Siirry sisältöön

Eloisa-hankkeen kevään tapahtumia

Eloisa-hankkeen kevään webinaareissa kuullaan työhyvinvoinnista ja psykologisesta turvallisuudesta.

Koronan hellittäessä tuhannet työntekijät palaavat etätöistä ja lomautuksilta pandemian jälkeen takaisin työpaikoille ja tiiviimpään työyhteisöön. Paluu työpaikoille ei kuitenkaan tarkoita paluuta samaan ennen koronaa olleeseen työtapaan.

Metropolian ja Laurean toteuttamassa Eloisa-hankkeessa (Metropolia.fi) on lähdetty ”tutkimaan” taiteen mahdollisuuksia rohkeasti ja monin eri tavoin työyhteisöjen, työntekijöiden ja työnantajien tavoitteiden edistämiseen työpaikoilla.

Tämän kevään aikana hankkeessa järjestetään webinaareja, joissa tutustutaan työhyvinvoinnin edistämiseen yhteisöllisyyden avulla sekä psykologisen turvallisuude, luovuuden ja intuition yhteyteen. Eloisa-hankkeen päätöstapahtuma puolestaan järjestetään toukokuussa Metropoliassa. 

Kevään webinaarit

Työhyvinvointia yhteisöllisyydestä – sosiaalista pääomaa kehittämällä -webinaari 23.3.23 klo 15-16.15

Tervetuloa Eloisa hankkeen maksuttomaan Työhyvinvointia yhteisöllisyydestä -webinaariin to 23.3.2023 klo 15.00-16.15.

Mitä tarkoitetaan sosiaalisella pääomalla? Mikä on sen merkitys yritykselle ja mistä se muodostuu? Osallistumalla tähän webinaariin voit saada keinoja yhteisöllisyyden edistämiseen työnantajan ja työntekijän näkökulmista.

Asiantuntija puheenvuorossa on FT, YTM Marja-Liisa Manka.

Manka on toiminut muun muassa työhyvinvoinnin professorina ja edelleen työhyvinvoinnin johtamisen dosenttina ja yrittäjänä. Hän on johtanut lukuisia tutkimus- ja kehittämishankkeita julkisella ja yksityisellä puolella ja toiminut myös itse kehittäjänä, kouluttajana ja kolumnistina. Marja-Liisa on kirjoittanut aihepiiriä sivuavia tietokirjoja mm. Elämänilon jäljillä – tunne juuresi, vaikuta elämääsi (2022), Työhyvinvointi, (2016), uusi painos ilmestyy keväällä 2023, yhdessä Marjut Mankan kanssa, Stressikirja (2015), Työnilo (2011) ja Tiikerinloikka työniloon ja menestykseen (2010), Työrauhanjulistus – miten olla ihmisiksi alaisena ja esimiehenä (2007).

Intuitio, psykologinen turvallisuus, luovuus – miten nämä liittyvät toisiinsa? Webinaari 5.4.23 klo 15-16.30.

Tervetuloa Eloisa-hankkeen maksuttomaan webinaariin: Intuitio, psykologinen turvallisuus, luovuus - miten nämä liittyvät toisiinsa? 5.4.2023 klo 15 - 16.30.

Webinaarin isäntänä toimii Jori Linnamäki ja keynote-puheen pitää Asta Raami. Webinaarissa tulee olemaan tietoiskuja psykologisesta turvallisuudesta sekä luovuudesta, ja sen lisäksi näistä teemoista pääsee keskustelemaan webinaarin osallistujien kanssa. Tule tutkimaan näitä teemoja kanssamme!

Tulossa toukokuussa

Hyvinvoiva työyhteisö - mitä sosiaalinen pääoma ja psykologinen turvallisuus voivat mahdollistaa teidän yrityksellenne?

Yritysten täydennyskoulutus, webinaari 10.5.23 klo 9-11.30

Täydennyskoulutuksessa käydään läpi parhaat palat Eloisa-hankkeen webinaareissa kuullusta Marja-Liisa Mankan luennosta ”Työhyvinvointia yhteisöllisyydestä - sosiaalista pääomaa kehittämällä” sekä Asta Raamin puheenvuorosta "Intuition älykäs käyttö on luovuuden kovinta ydintä". Täydennyskoulutuksessa keskustellaan ja pohditaan yhdessä keinoja kehittää omaa työyhteisöä.

Eloisa-hankkeen päätöstapahtuma

10.5.23 klo 13-16, Metropolian Arabian kampuksella. Lisätietoja tulossa piakkoin. Muista seurata hankkeen nettisivuja.

Vielä ehtii mukaan

Elämysnurkka

Miltä kuulostaisi retki metsään lounastauolla? Tai kahvitauko pariisilaisessa katukahvilassa? Entä rentoutumishetki meren rannalla työpäivän lomassa?

Kiinnostuitko? Lue lisää Elämysnurkasta

Luova työhyvinvoinnin tuotteistaminen -täydennyskoulutus luovan alan osaajille

Eloisa-hankkeessa suunniteltu ja rakennettu avoin verkkokurssi eli MOOC auttaa tuotteistamaan luovan alan osaamista työhyvinvointiosaamiseksi. Taustalla on ajatus kannustaa taiteilijoita ja luovan alan osaajia hyödyntämään osaamistaan työhyvinvointipalveluiden kentällä. Kurssin avulla pääset pohtimaan omaa osaamistasi sekä miettimään, mikä olisi sinulle luontevin tapa olla osa organisaatioiden työhyvinvointia.

Täydennyskoulutus on auki 2.3.-14.4.2023. Ilmoittautuminen avoinna 24.3. saakka.

Verkkokurssi rakentuu kahdesta osiosta: oman osaamisen tunnistamisesta ja muotoilusta sekä palvelun tuotteistamisesta. Opintojakson suoritettuasi osaat:

  • Tunnistaa ja arvioida työhyvinvointipalveluiden toimintakenttää ja erilaisia luovan ja taidevälitteisen toiminnan mahdollisuuksia.
  • Tunnistaa ja hyödyntää omaa osaamista työhyvinvointipalveluiden tuottamiseksi.
  • Huomioida asiakaslähtöisyyden periaatteita ja tulevaisuusnäkymiä palvelun tai toimintamallin kehittämistyössä.
  • Hyödyntää palvelumuotoilun työkaluja oman osaamisen tuotteistamiseksi.
  • Lopputuloksena sinulle syntyy valmis palvelukonsepti tai tuote, jossa hyödynnät omaa luovan alan osaamistasi työhyvinvointipalveluiden tuottamisessa.

Koulutus on maksuton. Ei pohjakoulutusvaatimusta.

Katso video Youtubesta.

Eloisa-hankkeen partnerit.jpg

Lisätietoja: