Siirry sisältöön

Avainkumppanuus Dementiakoti Villa Tapiolan kanssa

Dementiakoti Villa Tapiola yrityksenä

Villa Tapiola tarjoaa asukkaille ihmisarvoista, jokaista yksilöä kunnioittavaa asumista ja laadukasta, ammattitaitoista hoitoa ja hoivaa. Hoitokodin asukkailla on todettu keskivaikea tai vaikea muistisairaus. Samassa pihapiirissä on myös lyhytaikaista hoitoa tarjoava Seniorihotelli Ainola.

Avainkumppaniyhteistyön tuloksia

Yhteistyötä on suunnitteilla kehittämistyön, opiskelijaprojektien sekä rekrytoinnin saralla.

Espoossa sijaitsevaan Dementiakoti Villa Tapiolaan kuuluu kaksi eri osastoa: muistisairaille suunniteltu 30 paikkainen hoitokoti Villa Tapiola sekä lyhytaikaishoitoon tarkoitettu Seniorihotelli Ainola. Villa Tapiola perustettiin vuonna 2005 ja Seniorihotelli sen kupeeseen vuonna 2019.

"Haluamme näyttää nuorille, kuinka mielekästä ja antoisaa työ muistisairaiden kanssa on."

Dementiakoti Villa Tapiolan toiminta perustuu asiakaskeskeisyyteen, asiakkaan kunnioittamiseen ja arvostamiseen sekä vapauteen ja yhteisöllisyyteen. Perustaja ja toimitusjohtaja Tuula Laulaja kertoo, että ajatus avainkumppanuudesta Laurean kanssa lähti tarpeesta erilaisiin kehitysprojekteihin.

- Tarpeita pieniin projekteihin tulee aina ajoittain. On mukavaa, kun on luotettava yhteistyökumppani, jonka puoleen voi silloin kääntyä, Tuula Laulaja kertoo.

Yhteistyö käynnistyy konkreettisesti syksyllä 2021, kun Laurean opiskelijat toteuttavat Dementiakoti Villa Tapiolassa opinnäytetyönä työtyytyväisyyskyselyn. Opiskelijaprojektien ja erilaisten kehitystöiden lisäksi on suunniteltu yhteistyötä opiskelijarekrytoinnin muodossa.

- Yhteistyöllä haluamme tavoittaa opiskelijoita, kesätyöntekijöitä ja mahdollisesti työntekijöitäkin. Haluamme näyttää nuorille, kuinka mielekästä ja antoisaa työ muistisairaiden kanssa on, kertoo Villa Tapiolan palveluesimies Maria Juuso.

Yhteistyön tuloksia

Lisätietoja: