Siirry sisältöön

Ammattikorkeakoulujen uraseurantakysely käynnistyy vuonna 2019 valmistuneille

Tänä vuonna uraseurantakysely lähetetään sähköpostitse ja tekstiviestillä ammattikorkeakouluista vuonna 2019 valmistuneille.

Millainen on ammattikorkeakouluista valmistuneiden työ- ja uratilanne viisi vuotta valmistumisen jälkeen? Millaisissa tehtävissä eri alojen valmistuneet tällä hetkellä työskentelevät?

Ammattikorkeakoulujen valtakunnallisella uraseurantakyselyllä kootaan tietoa valmistuneiden työllistymisestä, työuran kokonaisuudesta sekä tyytyväisyydestä työuraan ja tutkintoon. Kyselyn saa vastattavaksi kaikki viisi vuotta sitten ammattikorkeakouluopintonsa päättäneet. Uraseurantakysely lähetetään tänä vuonna 10.10.2024 kaikille vuonna 2019 amk- ja yamk-tutkintoihin valmistuneille sähköpostilla ja tekstiviestillä. Vastausaikaa on 10.11.2024 asti. 

Uraseurantatieto auttaa koulutusten kehittämisessä 

Uraseurantakysely on lunastanut paikkansa osana ammattikorkeakoulujen sidosryhmäpalautetta. Kyselyyn vastaavilta alumneilta saatava arvokas tieto kertoo mm. työelämässä tapahtuvista muutoksista ja antaa näin signaaleja koulutuksen laadun ja jatkuvan oppimisen palvelujen kehittämiseen. 

Kyselyn tulokset antavat myös arvokasta tietoa nykyisille opiskelijoille. Uraseurantakyselyn tulokset auttavat opiskelijoita urapohdinnoissa ja tarjoavat tietoa esimerkiksi erilaisista urapoluista. Ammattikorkeakoulut toivovat, että mahdollisimman moni valmistunut jakaa kokemuksensa opinnoista ja työurastaan. 

Kyselyn tuloksilla on suora vaikutus korkeakoulun rahoitukseen. Tulosten perusteella Opetus ja kulttuuriministeriö jakaa ammattikorkeakouluille 3 % perusrahoituksesta. 

Aikaisempien uraseurantakyselyiden valtakunnallisia tuloksia löytyy Opetushallinnon tilastopalvelu Vipusesta.

Vuoden 2019 alumni

Saat 10.10.2024 kyselyn sähköpostitse lähettäjältä Uraseurannat sekä tekstiviestin lähettäjältä Laurea. Mikäli kysely ei tavoita sinua, olethan yhteydessä meihin sähköpostitse alumni@laurea.fi. Kiitos, kun vastaat - palautteesi on meille tärkeää.