdytään lastensuojelun osa-alueisiin ja kehitetään oman työyhteisön käytäntöjä.lastensuojelu-hero.jpg

Lisäät lastensuojelun osaamistasi varhaiskasvatuksessa ja luot yhteistyökäytänteitä lasten ja perheiden parissa toimivien tahojen kanssa. Koulutukseen sisältyvää kehittämistehtävää työstetään yhdessä pienryhmissä ja kehittämistehtävien aiheet nousevat osallistujien kokemista työelämän kehittämisen haasteista.

Koulutuksen osat:
1.    Varhaiskasvatus ja lastensuojelullinen huoli 5 op
2.    Verkostoyhteistyön kehittäminen 5 op

Koulutuksen toteutus

Koronatilanteen vuoksi koulutuksen ensimmäinen tapaaminen järjestetään etäyhteyden välityksenä  perjantaina 2.10.2020 iltapäivällä (4h).

Lähiopetusta järjestetään Laurean Tikkurilan kampuksella (Ratatie 22, 01300 Vantaa.) Lähiopetusta järjestetään perjantaisin:

  • 19.3.2021 (koko päivä 8h)
  • 29.10.2021 (koko päivä 8h)

Muu opetus 7 kertaa toteutuvina etäluentoina (marraskuu 2020-kesäkuu 2021) sekä kehittämistehtävien ohjauksena verkossa (huhtikuu-lokakuu 2021). Asiantuntijaluennot nauhoitetaan ja ne voi kuunnella myös tallenteina verkossa.

Koulutukseen sisältyy lähiopetuspäivien lisäksi Canvas-verkko-oppimisalustassa olevat koulutusmateriaalit, tehtävät sekä verkon kautta tapahtuva ohjaus ja vertaisosaamisen jakaminen.

Kouluttajat

Anne Pirinen, Laurea-ammattikorkeakoulu
Lehtori
Valtiotieteen maisteri, Ammatillinen opettaja, Sosiaalityöntekijä 

Riikka Kanervo, Laurea-ammattikorkeakoulu
Lehtori
Valtiotieteen maisteri, Ammatillinen opettaja, Sosiaalityöntekijä

Liisa Lassila, Laurea-ammattikorkeakoulu
Lehtori
Yhteiskuntatieteen maisteri, Ammatillinen opettaja, Sosiaalityöntekijä

Johanna Holmikari, Laurea-ammattikorkeakoulu
Lehtori
Kasvatustieteen maisteri, Ammatillinen opettaja, Lastentarhanopettaja

Ilmoittautuminen

Koulutuksen rahoittaa Opetushallitus.  Koulutus on osallistujille maksutonta. Koulutuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutukseen ilmoittautuminen on sitova.

 

OPH_rahoittaa_rgb.png

Lisätietoja: