Siirry sisältöön

Sotatila Ukrainassa heijastuu myös Laurea-ammattikorkeakoulun toimintaan

Ministeriön linjauksen mukaisesti Laureassa ei käynnistetä uusia hankkeita ja olemassa olevien organisaatioiden välinen yhteistyö keskeytetään toistaiseksi.

Opetus- ja kulttuuriministeriö suosittaa suomalaiskorkeakouluja pidättäytymään kaikesta korkeakoulu- ja tiedeyhteistyöstä venäläisten kumppaniorganisaatioiden kanssa. Ministeriön linjauksen (9.3.2022) mukaisesti Laureassa ei käynnistetä uusia hankkeita ja olemassa olevien organisaatioiden välinen yhteistyö keskeytetään toistaiseksi. Laurean jo aiemmin tekemän linjauksen mukaisesti arvioimme nykyisten sitoumusten jatkamisen edellytykset tässä uudessa tilanteessa, jonka seurauksena mm. Laurea-ammattikorkeakoulun avainkumppanuus Teboil Oy:n kanssa on irtisanottu 28.2.2022.  

Laurea-ammattikorkeakoulu ilmaisee tukensa Ukrainalle yhdessä Arenen ja muiden ammattikorkeakoulujen kanssa ja tuomitsee niin Suomen valtion kuin EU:n mukaisesti Venäjän sotatoimet Ukrainassa.  

Laureassa opiskelee sekä ukrainalaisia että venäläisiä. Tuemme kaikkia opiskelijoitamme ja haluamme turvata heille kaikille opiskelurauhan, vaikka sotatila Euroopassa huolestuttaa nyt kaikkia. Emme suvaitse Laureassa minkäänlaista vihapuhetta tai häirintää. Jos opiskelija kokee epäasiallista kohtelua, hän voi tehdä siitä ilmoituksen sähköistä kanavaa käyttäen. 

Jokaisella opiskelijalla on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön ja turvallisuuden tunteeseen opiskeluyhteisössä. Laurea on oppilaitos, jossa syrjinnälle ja vähättelylle ei ole sijaa. Laurea on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton (ks. Opiskelijoiden saavutettavuus ja yhdenvertaisuussuunnitelma). 

Sotatila Euroopassa huolestuttaa meitä kaikkia. Tarjoamme Laureassa erilaisia hyvinvointipalveluita ja keskusteluapua, joista olemme viestineet opiskelijoillemme ja henkilöstöllemme aktiivisesti opiskelijaintrassa.  

Laurealaisia opiskelijoita ei ole vaihdossa Ukrainassa eikä Venäjällä. Muissa vaihtokohteissa oleviin laurealaisiin opiskelijoihin on oltu yhteydessä ja heille tarjotaan tukea tilanteen niin vaatiessa. Ulkoministeriö kehottaa välttämään kaikkea matkustamista Ukrainaan ja Ukrainassa olevia suomalaisia kehotetaan poistumaan maasta välittömästi. Ulkoministeriön ohje on myös välttää kaikkea matkustamista Venäjälle (27.2.22), joten toistaiseksi Laureasta ei tehdä työhön tai opiskeluun liittyviä matkoja myöskään Venäjälle.  

Laurea on tehnyt lahjoituksen SPR:n katastrofirahastoon Ukrainan sodan uhrien auttamiseksi.

Uutinen päivittyy. 

 

Lisätietoja: