Siirry sisältöön

Avainkumppanuus Bonnen kanssa

Bonne yrityksenä

Vuodesta 1998 lähtien toiminut Bonne valmistaa erilaisia hedelmä- ja marjajuomia niin kuluttajamarkkinointiin kuin suurkeittiöille ja elintarviketeollisuudellekin.Tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa mehut, soseet sekä erilaiset välipalajuomat kuten smoothiet. Tällä hetkellä yritys työllistää 22 henkilöä.

Avainkumppaniyhteistyön tuloksia

Englanninkielisen Hospitality Management and Service Design -koulutuksen restonomiopiskelijat toteuttivat projektin, jossa tavoitteena oli kehittää asiakasymmärrykseen liittyvä kuluttajatutkimus Bonne Juomat Oy:n käyttöön liiketoiminnan edistämiseksi. Projektin aikana opiskelijat tekivät kuluttajatutkimusta ja pyrkivät selvittämään kuluttajien näkemyksiä Bonnen uusista tuotteista.

Lohjalla mehuja, soseita ja erilaisia välipalajuomia valmistava Bonne Juomat on yksi Laurean avainkumppaneista. Puhtaat ja luonnolliset raaka-aineet ovat Bonnen toiminnan ytimessä ja yritys tähtää kasvuun kansainvälisillä markkinoilla.

Toimitusjohtaja Matti Väänänen kuvailee Bonnea kasvu- ja kehityshakuiseksi pk-yritykseksi. Kotimaan ohella tähtäimessä ovat vahvasti myös kansainväliset markkinat ja lähivuosien tavoitteena on, että neljäsosa yrityksen liikevaihdosta tulisi viennistä.

- Yksi meidän kohdemarkkinoistamme on Aasia. Siellä puhtaat ja turvalliset raaka-aineet sekä Suomen hyvä imago ovat tärkeitä, Väänänen toteaa.

- Suomi tunnetaan yhtenä maailman onnellisimmista maista. Siksi me olemmekin ”Arctic Happy Juicery” ja myös haluaisimme, että mahdollisimman harva kuluttaja olisi ”bonneton”.

Bonne ja Laurea solmivat vuonna 2020 avainkumppanuussopimuksen, joka mahdollistaa yhteistyön muun muassa opiskelijaprojekteissa ja rekrytoinneissa.

- Opiskelijoita tavatessa on tullut mahtava fiilis ajatella tulevaisuutta ja sitä potentiaalia, mikä opiskelijoissa on. Tässä tulevaisuudessa me haluamme olla mukana, Väänänen iloitsee.

Yhteistyötä on suunniteltu tulevaisuuteen myös Bonnen ja opetusravintola-BarLaurean kesken muun muassa tuotekehitykseen, -testaukseen ja -arviointiin liittyen.

Yhteistyön tuloksia

Lisätietoja: