Siirry sisältöön

Liiketalouden korkeakouluopiskelua ukrainalaisille yritysprojekteissa

Sodan vuoksi Suomeen tulleilla ja tilapäistä suojelua saavilla ukrainalaisilla on mahdollisuus aloittaa tai jatkaa keskeytyneitä liiketalouden korkeakouluopintoja Laurea-ammattikorkeakoulussa syksyllä 2022 ja keväällä 2023 veloituksetta.

Opiskelu tapahtuu Laurea-ammattikorkeakoulun Hyvinkään kampuksella lähi- ja/tai etäopiskeluna. Ukrainalaisten koulutus on osa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa ”YPro Ukr – yritysprojektiopiskelua ukrainalaisille” -hanketta. Hankkeen päätavoitteena on edistää Suomessa sodan vuoksi oleskelevien ukrainalaisten korkeakouluopintoja.

Opinnot tapahtuvat kansainvälisissä 6-8 opiskelijan projektitiimeissä yhteistyössä yritysten kanssa. Projektit sisältävät liiketalouden teoriaopintoja ja yhteistyöyritykselle toteutettavan projektin. Projekteja ohjaavat Laurean asiantuntijalehtorit. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa 15-30 opintopistettä lukukauden aikana. Opinnot vastaavat kandidaattitason opintoja. Yritysprojektiopiskelussa kehittyvät erityisesti opiskelijan   liiketalousosaamisen lisäksi työelämä- ja viestintätaidot. Lisäksi opiskelijat verkostoituvat projektien yhteistyöyritysten kanssa. Valtakunnallisen ammattikorkeakouluista vuonna 2021 valmistuneiden kyselyn mukaan opiskelijoiden kokemus Laurean yritysprojektiopinnoista on valtakunnan huippuluokkaa.

Opintojen sisällöt käsittelevät monipuolisesti esimerkiksi yritysten digitaalisen liiketoiminnan kehittämistä, projektijohtamista, markkinointia ja palvelumuotoilua. Opintoihin osallistuminen edellyttää riittävää englannin kielen taitoa. Laurea on varautunut hankkimaan kannettavat tietokoneet ukrainalaisille opiskelijoille opintojen ajaksi. 

Ukrainalaisten opinnot alkavat henkilökohtaisen tuutoriopettajan kanssa käytävällä keskustelulla, jossa käydään läpi opiskelijan aiemmat opinnot, työelämäkokemus sekä opinto- ja urasuunnitelma. Keskustelujen pohjalta sovitaan yritysprojektit, joihin opiskelija osallistuu. Opiskelijat perehdytetään ja projektit alkavat 29.8.2022 alkavalla viikolla päättyen joulukuun puoliväliin mennessä. 

Mikäli olet kiinnostunut opinnoista tai haluat lisätietoja, jätä yhteystietosi tällä lomakkeella. Kutsumme yhteystiedot jättäneet ukrainalaiset virtuaaliseen tapaamiseen torstaina 25.8.2022 klo 12-13. Tapaaminen järjestetään englannin kielellä ja asianomaisille lähetetään virtuaalilinkki. Tilaisuuteen voivat osallistua myös muut ukrainalaisten kanssa toimivat viranomaiset ja tahot. 

Lue lisää projektiopinnoista

Aiemmin julkaisuja artikkeleita Ukrainan sotaan liittyen

Lisätietoja: