Siirry sisältöön

Velumma Valtari: ”Global Health and Crisis Management -koulutus täytti kaikki odotukseni ja enemmänkin”

Velumma Valtari valitsi Laurean kiinnostavan tutkintotarjonnan vuoksi.

- Myös muita mielenkiintoisia tutkintoja oli tarjolla, mutta Global Health and Crisis Management -koulutus vaikutti parhaalta maailman konfliktien ja kansainvälisen tilanteen sekä kriisien sosiaalisten aspektien vuoksi. Tämä on tärkeä kenttä, jolla voi aina toimia, kertoo Velumma Valtari

Valtari valmistui hiljattain Global Health and Crisis Management -YAMK-koulutuksesta nimikkeellä Master of Health Care. Hän aloitti opintonsa polkuopiskelijana ja siirtyi myöhemmin kokoaikaiseksi tutkinto-opiskelijaksi. Ennen YAMK-opintojaan Valtari oli suorittanut sosiaalityön alemman korkeakoulututkinnon Brasiliassa. 

Valtari tiesi haluavansa hakeutua oman alansa jatko-opintoihin. Hän valitsi Laurean kiinnostavan tutkintotarjonnan vuoksi ja siksi, että Laurean joustavat vaihtoehdot sopivat hyvin hänen aikatauluunsa. 

- Koulutuksen opinnot olivat avartavia ja todella laajensivat maailmankuvaani. 

Monimuoto-opiskelua ja monipuolisia opintoja 

Koronaviruspandemia vaikutti Valtarin opintoihin - lopulta lähes kaikki opinnot toteutettiin digitaalisessa muodossa.  

- Oli positiivinen yllätys, että kotoa työskentely sujui niin hyvin. Kukaan ei odottanut näin kokonaisvaltaista siirtymää digitaaliseen työskentelyyn, mutta pääsimme siihen hyvin kiinni ja lopulta kaikki meni sujuvasti, Valtari kertoo. 

Global Health and Crisis Management -koulutus suoritetaan monimuoto-opintoina. Kuukauden aikana on siis yleensä vaihteleva määrä lähiopetuspäiviä ja muuten opiskelu tapahtuu verkossa. Koulutus sisältää itsenäisten verkko-opintojen lisäksi seminaareja Laurean professorien ja vierailevien luennoitsijoiden johdolla sekä työpajoja, esitelmiä, symposiumeja ja paljon muuta.  

Opiskelu oli Valtarin mielestä hauskaa.  

- Nautimme porukalla kampuksella olemisesta! Pidimme vapaata omista työskentelyrutiineistamme, jotta pystyimme tulemaan koululle opsikelemaan ja tapaamaan toisiamme. Se oli mahtavaa – täysi dynamiikan ja maiseman muutos, Valtari sanoo. 
- Ja tietenkin opiskelijaporukkamme oli upea, kuten myös professorit ja henkilökunta.  

Valtari päätyi suorittamaan enemmän opintojaksoja kuin tutkinto olisi vaatinut.  

- Opintojaksot olivat niin mielenkiintoisia – kesäkurssit ja vapaasti valittavat opinnot, ja myös opintojaksot, jotka saa valita tutkinnon ulkopuolelta, Valtari luettelee. 
- Vaihtoehdot olivat niin hyviä, että olisin voinut opiskella paljon kauemminkin kuin kaksi vuotta. 

”Arvostan todella Laureassa saamaamme tukea” 

Valtari voi suositella Global Health and Crisis Management -koulutusta kaikille, jotka työskentelevät sosiaalityön tai terveydenhoidon aloilla, mikäli he tahtovat laajentaa tietämystään ja opiskella jotakin kiinnostavaa ja nykyaikaista.  

- Näissä opinnoissa on kyse todellisuudesta jossa elämme, ja minulle se oli todella avartavaa. Tutkinto laajentaa näkemyksiä asioista, joista ei aiemmin tiennyt mitään, Valtari sanoo. 
- Opinnoissa pääsee keskustelemaan alan rautaisten ammattilaisten kanssa ja huomaa, miten paljon pystyy saamaan aikaan ja parantamaan asioita, Valtari selittää. 

Valtari kertoo myös arvostavansa opiskelijoiden Laureassa saamaa tukea.  

- Sain aina apua ja tukea opinnoissani, kun tarvitsin sitä.  
- Suosittelisin ehdottomasti sekä Laureaa että tätä tutkintoa. Heittämällä!

Opiskelijatarina: Velumma Valtari

Lue lisää englanninkielisistä koulutuksistamme!