Socially Sustainable Early Childhood Education Future
Socially Sustainable Early Childhood Education Future eli SoSECE -hanke kehittää korkealaatuista varhaiskasvatusjärjestelmää, parantaa kasvattajien ja ohjaushenkilöstön osaamista sekä edistää osallisuutta ja monimuotoisuutta koulutuksen aloilla. Hankkeen tavoitteena on kehittää ja levittää työkaluja ja menetelmiä, jotka tukevat varhaiskasvatuksen ammattilaisia luomaan, ylläpitämään ja kehittämään korkealaatuisia sosiaalisia ja pedagogisia oppimisympäristöjä ja -käytäntöjä, myötävaikuttaen sosiaalisesti kestävän tulevaisuuden rakentamiseen varhaiskasvatuksessa. Sosiaalinen kestävyys kuvaa dynaamista ja kehittyvää käsitettä, joka perustuu toimintakulttuuriin, jossa osallistuminen on juurtunut toimintaan ja jossa yhteisöllisyys korostuu yksilöllisyyden sijaan.
- Toteutusaika:1.10.2024 - 30.9.2027
- Rahoittaja:Erasmus+ 2021-2027
- Tutkimusohjelma:Kestävä ja monipuolinen sosiaali- ja terveysala
- Projektityyppi:Muu / Other project
- Teemat:Pedagogiikka ja yhteiskehittäminen
- Projektipäällikkö:Virpi Lund
Socially Sustainable Early Childhood Education Future eli SoSECE-hanke edistää varhaiskasvatuksen yhteistyötä neljässä Itämeren alueen maassa. Se edistää sosiaalista kestävyyttä ja moniammatillista yhteistyötä varhaiskasvatuksessa. Hankkeessa tehdään työkaluja, joilla tuetaan ammattilaisia korkealaatuisten oppimisympäristöjen ja käytäntöjen luomisessa, mikä edistää varhaiskasvatuksen sosiaalisesti kestävää tulevaisuutta.
Arviointien ja varhaiskasvatusyhteistyön pohjalta laadimme ja toteutamme kattavan koulutusstrategian yhteistyökumppaneiden kanssa. Tuotamme verkkosivujen sisältöä, avoimen verkkokurssin (MOOC), käytännön työkaluja, seminaareja ja Euroopan laajuisen konferenssin, joissa esitellään työelämän sosiaalipedagogisia esimerkkejä ja menetelmiä varhaiskasvatuksesta. Lisäksi tulokset dokumentoidaan tutkimusjulkaisussa. Yhteistoiminnallisen oppimisen ja levittämisen kautta jaamme parhaita käytäntöjä ja edistämme sitoutumista.
Varhaiskasvatuksen organisaatiot ja päättäjät saavat tietoa kasvattajien moniammatillisesta lähestymistavasta, joka yhdistää sosiaalisen ja pedagogisen asiantuntemuksen laadukkaiden koulutus- ja hyvinvointipalveluiden luomiseksi. Kouluttajat ja johtajat hankkivat taitoja soveltaa moniammatillista osaamista käytännössä, ylläpitämällä korkealaatuista varhaiskasvatusta haastavissa yhteiskunnallisissa olosuhteissa.
Yhteyshenkilö:
- Virpi Lund
- Lehtori
- Virpi.Lund@laurea.fi
- Puh (09) 8868 7563
- Kati Rintakorpi
- Erityisasiantuntija
- Kati.Rintakorpi@laurea.fi
- Puh 050 471 5284
- Johanna Holmikari
- Lehtori
- johanna.holmikari@laurea.fi
- Puh 0988687508