Siirry sisältöön

Teknologiayhtiö Vincit Laurean avainkumppaniksi

Ensimmäinen Laurean ja Vincitin yhteinen palvelumuotoiluprojekti toteutettiin keväällä.

Vincitin palvelumuotoilija Matti Luhtala (kuvassa 2. vasemmalta) ja Business Director Lasse Leino (2. oikealta) tapasivat laurean edustajia Tikkurilan kampuksella.

Laurea ja kansainvälisesti kasvava teknologiayhtiö Vincit ovat sopineet avainkumppanuudesta. Vincit on vuonna 2007 Tampereella perustettu yritys, jossa työskentelee tällä hetkellä Suomessa ja ulkomailla yhteensä noin 850 työntekijää. Kesällä 2022 Vincit yhdistyi toisen suomalaisen ohjelmistoyhtiön Bilotin kanssa, ja suomeen syntyi uusi iso teknologiayhtiö.

Vincitin palvelutarjoamassa yhdistyy ohjelmistokehittäminen, palvelu- ja liiketoimintamuotoilu, datalähtöisyys sekä IT-taustajärjestelmien osaaminen. Pääosassa Vincitin toiminnassa on asiakkaiden kaupallisten kyvykkyyksien kehittäminen, jossa digitaalinen myynti ja kokonaisvaltainen asiakaskokemus ovat keskiössä. Tänä päivänä Vincit on myös yksi eniten muotoilijoita Suomessa työllistäviä yrityksiä. Kaikkiaan eri taustaisia muotoilijoita on noin 80 kattaen muotoilun eri osa-alueet.

Palvelumuotoilu yhteistyön ytimessä

Palvelu- ja liiketoimintamuotoilu on keskeinen osa Vincitin tekemistä ja lähtökohta yhteistyön kehittämiselle Laurean kanssa. Ensimmäinen yhteinen opiskelijaprojekti toteutettiin Vincitin, Laurean ja Vincitin asiakasyrityksen Alkon kesken jo keväällä 2022. Tässä projektissa palvelumuotoilun YAMK-opiskelijat ideoivat Alkon liiketoiminnan ja palveluiden kehittämisehdotuksia (lue lisää projektista)

Vincitin palvelumuotoilija Matti Luhtala kuvailee ensimmäistä projektia onnistumiseksi: 

– Asiakkaamme Alko sai kaivattua tukea innovaatiotoiminnalleen. Kolmen tahon yhteistyöllä pääsimme tuloksiin ja luomaan lisäarvoa, joita ei muulla tavalla olisi mahdollista saavuttaa, hän kuvailee.

Syksyn myötä hyvin alkanutta yhteistyötä jatketaan toisessa projektissa, joka liittyy Laurean YAMK-opiskelijoiden Palvelumuotoilun menetelmät ja prosessit -opintojaksoon. 

”Opiskelijaprojektit mahdollistavat uusia näkökulmia ja kokeiluja”

Palvelumuotoilija Matti Luhtala näkee yhteistyössä opiskelijoiden kanssa suuria mahdollisuuksia. Yhdellä opintojaksolla yhdistyy jopa 30-henkisen opiskelijajoukon osaaminen ja työelämässä hankittu kokemus lukuisilta eri toimialoilta. 

– Tämä tarjoaa yhteistyöhön merkittävän voimavaran niin meille Vincitillä kuin meidän asiakkaillemmekin, Luhtala sanoo, – opiskelijaprojekti tuo myös tietyn vapauden, jossa voidaan hakea uusia näkökulmia ja kyseenalaistaa ajatuksia sekä hakea menetelmällistä kokeilevuutta. Tällä tavalla ei konsulttitoimintaa harjoittavan yrityksen arjessa tule usein haastetuksi.

 

Lisätietoja: