Siirry sisältöön

Laurea mukaan eurooppalaiseen kyberturvallisuushankkeeseen

Euroopan komissiolta vihreää valoa Horisontti2020-ohjelman hankkeelle.

Laurea on mukana laajassa kyberturvallisuushankkeessa, jolle on myönnetty elokuussa rahoitus Euroopan komission Horisontti2020-tutkimusohjelmasta. Hankkeen konsortio on kutsuttu sopimusneuvotteluihin komission kanssa ja hanke päästää käynnistämään alkuvuodesta 2019.

Kyseessä on kattava nelivuotinen hanke, jonka alustava kokonaisbudjetti on lähes 20 miljoonaan euroa. Laurean rahoitusosuus on vajaa puoli miljoonaa. Mukana on kaikkiaan 30 hankepartneria ja koordinaattorina toimii Belgian kuninkaallinen sotilasakatemia (The Royal Military Academy).

- Tavoitteena on rakentaa eurooppalainen kyberturvallisuuden osaamisverkosto, joka kokoaisi yhteen useita toimijoita eri turvallisuuden toimialoilta, erityisesti kriittisen infrastruktuurin parista, kuvailee hankkeen valmistelusta vastannut tutkimuspalvelupäällikkö Kirsi Hyttinen Laureasta.

Laurean vastuualueena on tehdä tutkimusta informaatioteknologian näkökulmasta sekä vastata testaustyöpajojen järjestämisestä. Hankkeen päätteeksi toteutetaan yhteiskunnallista vaikuttavuutta koskeva arviointi. Pyrkimyksenä on luoda ennaltaehkäisevä järjestelmä, jonka avulla pystyttäisiin paremmin varautumaan erilaisiin kyberturvallisuusuhkiin.

- Tällä hetkellä kyberturvallisuudessa haasteena on, että kaikkiin uhkiin ei pystytä vastaamaan, koska käytössä ei ole tehokasta työkalupakkia tai koulutusta eri sektorin toimijoille. Tässä hankkeessa pyritään juuri tuomaan asiantuntijoita sekä osaamista yhteen ja kehittämään tuotteita ja palveluja tämän hetken ja tulevaisuuden tarpeisiin, tutkimuspalvelupäällikkö Hyttinen kuvailee.

Lisätietoja:

Tutkimusohjelma

Tutustu Yhtenäisen turvallisuuden tutkimusohjelmaan

Yhtenäisen turvallisuuden tutkimusohjelmamme keskiössä ovat kansainvälistyvän ja digitalisoituvan yhteiskuntamme turvallisuus, ennakointi ja jatkuvuuden varmistaminen, strateginen johtaminen ja turvallisuuden johtaminen.

Lue lisää tutkimusohjelmasta