Siirry sisältöön

Kevään 2024 erillishaku koulutukseen on päättynyt. Päivitämme sivuille seuraavan erillishaun tiedot heti, kun aikataulut ovat vahvistuneet.

Perustiedot

  • Kohderyhmä: Turvallisuuteen ja riskienhallintaan liittyvissä tehtävissä vähintään 10 vuotta työskennelleet
  • Hakuaika: Kevään 2024 haku on päättynyt
  • Ajoitus: Koulutus alkaa elokuussa 2024
  • Laajuus: 210 op
  • Sijainti: Laurea, Leppävaaran kampus, Vanha maantie 9, 02650 Espoo
  • Hinta: Maksuton

Kevään 2024 erillishaku koulutukseen on päättynyt. Päivitämme sivuille seuraavan erillishaun tiedot heti, kun aikataulut ovat vahvistuneet. 

Voit hakea opiskelemaan Laurean turvallisuuden ja riskienhallinnan AMK-koulutukseen (tradenomi, AMK), jos sinulla on yleisen ammattikorkeakoulukelpoisuuden lisäksi vähintään kymmenen vuoden työkokemus turvallisuuden ja riskienhallinnan työtehtävistä. Erillishaussa on tarjolla yhteensä 40 aloituspaikkaa.

Voit suorittaa opinnot monimuotoisesti työn ohessa. Opetus toteutetaan hyödyntämällä monimuoto-opintoja, joissa yhdistyvät lähi- ja verkko-opetus sekä itsenäinen opiskelu. Lähiopetusta Leppävaaran kampuksella on 3 kertaa lukukaudessa ja ne sijoittuvat keskiviikko – perjantai väliselle ajalle. Osan opinnoista voit suorittaa myös kesäopintoina.

Opintojen sisältö

Tradenomin ammattikorkeakoulututkinnon laajuus on 210 op. Tutkinnon suorittamisessa pyritään hyödyntämään työelämässä kertynyttä osaamista, mahdollisia korkeakoulutasoisia opintoja ja työn opinnollistamista. Parhaimmillaan tutkinnon voi suorittaa noin 2 vuodessa.

Suoritettavat opinnot määritellään yksilöllisesti jo olemassa oleva osaaminen huomioon ottaen. Opinto-ohjelmaan sisältyy turvallisuuden ja riskienhallinnan opintojen lisäksi liiketaloutta ja palvelumuotoilua, kieliä ja viestintää sekä menetelmäopintoja. Osa opinnoista on englanninkielisiä. Opintoihin kuuluvan opinnäytetyön voit tehdä nykyistä organisaatiotasi ja tehtäviäsi hyödyttävästä aiheesta.

Tutustu turvallisuusalan koulutuksen sisältöön >>

Jatko-opiskelu ja työllisyysnäkymät

Ammattikorkeakoulututkinnon suorittaminen antaa sinulle kilpailukykyä työmarkkinoilla. Lisäksi se mahdollistaa jatko-opinnot ylempään korkeakoulututkintoon.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan hakuaikana 12.3.2024 klo 8.00 – 26.3.2024 klo 15.00 täyttämällä hakulomake Opintopolku.fi-palvelussa. Hakukelpoisuuden tähän koulutukseen antaa yleinen ammattikorkeakoulukelpoisuus. Hakukelpoisuuden antava tutkinto tulee olla suoritettuna hakuajan alkuun 12.3.2024 mennessä. Lisäksi hakukelpoisuuteen vaaditaan vähintään kymmenen (10) vuoden työkokemus hakuajan alkuun 12.3.2024 mennessä turvallisuuteen ja riskienhallintaan liittyvissä tehtävissä.

Työkokemus

Työkokemus pitää todentaa työnantajan antamalla työtodistuksella tai nimikirjaotteella. Työtodistuksesta tulee ilmetä mm. työsuhteen tarkka alkamis- ja päättymispäivä, työnantajan yhteystiedot, tarkat työtehtävät ja osa-aikatyön kohdalla työtunnit. Jos työsuhde jatkuu edelleen, työnantajalta tulee pyytää väliaikainen työtodistus. Puutteellisia työtodistuksia ei oteta huomioon. Yrittäjyys hyväksytään työkokemukseksi, jos siitä on todistus, joka osoittaa, että hakija on tai on ollut YEL -vakuutettu. (YEL= yrittäjäeläkevakuutus).

Osa-aikatyön tunnit muutetaan kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 vähintään 7 tunnin työpäivää vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voidaan hyväksyä vain päätoimista työskentelyä vastaava määrä.

Opiskelijavalinta ja valintakoeopintojakson pisteytys

Opiskelijavalinta tehdään valintakoeopintojakson perusteella. Valintakoeopintojakson ajankohta on 17.4.2024 klo 8.00 – 15.5.2024 klo 15.00 ja se suoritetaan Canvas-oppimisympäristössä.

Kaikki hakijat kutsutaan valintakoeopintojaksolle, joka sisältää

  • 3 op  laajuisen valintaopintojakson, joka sisältää turvallisuuteen ja riskienhallintaan liittyvää teoriaa ja tehtäviä (pisteytys 0–100) sekä
  • henkilökohtaisen videon (pisteytys 0–10)

Voit suorittaa valintakoeopintojakson verkossa itsenäisesti omaan tahtiisi.

Molemmat tehtävät (valintaopintojakso ja henkilökohtainen video) tulee olla valintakoeopintojakson päättymiseen mennessä tehtynä, jotta voi tulla valituksi. Valintakoeopintojakson kokonaispisteytys on 0-110.

Valintaopintojakson suorittamisesta saa lisäksi avoimen AMK:n opintopisteitä. Valintaopintojakso arvioidaan tällöin arvosanalla hyväksytty tai hylätty. Jos opiskelija saa yhteensä alle 50 pistettä ts. alle 50 % opintojakson pisteistä, valintaopintojaksosta ei saa opintopisteitä. Hakija voi silti tulla valituksi koulutukseen.

Lopullinen opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes hakijan hakukelpoisuus on tarkastettu. Hakukelpoisuus tarkastetaan vain valituilta. 

Hakijalle voidaan mahdollisuuksien mukaan myöntää valintakoeopintojaksoa varten yksilöllisiä järjestelyitä. Hakijan tulee toimittaa yksilöllisistä järjestelyistä asiantuntijalausunto e-lomakkeelle annettuun määräaikaan 2.4.2024 klo 15.00 mennessä.

Arviointi ja valinta

Molemmat tehtävät (valintaopintojakso ja henkilökohtainen video) tulee olla valintakoeopintojakson päättymiseen mennessä suoritettu ja molemmista osiosta on saatava pisteitä, jotta hakija voi tulla valituksi. Valintakoeopintojakson perusteella valitaan 40 opiskelijaa paremmuusjärjestyksessä. Jos hakijoita päätyy valintakoeopintojaksolla tasapisteisiin, käytetään arvontaa. Tällöin tietojärjestelmä arpoo tasapistetilanteessa valittavat. Valinta tasapistetilanteessa koskee vain lopullista valintaa.

 

Haun aikataulu

 
12.3.2024 klo 8.00 – 26.3.2024 klo 15.00 Hakuaika
2.4.2024 klo 15.00 Vaadittavat liitteet (tutkintotodistus liitteineen sekä nimikirjaote / työtodistukset, josta käy ilmi turvallisuuteen ja riskienhallintaan liittyvä tarvittava työkokemus) tulee liittää hakemukselle Opintopolussa klo 15.00 mennessä
17.4.2024 klo 8.00 – 15.5.2024 klo 15.00 Valintakoeopintojakso
7.6.2024 mennessä Ilmoitus hakijavalinnasta 
11.7.2024 klo 15.00 mennessä Opiskelupaikan vastaanotto 
elokuu 2024

Opintojen aloitus


Pidätämme oikeudellinen mahdollisiin muutoksiin.

Kiin­nos­tuit­ko kou­lu­tuk­ses­ta? Jätä yh­teys­tie­to­si, niin saat muis­tu­tuk­sen hakuajan al­ka­mi­ses­ta!

Kiitos yhteydenotostasi. Lähetämme sinulle sähköpostitse lisätietoa koulutuksesta.

Haluan, että minulle lähetetään sähköpostitse tietoa tästä koulutuksesta.

Lisätietoja: